Kolosální finanční pyramida BlackRock a „Velký reset“ Davosu
RSS

Kolosální finanční pyramida BlackRock a „Velký reset“ Davosu

V dnešní době téměř neregulovaná investiční firma uplatňuje větší politický a finanční vliv než Federální rezervy a většina vlád na této planetě.
Největší světový správce bohatství firma BlackRock Inc. investuje do klientských fondů po celém světě ohromujících 9 bilionů $, tj. sumu, která je více než dvojnásobkem HDP Spolkové republiky Německa.
Tento kolos sedí na vrcholu pyramidy světového korporátního vlastnictví, poslední dobou i v Číně. Tato společnost má od roku 1988 pozici, z níž de facto kontroluje Federální rezervy (americkou centrální banku), většinu mega-bank Wall Streetu včetně Goldman Sachs, program Velkého resetu Světového ekonomického fóra Davosu, Bidenovy administrativy a zůstane-li bez omezení, ekonomickou budoucnost našeho světa. BlackRock je ztělesněním toho, co Mussolini nazýval korporativismem, v němž nevolená korporátní elita diktuje odshora až dolů obyvatelstvu.
To, jak tato největší světová „stínová banka“ uplatňuje svou enormní moc nad světem, by nás mělo zajímat. BlackRock od jejího založení Larrym Finkem roku 1988 zvládla dát dohromady unikátní finanční software a aktiva, jaká nemá žádný jiný subjekt. Systém managementu rizik Aladdin od BlackRock, tj. softwarový nástroj, který dovede sledovat a analyzovat obchodování, monitoruje více než 18 bilionů $ v aktivech pro 200 finančních firem včetně Federálních rezerv a centrálních bank v Evropě. Ten, kdo monitoruje, také ví, co si jen můžeme představit. BlackRock se také říká finanční „švýcarský armádní nůž – institucionální investor, správce peněz, firma soukromých podílů a partner globální vlády, a to všechno v jednom.“ Média mainstreamu se ale k této společnosti chovají, jako by byla jen další finanční firmou na Wall Streetu.
Existují ale bezešvé vazby na Agendu 2030 OSN, na Davoské Světové ekonomické fórum a jeho Velký reset a na vznikající ekonomické politiky Bidenovy administrativy. Interfejsem, který to propojuje je BlackRock.
Spolčení Bidena a BlackRock
Teď už by mělo být každému, kdo se obtěžuje to sledovat, jasné, že osoba, která tvrdí, že je prezidentem USA, tj. 78letý Joe Biden, už žádná rozhodnutí nedělá. Ten má už potíže číst ze čtečky nebo odpovídat na připravené otázky od spřátelených médií, aniž by si pletl Sýrii a Libyi nebo i to, je-li vůbec prezidentem. Toho podrobně řídí skupina manipulátorů, aby dále působil scénářem předepsaným k plnění dojmu prezidenta, zatímco politiku za scénou dělají jiní. Příšerně to připomíná film Petera Sellerse z roku 1979 s jeho postavou Chauncey Gardiner ve filmu Byl jsem přitom.
Co je méně veřejně známo, jsou klíčové politické osobnosti vedoucí za Biden Inc. ekonomickou politiku. Ti jsou prostě řečeno BlackRock. Zrovna tak, jako ekonomickou politiku za Obamy a i za Trumpa vedl Goldman Sachs, dnes tuto klíčovou roli plní BlackRock. K dohodě zjevně došlo v lednu 2019, kdy tehdejší kandidát s dobrou šancí porazit Trumpa Joe Biden zašel v New Yorku navštívit Larryho Finka, který údajně „Joemu zastupujícímu pracující třídu“ řekl: „ Jsem tady, abych pomohl .“
Jakmile se Biden stal prezidentem, jedním z jeho prvních jmenování byla nominace Briana Deese ředitelem Národní ekonomické rady, tj. hlavním prezidentovým poradcem pro ekonomickou politiku. Jedna z prvních prezidentových vyhlášek řešila ekonomickou a klimatickou politiku. To nepřekvapuje, jelikož Deese pochází z Finkova BlackRock, kde byl globálním šéfem udržitelného investování. Deese, než nastoupil k BlackRock, zastával vedoucí ekonomické funkce pro Obamu, včetně náhrady Johna Podesty jako vedoucího prezidentova poradce, kde pracoval s Valerií Jarrett. Za Obamy Deese sehrál klíčovou roli ve vyjednání Pařížské dohody o globálním oteplování.
V klíčové politické funkci náměstka ministryně financí Janet Yellen najdeme také v Nigérii narozeného Adewale „Wally“ Adeyemo. I Adeyemo pochází z BlackRock, kde býval v letech 2017 až 2019 po odchodu z Obamovy administrativy vedoucím poradcem a náčelníkem štábu generálního ředitele BlackRock Larryho Finka. Jeho osobní vazby na Obamu jsou silné, neboť Obama ho roku 2019 jmenoval prvním prezidentem Obamovy nadace.
A i třetí vedoucí osobnost z Black Rock vedoucí v současné administrativě ekonomickou politiku je v mnoha ohledech neobvyklý. Michael Pyle vedoucí ekonomický poradce viceprezidentky Kamaly Harris. Do Washingtonu přišel z postu globálního šéfa investiční strategie u BlackRock, kde dohlížel na strategii investování fondů za asi 9 bilionů dolarů. Než nastoupil na nejvyšší úroveň k BlackRock, býval také v Obamově administrativě vedoucím poradcem náměstka ministra financí pro mezinárodní záležitosti a roku 2015 se stal poradcem Hillary Clinton během prezidentské kandidatury.
Skutečnost, že tři z nejvlivnějších ekonomických funkcionářů v Bidenově administrativě pochází z BlackRock a předtím všichni z Obamovy administrativy je pozoruhodná. Je v tom jasný vzor a ukazuje to, že role BlackRock je ve Washingtonu daleko vyšší, než nám říkají.
Co je BlackRock?
Nikdy předtím nebyla finanční společnost s tak ohromným vlivem na světové trhy tak skrytá před prověřováním veřejností. To není náhoda. Jelikož technicky vzato není bankou poskytující bankovní půjčky nebo přijímající vklady, tak uniká regulačnímu dohledu Federálních rezerv, i když děla to, co většina mega-bank jako HSBC nebo JP MorganChase, tj. kupuje a prodává za účelem zisku cenné papíry. Když došlo k tlaku Kongresu na zahrnutí správců aktiv jako BlackRock a Vanguard Funds do Dodd-Frankova zákona 2008 jakožto „systémově důležitých finančních institucí“ čili SIFI, tak ohromný lobbyistický tlak od BlackRock s touto hrozbou skoncoval. BlackRock je v podstatě zákonem sama pro sebe. A je opravdu „systémově důležitá“ jako nikdo jiný s možnou výjimkou Vanguardu, o kterém se říká, že je také významným podílníkem v BlackRock.
Generální ředitel a zakladatel BlackRock má jasný zájem koupit si vliv globálně. Z bývalého německého poslance za CDU Friedericha Merze udělal šéfa BlackRock Germany, když to vypadalo, že by mohl vystřídat kancléřku Merkelovou, a z bývalého britského ministra financí George Osborna „politického konzultanta“. Bývalou personální šéfovou Hillary Clinton Cheryl Mills jmenoval Fink do správní rady BlackRock, když to vypadalo jistě, že Hillary bude brzy v Bílém domě.
Do své správní rady jmenoval bývalé centrální bankéře a povedlo se mu získat lukrativní kontrakty s jejich bývalými institucemi. Bývalý šéf Bank of Israel Stanley Fisher a pozdější místopředseda Federálních rezerv jsou teď vedoucími poradci u BlackRock. Bývalý prezident Švýcarské národní banky Philipp Hidebrand je u BlackRock místopředsedou a dozírá tam na Investiční institut BlackRock. Bývalý místoguvernér Bank of Canada Jean Boivin je globálním šéfem výzkumu na investičním institutu BlackRock.
BlackRock a Fed
Byl to tento tým centrálních ex-bankéřů u BlackRock, kdo v březnu 2019 pro předsedu Powela vypracoval „nouzový“ plán vykoupení z dluhů, jelikož finanční trhy vypadaly, že jsou na pokraji dalšího zhroucení v „Lehman krizi“ jako roku 2008. Předseda Fedu Jerome Powell jako „poděkování“ bez soutěže jmenoval BlackRock správcem programu nákupů všech korporátních obligací včetně obligací, do nichž BlackRock investuje sama. Že by konflikt zájmů? Skupina asi 30 neziskovek napsala předsedovi Fedu Powellovi: „Fed svěřením plné kontroly nad programem výkupů dluhů BlackRock činí BlackRock ještě systémově důležitější pro finanční systém. BlackRock však nepodléhá regulatornímu přezkoumávání jako i menší a systémově méně významné finanční instituce.“
Washingtonská nezisková výzkumná skupina Kampaň za odpovědnost ve zprávě z roku 2019 upozornila, že „největší správce aktiv na světě BlackRock uplatňuje strategii lobbování, příspěvků na kampaně a najímání vládních činitelů v otočných dveřích k boji s vládními regulacemi a ke zřízení sama sebe jako jedné z nejmocnějších finančních společností světa.“
V březnu 2019 najal newyorský Fed BlackRock bez výběrového řízení jako správce svého programu komerčních hypotékami podložených cenných papírů a jeho primárních a sekundárních nákupů primárních a sekundárních korporátních obligací a burzovně obchodovatelných fondů. Američtí finanční žurnalisté Pam a Russ Martensovi v kritice takovéhoto pochybného výkupu Wall Streetu z dluhů roku 2019 uvedli: „Fed poprvé v historii najal BlackRock, aby „přímo“ skoupil 750 miliard $ primárních a sekundárních korporátních dluhopisů a burzovně obchodovatelných fondů, tj. produktů, jichž je BlackRock jedním z největších chrličů na světě.“ Tvrdili: „Co je ještě více pobuřující, je to, že BlackRock vedený program použije 75 miliard $ z těch 454 miliard $ peněz daňových poplatníků, aby si vynahradil ztráty za své nákupy korporátních obligací, k čemuž patří i burzovně obchodované fondy, které mu Fed umožňuje vykupovat…“
Šéf Fedu Jerome Powell se s Larry Finkem zjevně dobře znají. I poté, co Powell udělil BlackRock ohromné kontrakty k přímému jednání bez výběrového řízení, tak dále stejný BlackRock spravoval odhadem 25 milionů $ Powellových soukromých investic do cenných papírů. Veřejná evidence ukazuje, že Powell v té době vedl s generálním ředitelem BlackRock Finkem důvěrné přímé telefonní hovory. Podle požadovaných finančních přiznání se BlackRock podařilo hodnotu Powellových investic oproti předchozímu roku zdvojnásobit! Ale žádný konflikt zájmů, nebo jak?
Ten samý BlackRock v Mexiku
Temná historie BlackRock v Mexiku ukazuje, že konflikty zájmů a budování vlivu v hlavních státních orgánech se neomezuje jen na USA. Během své prezidentské kampaně se kandidát Pena Nieto v listopadu 2011 vydal na Wall Street. Sešel se tam s Larry Finkem. To, co následovalo po vítězství Nieta roku 2012, byly úzké vztahy mezi Finkem a Nietem plné konfliktů zájmů, protekce a korupce.
Nejspíš, aby si BlackRock zajistil, že bude na vítězné straně nového korupčního režimu Nieta, tak Fink jmenoval 52letého Marcose Antonia Slim Domita, miliardářského syna nejbohatšího a údajně nejvíce zkorumpovaného muže Mexika Carlose Slima do správní rady BlackRock. Marcos Antonio spolu se svým bratrem Carlosem Slim Domitem dnes vedou ohromné business impérium svého otce. Nejstarší syn Carlos Slim Domit býval roku 2015 spolupředsedou Světového ekonomického fóra Latinské Ameriky a v současnosti slouží jako předseda správní rady America Movil, kde je BlackRock významným investorem. No takový malý útulný svět.
Otec Carlos Slim byl v té době Forbesem jmenován nejbohatším člověkem světa a své impérium vybudoval kolem svého kamarádského převzetí Telemex (později America Movil). Tehdejší prezident Carlos Salinas de Gortari v podstatě toto telekomunikační tehdy státní impérium Slimovi roku 1989 věnoval. Později Salinas z Mexika uprchl před obviněními, že ze státní kasy ukradl 10 miliard $.
Stejně jako v Mexiku, kde od 80tých let ve všem sehrály peníz z drog zjevně ohromnou roli, to bylo i u staršího Carlose Slima, otce jednatele BlackRock Marcose Slima. V roce 2015 zveřejnila WikiLeaks vnitřní emaily společnosti od soukromé zpravodajské korporace Stratfor. V emailu Stratforu z dubna 2011, tj. z doby, kdy BlackRock rozjížděl své mexické plány, se píše, že speciální agent US DEA William F. Dionne potvrdil vazby Carlose Slima na mexické drogové kartely. Stratfor se ptal Dionna: „Billy, má ten mexický miliardář Carlos Slim vazby na narko-gangy?“ Dionne odpověděl: „K vaší otázce, ten mexický telekomunikační miliardář je v zemi, kde 44% obyvatel žije v chudobě, a nemůžete se stát během jen dvou desetiletí nejbohatším mužem z prodeje sušenek od Skautek.“
Fink a Mexická PPP
S Marcosem Slimem ve správní radě BlackRock a s novým prezidentem Enrique Pena Nieto, mexickým partnerem Larryho Finka v alianci veřejno-soukromého partnerství PublicPrivatePartnership (PPP) byla už BlackRock připravena sklízet úrodu. Aby Fink doladil své nové mexické operace, tak roku 2013 jmenoval bývalého mexického náměstka financí Gerarda Rodrigueze Regordosu ředitelem Strategie pro vynořující se trhy u BlackRock. Pak Pena Nieto roku 2016 jmenoval Isaaca Volina, tehdejšího šéfa BlackRock Mexico, aby se stal mužem č. 2 v PEMEXU, kde prezidentoval korupci, skandálům a největší ztrátě v historii PEMEX, tj. 38 miliard $.
Pena Nieto otevřel ohromný státní ropný monopol PEMEX poprvé od znárodnění ve 30tých letech soukromým investorům. První z toho těžila Finkova BlackRock. BlackRock z energetických projektů PEMEX za sedm měsíců vydělala 1 miliardu $, kdy mnohé byly jen nabídky. Během funkčního období jednoho z nejkontroverznějších a nejméně populárních prezidentů Pena Niety BlackRock z těchto blízkých vztahů prosperovala. Brzy se za Pena Niety zapojila do vysoce ziskových (a korupčních) infrastrukturních projektů obsahujících nejen ropovody a plynovody a vrty, ale i zpoplatněné silnice, nemocnice, plynové rozvody a dokonce i vězení.
Za pozornost stojí, že mexický „přítel“ BlackRock Pena Nieto se „nepřátelil“ jen s Carlosem Slimem, ale i s „El Chapo“ Guzmanem, tj. hlavou notoricky proslulého Sinaloa Cartelu. Kolumbijský drogový lord Alex Cifuentes, který se označoval za „pravou ruku“ El Chapa při soudní výpovědi v New Yorku roku 2019 vypovídal, že Pena Nieto hned po svém zvolení roku 2012 požadoval od Sinaloa Cartelů 250 milionů $, než se dohodli na 100 milionech. Můžeme jen hádat, za co asi.
Larry Fink a Velký reset Davosu
Roku 2019 nastoupil Larry Fink do správní rady Světového ekonomického fóra (WEF) v Davosu, tj. do organizace sídlící ve Švýcarsku, která už asi 40 let protlačuje ekonomickou globalizaci. Fink, který má blízko k notoricky proslulému Velkému resetu technokratického šéfa WEF Klause Schwaba, se teď dostal do pozice, aby využil ohromnou váhu BlackRock k vytvoření toho, co je potenciálně největším podvodem s pyramidovou hrou, pokud se to nezhroutí už předčasně, s investicemi do Zeleného programu ESG korporátních investic. Fink s 9 biliony $ finanční páky tlačí na největší přesun kapitálu v historii do švindlu známého jako ESG investice. Agenda „udržitelné ekonomiky“ OSN se potichoučku realizuje v těch samých globálních bankách, které vytvořily finanční krizi roku 2008. Tentokrát připravují Velký reset Klause Schwaba z WEF valením stovek miliard a brzy bilionů do investic do jimi předurčených „pokrokových“ společností a odvracením od těch „zpátečnických“, jako jsou ropné a plynové společnosti nebo dokonce uhelné. BlackRock je od roku 2018 v popředí vytváření nové investiční infrastruktury, která vybírá „vítěze“ a „poražené“ v investování podle toho, jak je daná společnost angažovaná v ESG – v hodnotách Environmentální, sociální a korporátní správy.
Společnost např. získá pozitivní hodnocení za angažovanost při svém najímání genderově rozmanitého managementu a zaměstnanců, nebo za opatření k odstranění své uhlíkové „stopy“ tím, že ze svých energetických zdrojů udělá zelené nebo udržitelné, abychom použili výrazy OSN. Jak korporace přispívají ke globální udržitelné správě je ta nejvágnější část ESG a může zahrnovat vše od darů korporace pro organizaci – Na černých životech záleží, až po podporu agentur OSN jako WHO. Ropné společnosti jako ExxonMobil nebo uhelné společnosti, bez ohledu na čistotu, jsou zatracené, jelikož teď Fink a jeho kamarádi prosazují svůj finanční Velký reset čili Nový zelený úděl. Proto roku 2019 uzavřel dohodu s Bidenem o prezidentství.
Sleduj peníze. A můžeme čekat, že New York Times bude BlackRock velebit, zatímco ta bude ničit světové finanční struktury. BlackRock je od roku 2017 největším akcionářem těchto novin. Druhým největším je Carlos Slim. Dokonce i Carl Icahn, bezohledný korporátní lupič a tunelář z Wall Streetu jednou BlackRock nazval „extrémně nebezpečnou společností… Musím říci, víte, že mafie má lepší etický kód než vy, bando.“
By  F. William Engdahl
Global Research, October 09, 2022


Znepokojivý důkaz, že WEF a OSN potichoučku vymazávají Internet

Světové ekonomické fórum poukazuje na poslušnost ke COVIDOVÝM režimům jako na možnost prosadit i lockdowny ‚klimatické změny‘

My prostě velkou většinu obyvatel nepotřebujeme, konstatuje futurista Světového ekonomického fóra

Klasu Schwab ‚humanista‘ versus Klaus Schwab ‚terorista‘
Zdroj: https://www.globalresearch.ca/more-blackrock-than-you-might-imagine/5748159


Nejčtenější za týden