Ekonomická sebevražda Západu: G7 zakazuje dovoz ruské ropy
RSS

Ekonomická sebevražda Západu: G7 zakazuje dovoz ruské ropy

Již delší dobu je jasné, že protiruské sankce jsou prvotně namířeny na obyvatelstvo západních zemí. Zatímco Rusko si již našlo nové odběratele, o něž rozhodně není nouze, západní země jsou prakticky bez šance najít včas patřičnou alternativu. Přechod na tzv. „zelenou energii“ je pak jen další součástí likvidace životní úrovně obyvatel západních zemí.
Nový sankční balíček zaměřený na potrestání Ruska za jeho invazi na Ukrajinu by mohl zdecimovat západní ekonomiky.
Země G7 v neděli oznámily, že od nynějška již nebude možné dovážet ruskou ropu do Spojených států, Kanady, Francie, Německa, Itálie, Japonska, Velké Británie a celé Evropské unie, která zahrnuje 27 členských států.
„Především se zavazujeme snížit naši závislost na ruské energii, včetně zastavení nebo zákazu dovozu ruské ropy,“ uvádí se v prohlášení G7.
„Zajistíme, abychom to udělali včas a spořádaně, takovým způsobem, aby svět měl dostatek času na zajištění alternativních dodávek.“
V prohlášení se dále uvádí, že „členské státy G7 a jejich partneři zajistí stabilní a udržitelné globální dodávky energie a dostupné ceny pro spotřebitele, včetně urychlení ukončení naší celkové závislosti na fosilních palivech a našeho přechodu na čistou energii v souladu s našimi klimatickými cíli“.
Všimněte si použití slova „udržitelný“ a výrazu „v souladu s našimi cíli v oblasti klimatu“ . V závislosti na tom, s kým mluvíte, tyto termíny znamenají obrovské snížení lidské populace a globální ekonomické aktivity – Velký reset, chcete-li.
Mnoho zemí G7 pokračovalo v nákupu ruské ropy navzdory sankcím, což podle některých znamená, že nepřímo financují „zvláštní vojenské operace“ ruského prezidenta Vladimira Putina na Ukrajině.
Existují však i další sankce, včetně zákazu „klíčových služeb, na nichž Rusko závisí“ , aby se izolovala ekonomika země od zbytku světa.
Dosud nebyly zveřejněny žádné další podrobnosti o tom, co jsou tyto „služby“.
G7 se také chce zaměřit na ruské banky a celý finanční systém země. Plánuje se také zaměřit se na ruské „finanční elity a rodinné příslušníky, kteří podporují prezidenta Putina v jeho válečném úsilí a plýtvají zdroji ruského lidu“.
Když už mluvíme o plýtvání zdroji, Bidenův režim i země EU nadále posílají Ukrajině miliardy dolarů na „pomoc“, zatímco občané těchto zemí ovládaných válečnými štváči trpí ochromující inflací, ztrátou pracovních míst a již brzy – po vyčerpání zásob – začne celý Západ trpět nedostatkem potravin.
Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj vyzývá všechny země G7 a jejich spojence, aby přijali nejtvrdší a nejextrémnější možná opatření proti Rusku v odvetě za únorovou invazi na Ukrajinu.
Ukrajina v té souvislosti neváhala a dnes přerušila 1/3 dodávek plynu do Evropy. Pokud to neudělá okamžitě Evropa sama, je třeba jí pomoci. Ovšem ne z technických důvodů, ale z důvodů čistě politických. A za tento „dáreček“ se členské státy EU zavázaly, že budou ručit Ukrajině za dluh ve výši 10 miliard eur.
Zatím však USA a další státy odmítají zavést například bezletovou zónu nad Ukrajinou, což je jeden z Zelenského požadavků. To by mohlo vyvolat „apokalyptickou třetí světovou válku“.
V dubnu Spojené státy, Británie a Evropská unie zavedly nová opatření, o nichž tvrdí, že mají za cíl paralyzovat Rusko a přinutit ho stáhnout se z Ukrajiny. Tato opatření však dosud k tomuto výsledku nevedla a zřejmě ani vést neměla.
Spojené království plánuje do konce roku zastavit veškerý dovoz nejen ruské ropy, ale také ruského uhlí a očekává se, že plyn bude následovat krátce poté. Dovoz ruských výrobků ze železa a oceli bude také zakázán.
Sankce byly uvaleny také na ruské oligarchy, včetně Marie Voroncové a Kateriny Tichonovové, dvou dospělých dcer Putina a jeho bývalé manželky Ljudmily Škebnjevové.
„Manželka a dcera ruského ministra zahraničí Sergeje Lavrova a členové ruské Bezpečnostní rady, včetně bývalého prezidenta a premiéra Ruska Dmitrije Medveděva a premiéra Michaila Mišustina, byly také sankcionovány,“ uvedlo ministerstvo.
„Další sankce proti jednotlivcům, společnostem a dceřiným společnostem zmrazily velké ruské banky a zakázaly ruským společnostem získávat peníze.“
Ohodnoťte tento příspěvek! [Celkem: 1 Průměrně: 5 ]


Nejčtenější za týden