Orbán: Všichni budou mít dostatek plynu a elektřiny, můžete k nám přijít investovat
RSS

Orbán: Všichni budou mít dostatek plynu a elektřiny, můžete k nám přijít investovat

Ve svém projevu na slavnostním otevření budapešťského inovačního kampusu Bosch premiér uvedl, že v současné době je proti Rusku uvaleno 11 000 sankcí, ale válka pokračuje a pokusy o oslabení Ruska selhaly. (Foto: Flickr)







Naopak Evropu by mohla srazit na kolena brutální inflace a nedostatek energie způsobený sankcemi, upozornil.



Nebudeme mít nedostatek energie, a to není předpověď, ale konstatování faktu, řekl ve čtvrtek v Budapešti premiér Viktor Orbán.



Přední světoví analytici centrálních bank a odborníci na energetiku ve svých nejnovějších prognózách ilustrují energetickou krizi v Evropě šokujícími čísly jako nikdy předtím.




„Západ je ve válce sám se sebou, ať jdou globalisté k čertu“, hřměl Orbán v Texasu
Ekonomové z Goldman Sachs ve své nedávné analýze předpovídají, že energetická krize bude letos hlubší než v 70. letech minulého století, a odhadují, že náklady na vytápění evropských domácností v letošní zimě dosáhnou dvou miliard dolarů. Předpovídají, že účty za energii pro domácnosti by mohly v příštím roce přesáhnout 15 % ročního HDP evropských ekonomik.



Řekl, že neví, jak dlouho bude Brusel v této politice sankcí pokračovat, ale problém se zvětšuje.



Řekl: „Nebudeme mít nedostatek energie, a to není předpověď, to je fakt,



„Maďarsko bude mít plyn a dostatek elektřiny, takže není třeba zavírat a zavírat žádné továrny kvůli nedostatku energie. Energie bude dostatek pro všechny a každý, kdo zde chce investovat a vyrábět, sem může přijít a investovat.“




Maďarský premiér Orbán se setkal s Trumpem
Zdůraznil, že mezi strategické cíle Maďarska patří učinit z něj jednu z nejinovativnějších ekonomik v Evropě a že programy a vývoj, které povedou maďarskou ekonomiku tímto směrem, budou pokračovat a posilovat se.



Proto byla provedena změna modelu univerzit a na vysokoškolské vzdělávání je každoročně vyčleněno více prostředků, protože



Řekl, že „pokud nezměníme politiku sankcí, situace v Evropě nebude jednoduchá“, ale že i přes mezinárodní potíže se v Maďarsku vyplatí v budoucnu investovat, protože „Maďarsko má národní a místní orgány, univerzity, které se zajímají o řešení budoucnosti a nejlepší řešení“.



V Rakousku by parlament mohl již ve středu hlasovat o návrhu „elektrické brzdy“ , která by umožnila lidem odebírat elektřinu pod tržní cenou až do určité výše spotřeby, podobně jako to udělala maďarská vláda.




Orbán: „My jsme Západ, zbytek států ztratil své kořeny“
Navzdory všem obtížím se zde staví největší evropská továrna na baterie, vyrábějí se zde stroje, dopravní prostředky a technologické nástroje budoucnosti a v Maďarsku vzniká mnoho inovací, uvedl premiér. Dodal, že výzkumníci a vědci, kteří neustále přicházejí s novými řešeními, budou Maďarsko v této obtížné situaci i nadále hnát kupředu.



Orbán řekl:



„Nicméně musíme bojovat proti fundamentalistickým zeleným a byrokratům zapojeným do geopolitických her“ a přesvědčit je, aby nevylučovali různé zdroje energie z možných, vysvětlil.



Řekl, že „z politických důvodů opouštíme jeden po druhém různé zdroje energie, čímž si zdražujeme život a ztěžujeme život našemu průmyslu v celosvětové konkurenci“. Jen málo kontinentů je na tom tak špatně jako Evropa, ale jen tento kontinent si život tak ztěžuje . „



Premiér poblahopřál maďarským inženýrům, vývojářům a výzkumníkům pracujícím ve společnosti Bosch a jménem Maďarska jim poděkoval za jejich práci, neboť je zřejmé, že „váš talent, vaše příprava a vaše výkonnost byly hlavním důvodem, proč sem společnost Bosch toto centrum přivedla a vybudovala“.



Zdroj: hirado.hu
Článek Orbán: Všichni budou mít dostatek plynu a elektřiny, můžete k nám přijít investovat se nejdříve objevil na AC24.cz .


Nejčtenější za týden