Váš obličej je nyní válečnou zbraní
RSS

Váš obličej je nyní válečnou zbraní

Asi již jen ti největší hlupáci stále věří, že žijeme v demokracii. Poslední dva roky však musely již i ty nejzatvrzelejší důvěřivce utvrdit ve faktu, že jsme v období přechodu na jiný politický systém. Pokud bychom měli jakkoli definovat současné zřízení, pak by se jednalo o korporátní fašismus. Již před časem se přestaly ctít ústavy jednotlivých zemí, lidé si dávno nejsou rovni ve svých právech ani před zákonem a pluralita politická i názorová je potlačována.
Ve světě, který nám globalisté plánují, má být každý jedinec pod velmi přísným dohledem, nemá nic vlastnit a vše se má sdílet. Máte být ovládáni elitami, které budou rozhodovat nejen o tom, kde a jak budete žít, ale také co budete jíst nebo jaké spotřební zboží si můžete koupit a kde.
Dohled nad každým jedincem na této planetě má být zajištěn nejen systémem digitální identity propojené s digitální měnou a sociálními kredity, ale i absolutně dokonalým systémem šmírování. Globalisté chtějí vědět o každém kroku každého jedince, o jeho každé myšlence (transhumanismus) a  jeho činech. Váš život již přestává být váš.
Aby bylo možné nad vámi vykonávat absolutní dohled, pak je třeba využít i patřičných technologií. Jednou z nich je i systém rozpoznávání obličejů, v němž je již nyní zanesena podoba téměř všech obyvatel naší planety, tedy i vás. A to bez ohledu na to, zda máte sociální sítě nebo ne, stačí, když si na internetu ukládáte fotografie, ale úplně každý má fotografii i v databázi úřadů, kam je zanesena při vyřizování dokladů…
Ukrajina používá technologii rozpoznávání obličeje Clearview AI k identifikaci mrtvých a živých Rusů. Přitom se opírá o databázi miliard zobrazení obličeje, které shromáždila z internetu bez souhlasu dotčených osob.
Komu patří vaše tvář? Možná si myslíte, že je vaše vlastní, ale vezměte v úvahu, že Clearview AI, americká společnost, která prodává technologii rozpoznávání obličeje, vybudovala od roku 2020 databázi deseti miliard obrázků. Do konce roku chce společnost získat z internetu 100 miliard snímků obličeje. Je obtížné vyhodnotit tvrzení společnosti, ale pokud vezmeme Clearview AI v nominální hodnotě, má dostatek dat k identifikaci téměř každé osoby na světě a ukončení soukromí a anonymity všude.
Když čtete tyto řádky, vaše tvář vydělává peníze pro lidi, které jste nikdy nepotkali a které jste nikdy nepožádali o souhlas, když vzali váš otisk obličeje z vašich profilů sociálních médií a online fotoalb. Dnes je technologie Clearview AI používána více než 3 100 americkými donucovacími orgány a americkou poštovní službou. Na Ukrajině se používá jako válečná zbraň. Společnost dala své nástroje zdarma k dispozici ukrajinské vládě, která je používá k identifikaci mrtvých a živých ruských vojáků a poté ke kontaktu s jejich matkami.
Bylo by snadné to odmítnout s pokrčením ramen. Koneckonců,  mnozí lidé se dobrovolně vzdali svého soukromí, když  začali sdílet fotografie online, a miliony lidí nadále používají webové stránky a aplikace, které nechrání naše data.
Abychom pochopili, proč bychom měli přehodnotit používání technologie rozpoznávání obličeje v konfliktech, měli bychom se zamyslet nad tím, jak je Ukrajina využívá. Za prvé, představte si, že by Rusko využilo ukrajinské biometrické údaje z internetu, aby vyvinulo nástroj pro rozpoznávání obličeje, který by jim umožnil identifikovat mrtvé Ukrajince a kontaktovat jejich matky.
Všechny země, otevřeně podporující v tomtéž Ukrajinu, by tyto činy pravděpodobně odsoudily a přidaly by je na rostoucí seznam barbarských činů Ruska. Za druhé, představte si konflikt, ve kterém většinou agresor Spojené státy a jejich lokajové bojují s protivníkem, který by si díky této technologii na rozpoznávání obličejů  vzal  otisky obličejů západních vojáků a použil by technologii k identifikaci mrtvých západních vojáků a kontaktu s jejich matkami. Z toho by byl ohromný skandál..
Jak v USA tak v EU se nyní uvažuje o tom, jak to udělat, aby bylo možné tento systém plošně zavést i pro mírové využití. Nejprve však bude třeba patřičně „upravit“ zákony a to jak v EU (GDPR), tak v USA. Clearview AI v současné době čelí několika žalobám u federálních a státních soudů v Illinois za to, že nezískala souhlas uživatele. Tyto žaloby podtrhují znepokojivý aspekt technologie rozpoznávání obličeje ve Spojených státech: soukromí, občanské svobody a práva Američanů týkající se jejich biometrických údajů se liší stát od státu a dokonce i v rámci států a nejsou chráněny federálními zákony. Kongres má zájem tyto zákony sjednotit.
V roce 2021 kanadský komisař pro ochranu údajů označil Clearview AI za nástroj hromadného sledování a prohlásil jej za nezákonný, zatímco britské a australské úřady pro ochranu údajů pokutovaly Clearview AI a nařídily společnosti, aby vymazala data jejich občanů. V EU Itálie nedávno uložila společnosti Clearview pokutu ve výši 20 milionů eur, nařídila vymazání všech údajů shromážděných od italských občanů a zakázala společnosti Clearview AI shromažďovat další údaje. V loňském roce Švédsko pokutovalo policejní orgány za používání technologie Clearview AI k identifikaci jednotlivců a řada skupin pro ochranu soukromí, občanských práv a lidských práv podala stížnosti proti společnosti u úřadů pro ochranu údajů ve Francii, Rakousku a Řecku. Není divu, že společnost Clearview AI v květnu 2021 uvedla, že v EU již nemá žádné zákazníky. To se však může časem změnit, stačí sjednotit pravidla v rámci EU tak, aby mohl být tento sledovací systém plošně použit.
Clearview AI není jedinou „šmírovací“ společností. Mnoho společností a vlád používá podobné prostředky k vývoji stejných nástrojů, jako jsou PimEyes, FindClone a TrueFace. Je jen otázkou času, než budou tyto systémy plošně zavedeny. Pokud mohly vlády a další instituce – v čele s EU – prosazovat diskriminační prostředky jako covid pas, omezování části obyvatel jen na základě odmítání aplikace experimentální látky, pak těmto totalitářům vůbec nic nebrání v zavedení těchto nástrojů absolutního sledování. To vše samozřejmě pod záminkou „vyššího dobra.“
Zavedení tak bude jistě zdůvodněno vaší bezpečností – a většina lidí této pohádce opět uvěří  a jako vždy se podvolí. Ostatně, podobný systém je potřebný právě při zavádění digitální měny propojené se sociálními kredity….
Ohodnoťte tento příspěvek! [Celkem: 0 Průměrně: 0 ]


Nejčtenější za týden