Chutzpah: Miliardář Karel Janeček půjčil organizátorovi sobotní vlastenecké demonstrace v Praze v roce 2015 přes 300 000 Kč a dodnes je nedostal zpátky! Jednalo se prý navíc o “soukromou” půjčku od “Káji”, protože se spolu znají 15 let! Věřitel Janeček př
RSS

Chutzpah: Miliardář Karel Janeček půjčil organizátorovi sobotní vlastenecké demonstrace v Praze v roce 2015 přes 300 000 Kč a dodnes je nedostal zpátky! Jednalo se prý navíc o “soukromou” půjčku od “Káji”, protože se spolu znají 15 let! Věřitel Janeček př

Chutzpah: Miliardář Karel Janeček půjčil organizátorovi sobotní vlastenecké demonstrace v Praze v roce 2015 přes 300 000 Kč a dodnes je nedostal zpátky! Jednalo se prý navíc o “soukromou” půjčku od “Káji”, protože se spolu znají 15 let! Věřitel Janeček přišel na demonstraci a chtěl alespoň promluvit k lidu z tribuny, Vrabel mu to nedovolil, vzápětí to prasklo a výsledkem je diskreditace celého Vrabelova alternativního hnutí od začátku až do konce! Dočkáme se brzy toho, že demonstrace alternativy v ČR budou dělat lidé s půjčkami už i od George Sorose? A bude to jako v pohodě?
Přiznám se, že jsem již o tématu velice povedené a úspěšné sobotní demonstrace v Praze proti vládě Petra Fialy psát nechtěl, protože bylo napsáno vše a očekával jsem, že se uvidí, jak se to celé vyvine. Jenom jsem nečekal, že se to vyvine tak rychle a tak neuvěřitelným a skandálním způsobem. Přesně tohoto jsem se obával od samotného počátku, že celá organizace toho protestu naznačovala možné vyšší styky a zájmy, což se v úterý bohužel naplno potvrdilo a mé obavy se ukázaly jako opravdu podložené.
Bakalův server Aktualne.cz totiž přinesl veskrze diskreditační a dehonestační článek [ 1 ] o hlavním pořadateli demonstrace ČR Na prvním místě Ladislavu Vrabelovi. Článku bych normálně vůbec nevěnoval pozornost, protože je to klasická žumpa o tom, kolik dluhů a exekucí prý má nebo měl pan Vrabel, což je v dnešní době natolik absurdní někomu vyčítat, když dnes má dluhy kdekdo, prakticky každý druhý má nebo měl někde nějaký dluh, to je úplně normální.
Tribuna demonstrace, pan Ladislav Vrabel vpravo Stejně tak jsou normální exekuce, kterých jsou jen v ČR přes 4 miliony a je to důsledek katastrofálně nízké a v průměru jen třetinové kupní síly českých domácností ve srovnání s Německem, zatímco ceny zboží, nemovitostí, energií, nájmů a služeb jsou plně srovnatelné s Německem. A tento stav se projevuje zkrátka insolvencí a vysokým počtem exekucí v populaci.
Takže nějaké dluhy a exekuce jsou součástí těžkého života stovek tisíc lidí v ČR, kteří ty rozevřené nůžky mezi kupní silou svých mezd a cenami zboží a služeb už prostě nedávají. Takže diskreditace ze strany novinářů tímto směrem je klasická žumpa s cílem očernit organizátora demonstrace a nasadit mu psí hlavu. Jenže, ono vůbec nejde o to, kdo má kolik dluhů, jako spíš o to, komu kdo dluží. A to hraje sakra velkou roli. A článek na Aktualne.cz odhalil naprostý šok, ze kterého mi doslova spadla brada.
Karel Janeček je dlouhodobým věřitelem organizátora sobotní demonstrace… prasklo to!
Ladislav Vrabel v minulosti podnikal v pohostinství, dostal se do insolvence a hádejte, ke komu si šel půjčit peníze? Ne, neuhádnete. Částku více než 300 000 Kč mu půjčil miliardář Karel Janeček! Ano, přesně ten Janeček, který v sobotu přišel na zmíněnou demonstraci na Václavák, chtěl promluvit z tribuny k lidu, ale pan Vrabel mu to nedovolil, a to prý kvůli jeho postojům vůči EU, jak uvedl ve vystoupení na You Tube. Jenže v roce 2015, když si od Janečka půjčoval přes 300 papírů, tak mu Janečkovy postoje k EU zjevně nevadily. Podle článku na Aktualne.cz uvedl Vrabel na dotaz novináře toto:

To bylo v souvislosti s podnikáním. Když přišel nátlak zkorumpované politické a úřednické mafie a ukončili mi podnikání, potřeboval jsem na výplaty a půjčil si od Karla Janečka. To byla soukromá půjčka.

Půjčku mu poskytl Janečkův Nadační fond proti korupci (NFPK) a právě ten tuto půjčku přes 300 000 Kč od roku 2015 na Vrabelovi vymáhá exekuční cestou. Co je ovšem ještě více znepokojivé, to je Vrabelovo vyjádření na You Tube kanálu, že se s “Kájou” zná osobně již 15 let a jsou přáteli, resp. dokonce kamarádi!  Výrok z úst pana Vrabela zazněl ve videu níže v čase 45:00 a vyjádření zarazilo [ 2 ] i Adama B. Bartoše, předsedu Národní demokracie. To by potom vysvětlovalo, proč pan Vrabel hovoří o “ soukromé půjčce ” v rozhovoru s novinářem, když podle informací naší redakce NFPK jako nadace žádné soukromé půjčky neposkytuje, protože veškeré peníze, dary a půjčky jsou poskytovány v rámci nadačního programu jako bezúročné půjčky obětem korupce, žádné soukromé půjčky NFPK neposkytuje.

Když se ale znají 15 let, když jsou dokonce přáteli, když podle Vrabelových slov mu “ Kája ” půjčil přes 300 tisíc a šlo o ryze “ soukromou ” půjčku, tak se potom ptám, proč před anebo těsně po demonstraci na YouTube pan Vrabel toto finanční provázání s českým miliardářem neodhalil? Myslel, že se to utají? Uvědomuje si pan Vrabel, co vlastně provedl a jaký dopad to může mít na důvěru lidí v podobné akce?
Znají se spolu 15 let a jsou dobří přátelé. Šlo o soukromou půjčku
Jestliže někdo dluží miliardářovi kandidujícímu na prezidenta jakékoliv peníze, stává se snadno a lehce vydíratelným! Může se stát manipulovatelným, jako každý člověk, který někomu mocnému dluží a věřitel potom skrze dluh člověka ovládá. Však o tom píšu články, mluvíme zde o konceptuální gramotnosti, kritizujeme zkorumpovanost politiků, kteří jsou zaplacení, nebo jsou vydíraní, protože mají u nějakého mocného miliardáře dluhy a politik, aby nemusel nic splácet, to ve skutečnosti splácí jinak, pomocí službiček a vstřícnosti mecenášovi, pomocí politických kroků a úkroků stranou atd.
Takže v sobotu přišel Karel Janeček na demonstraci a nejprve všichni tvrdili, že tam přišel jenom tak, ze zvědavosti, jako kdokoliv jiný. Potom se provalilo, že chtěl na demonstraci na pódiu promluvit, ale nebylo mu to dovoleno. No, a v úterý na zdivu lidu najednou zjistíme, že se organizátor této demonstrace zná s “Kájou” už 15 let, jsou dobrými přáteli, a to dokonce tak dobrými, že mu Karel Janeček v roce 2015 poskytl “soukromou” půjčku něco přes 300 000 Kč a dodnes je Kájovi visí.
Karel Janeček na sobotní demonstraci, k mikrofonu ho ale nepustili Hotovo, vymalováno a poslední může zhasnout, protože tohle je to největší a nehorázné chucpe, které jsem kdy na alternativě zažil. Mluvíme o alternativě, o národních tezích, o vlastenectví, a když se konečně podaří dostat na Václavák prakticky 100 000 lidí, tak se ukáže, že za organizací stojí člověk, který už 7 let dluží největšímu českému konceptuálnímu zástupci Pax Americana v ČR a miliardáři přes 300 000 Kč a nejen to, přímo organizátor se netají tím, že se znají již 15 let a jsou přáteli.
No, a teď si představte, že by třeba provozovatel SVCS měl dluhy u Zdeňka Bakaly a byli by spolu 15 let dobrými přáteli, anebo třeba pan VK by byl dobrým přítelem s Georgem Sorosem a měl bych u něho dluhy a George Soros by mi prostě chodil na moje demonstrace, nebo alespoň do mých pořadů na SVCS. Chápete tu diskreditaci? Chápete to chucpe?
Redefinice Chucpe na český způsob
Jak máme věřit někomu, kdo je potenciálně vydíratelný a dluží miliardáři Karlu Janečkovi, proboha? To se všichni zbláznili? A tím, že se nedovolí Karlovi promluvit na pódiu, tím se to jako zamaskuje? To jako fakt si někdo myslel? Sorry, ale je mi na zvracení. V původní bláhové naivitě jsem si myslel, že demonstraci konečně udělali a připravili vlastenci, ale ne, zase je to jinak. Zase vidíme kámoše, co mají bohatého kámoše, co kámošovi píchnou, když je bez peněz a založí ho, kamaráčoft dlouhých 15 let s miliardářem, miliardář s úsměvem přijde na demošku svého dlužníka a dozví se, že ani jako věřitel a 15-letý přítel vystoupit a promluvit k lidem fakt nemůže, to by lidi nasralo, fakt ne, Kájo, to nechceš!

Včera jsem byl společně s mnoha tisíci občany České republiky na Václavském náměstí. Šel jsem tam jako kandidát na prezidenta. Prezidenta, který chce spojovat národ a proto musí být v důležitých momentech připraven aktivně naslouchat všem bez rozdílu. (1/9) pic.twitter.com/WwEBTkbwVx
— Karel Janeček (@janecek252) September 4, 2022

Chucpe je ve slovníku Jidiš charakterizováno jako situace, kdy syn jako vrah svých rodičů žádá soud o schovívavost, protože je sirotek. Já se obávám, že v české kotlině nad Mahralem bude tato definice odteď přepsána. Chucpe je, když někdo, kdo pořádá vlasteneckou demonstraci proti vládě loutkově ovládané ze zákulisí skrytými miliardáři, sám dluží jednomu z nich peníze! Dočkat se něčeho takového na alternativě, že kámoš miliardáře Janečka a jeho dlužník bude svolávat vlastenecké demošky v Praze proti loutkově ovládané Fialově vládě, kterou si ze zákulisí vodí západní miliardáři a elity ze zahraničí, hlavně ti z ČEZu jako minoritní akcionáři z Black Rock, je pouze důkazem toho, jak dalece platí moje pořekadlo, že Česko snese fšecko!
-VK-
Šéfredaktor AE News


Nejčtenější za týden