Elon Musk mluvil s Putinem, než zveřejnil mírový plán pro Ukrajinu
RSS

Elon Musk mluvil s Putinem, než zveřejnil mírový plán pro Ukrajinu

Elon Musk hovořil přímo s ruským prezidentem Vladimirem Putinem, než na Twitteru zveřejnil návrh na ukončení války na Ukrajině , podle kterého by území natrvalo připadlo Rusku, tvrdí se. (Foto: Flickr)







Ian Bremmer v mailu zaslaném předplatitelům Eurasia Group napsal, že mu generální ředitel Tesly Musk řekl, že Putin je „připraven jednat“ , ale pouze pokud Krym zůstane ruský, pokud Ukrajina přijme určitou formu trvalé neutrality a Ukrajina uzná ruskou anexi Luhanska, Doněcka, Chersonu a Záporoží.



Podle Bremmera Musk uvedl, že mu Putin řekl, že těchto cílů bude dosaženo „bez ohledu na cokoli“ , včetně potenciálního jaderného úderu, pokud Ukrajina napadne Krym, který Rusko anektovalo v roce 2014. Bremmer napsal, že Musk mu řekl, že „je třeba udělat vše pro to, aby se takovému výsledku zabránilo“.




Po Muskově příspěvku „Mír mezi Ruskem a Ukrajinou“ se na Twitteru rozpoutalo peklo
Minulý týden Musk na Twitteru zveřejnil v podstatě stejné body, i když navrhl, aby se referenda na anektovaných územích, která Ukrajina a Západ označily za falešná hlasování, opakovala pod dohledem OSN.



Musk začátkem tohoto roku vyzval Putina na souboj ve dvou a uvedl, že s Putinem hovořil loni prostřednictvím videokonference, aniž by se zmínil o tomto novějším údajném rozhovoru s ruským prezidentem. Na Ukrajině se stal populárním v počátečních fázích války tím, že po ruské invazi vyslal své internetové terminály Starlink, aby udržely spojení s armádou země.



Bremmer napsal, že Musk podle svých slov odmítl ukrajinskou žádost o aktivaci Starlinku na Krymu. Podle britského listu Financial Times hlásí ukrajinské síly problémy s připojením, protože pokračují v protiofenzívě do oblastí, které dříve držely ruské síly na východě a severovýchodě země. Musk reagoval kritikou zpráv FT s tím, že to, co se děje na bojišti, je „tajné“.




Ukrajinské síly hlásí výpadky Starlinku během tažení proti Rusku
Ukrajinská reakce na Muskův mírový návrh na Twitteru byla stručná – jeden diplomat ho poslal „do prdele“ , zatímco ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj zveřejnil vlastní anketu na Twitteru.



Kreml mezitím Muskův „pozitivní“ návrh na ukončení války uvítal, přičemž jeho tweety citovala i ruská státní média.



Musk tvrdí, že je stále pro Ukrajinu, ale jen se snaží zabránit jaderné válce.



Společnost Tesla a Musk byli kontaktováni s žádostí o komentář.



Zdroj: vice.com




Musk navrhuje, aby se Tchaj-wan stal čínskou „zvláštní administrativní zónou“
Článek Elon Musk mluvil s Putinem, než zveřejnil mírový plán pro Ukrajinu se nejdříve objevil na AC24.cz .


Nejčtenější za týden