Joe Biden a NYT mají obavy: Viktor Orbán je vzorem pro pravici po celém světě
RSS

Joe Biden a NYT mají obavy: Viktor Orbán je vzorem pro pravici po celém světě

Levicoliberální a „probidenovský“ New York Times (NYT) dramaticky upozorňuje na úpadek demokracie (té globální, kde národy už nemají místo) ve světě.  V hlavách (anti)Demokratů prezidenta Bidena a pro jejich „demokracii“ je v Evropě největším nebezpečím Viktor Orbán. A samozřejmě i Vladimir Putin – to jsou dva velcí patrioti, kteří nikdy nepřipustí, aby se jejich národy staly součástí obrovské globální beznárodní homogenní „kaše“, která je snadno a libovolně ovladatelná a manipulovatelná „demokratickými“ globalisty USA.
Ustaraně píše NYT:
„Od kdy byl v roce 2010 Orbán zvolen premiérem, tak neustále buduje a posiluje antiliberální demokracii. Dělá to s cílem oslabovat NGOs a svobodu tisku. Rovněž usiluje o kontrolu justice ao změnu volebního systému.“
Samozřejmě, že právě USA Demokraté a jim poplatná média jsou ti správní, kteří mají poučovat národy o tom, jaké jsou pravé demokratické volby. Jejich prezidenta Bidena obviňují dodnes Donald Trump a jeho přívrženci z bezpříkladného volebního podvodu v historii USA.
NYT dále tvrdí, že Orbán se stal velkým vzorem pro pravicové strany po celém světě a také v USA, kde se tento trend za prezidenta Trumpa (proto dělali Demokraté naprosto vše pro to, aby nebyl zvolen ještě jednou) urychlil a Republikáni v mnohém napodobovali maďarského premiéra.
Podle jednoho Breitbart-článku (  www.breitbart.com/politics/2022/09/30/joe-biden-warns-that-democracy-threatened-italys-election-giorgia-meloni  ) se Biden a jeho vláda obávají, že po volbách v Itálii bude evropská politická scéna stále více v režii evropské populistické pravice.
V této souvislosti se Biden po volebním vítězství Giorgie Meloni v Itálii vyjádřil na konferenci Aliance Demokratických Guvernérů následovně:
„…….Viděli jste, co se stalo v Itálii při volbách a co se v tomto směru děje po celém světě. Mnozí si budou myslet, že přeháním – ale demokracie je opravdu ohrožena……..“
Jakým právem si tento muž dovoluje kritizovat demokratické a nezmanipulované italské volby po svém zvolení prezidentem USA ve volbách, jejichž legitimnost zpochybňuje téměř polovina Američanů?
V každém případě mají Bidenovi obrovské obavy, že italské volby budou mít za následek, že se stále více občanů v (nejen) Evropě odkloní od levicových globalistických elit a přesune svou přízeň na konzervativní mezinárodní pravici, jak se to již stalo v Maďarsku a Polsku.

roman-bednar.com
The post Joe Biden a NYT mají obavy: Viktor Orbán je vzorem pro pravici po celém světě first appeared on .


Nejčtenější za týden