Jsem hrdý na vztah s s Ruskem, řekl Putinovi katarský emír
RSS

Jsem hrdý na vztah s s Ruskem, řekl Putinovi katarský emír

Katarská pýcha na „vztah“ s Ruskem podnítí polemiku o turnaji, který začíná příští měsíc. (Foto: Twitter)







Katarský emír poděkoval Vladimiru Putinovi za „velkou podporu“ při pořádání mistrovství světa ve fotbale v roce 2022, a to i přesto, že válka ruského prezidenta na Ukrajině pokračuje.



Lídři se ve čtvrtek setkali na regionálním summitu v kazašské Astaně, kde katarský emír šejk Tamim bin Hamad al-Thani nešetřil chválou na adresu Putina, který se od únorového zahájení plného útoku stal na Západě vyvrhelem.




Macron říká, že Putin se musí „vrátit k jednacímu stolu“ pro jednání o Ukrajině
„Poté, co Rusko dosáhlo velkého úspěchu při pořádání mistrovství světa ve fotbale v roce 2018, poskytli ruští přátelé Kataru velkou podporu, zejména pokud jde o organizaci, s organizačním výborem mistrovství světa ve fotbale v roce 2022,“ řekl emír.



„Děkujeme za to a jsme na tento vztah hrdí. Bude pokračovat až do konce mistrovství světa ve fotbale. Jsem velmi rád, že vás vidím, pane prezidente. Děkuji vám,“ dodal.



Putin odpověděl, že Rusko „dělá vše, co je v našich silách, pokud jde o předávání zkušeností z přípravy mistrovství světa“, a dodal: „Jsem si jist, že bude úspěšné.“ Putin rovněž uvedl, že se těší na návštěvu emíra v Rusku.




John Bolton vyzývá k zavraždění Putina a změně režimu
FIFA vyřadila Rusko z mistrovství světa 2022 krátce poté, co začala jeho invaze na Ukrajinu.



Ruský prezident Putin a katarský emír Tamím ibn Hamad Al Sání se setkali na okraji summitu CICA v Kazachstánu….to je ten, který předčasně odletěl z Prahy…. pic.twitter.com/ZL5jCm89th — Jan Rada (@RadaJan101) October 14, 2022 Zdroj: politico.eu
Článek Jsem hrdý na vztah s s Ruskem, řekl Putinovi katarský emír se nejdříve objevil na AC24.cz .


Nejčtenější za týden