Všimli jsme si, jak televize pořádají besedy o oteplování zásadně při třicítkách? Proč ne teď?
RSS

Všimli jsme si, jak televize pořádají besedy o oteplování zásadně při třicítkách? Proč ne teď?

Ve čtvrtek bude přes naše území přecházet studená fronta, což ovlivní počasí i v dalších dnech. Víkend tak přinese podprůměrné teploty, které se v neděli nedostanou nad hranici 15 °C. Nejinak by tomu mělo být minimálně do poloviny příštího týdne, sdělila Novinkám meteoroložka Dagmar Honsová.





 



Foto: Jaroslav Soukup, Novinky
Ilustrační foto



„ Ve čtvrtek  bude vlnící se studená fronta pozvolna postupovat přes naše území k jihovýchodu. Bude zataženo až oblačno, na většině území déšť nebo přeháňky, ojediněle i bouřky. Srážkové úhrny se budou pohybovat od 5 do 25 milimetrů,“ uvedla Honsová.



Srážky budou od severozápadu během odpoledne slábnout a večer i ustávat. Nejvyšší teploty se budou pohybovat od 16 do 20 °C, v Jihomoravském kraji vystoupí až k 22 °C.


Po přechodu vlnící se studené fronty bude do Česka proudit studený a vlhký vzduch od severozápadu.  V pátek  bude oblačno s přeháňkami a odpoledními teplotami mezi 15 a 19 °C. Ranní minima klesnou k 15 až 9 °C.



Sbírání mincí je koníček, jenž vynáší
Seznam Native
 


 




V sobotu  bude převážně oblačno, místy s přeháňkami či deštěm. Pouze přechodně se oblačnost protrhá na polojasno. Ráno teploty klesnou na 9 až 5 °C, přes den zůstanou mezi a 15 a 19 °C.


Následuje obsah vložený z jiného webu. Zde jej můžete přeskočit.

 


Přejít před obsah vložený z jiného webu.


V neděli  bude oblačno až zataženo, na většině území s deštěm či přeháňkami, které budou na vrcholcích hor i smíšené. Ranní minima se budou pohybovat mezi 8 a 4 °C, denní se dostanou na 10 až 14 °C.


Prakticky stejné počasí včetně teplot a smíšených srážek ve vrcholových partiích hor slibují i  pondělí a úterý .


Ve středu  by mělo být oblačno, místy s přeháňkami, na vrcholcích hor opět i smíšenými. Ranní teploty zůstanou mezi 4 a 8 °C, denní maxima se dostanou na 11 až 15 °C.
Zdroj






 

 


Nejčtenější za týden