Co jsou to programovatelné peníze? Dokonalý nástroj na zotročení lidstva
RSS

Co jsou to programovatelné peníze? Dokonalý nástroj na zotročení lidstva

Většina z vás již slyšela o digitální měně, takže samozřejmě víte, že nemá vůbec nic společného s penězi tak, jak je známe dosud. Jenže to ví jen hrstka lidí. Možná tak těch 5% „bdících“ a samozřejmě ti, kdo za nimi stojí a snaží se je co nejdřív uvést v platnost – a zároveň zrušit hotovost.
A co je úplně nejhorší? Většina lidí tomu bude tleskat nebo jim to bude jedno, protože až do poslední chvíle nepochopí, oč jde.
V následujícím článku tak najdete velmi detailní vysvětlení, včetně toho, jak realizaci plánů, jejichž realizace již započala, zastavit…
CO JSOU PROGRAMOVATELNÉ PENÍZE?

Co je digitální měna centrální banky?
Zde není zcela jednoduchá odpověď: Digitální měna centrální banky (CBDC) je elektronický token oficiální měny země, vydávaný měnovým orgánem dané země a často (ale ne výhradně) pomocí technologie distribuované účetní knihy.
Jak si všimnete, elektronické „peníze“ vydávané centrální bankou přicházejí v různých variantách – od „digitální měny centrální banky“ přes „kryptoměnu vydávanou centrální bankou (maloobchod)“ až po „kryptoměnu vydávanou centrální bankou (velkoobchod)“ – a zaujímá několik míst v tabulce BIS.
CBDC nejsou jediná, pevně definovaná věc. Od základní technologie používané k vydávání, sledování a zaznamenávání těchto digitálních tokenů, přes síť, kterou protékají, až po protokol, kterým se síť řídí, každá část digitální měny centrální banky je přizpůsobitelná.
Navenek se to může zdát jako triviální bod. Naskenujete své zařízení, uslyšíte pípnutí, na váš účet bude naúčtována určitá částka a odejdete z obchodu s balíčkem žvýkaček. Co je na tom tak špatného?
Velká věc samozřejmě je, že CBDC nejsou jako hotovost, bankovní vklady nebo jiné platební prostředky, které používáme při našich každodenních transakcích.  Jsou programovatelné.
Stejně jako software běžící na vašem počítači nebo aplikace na vašem smartphonu lze CBDC naprogramovat tak, aby se chovala určitým způsobem. Lze nastavit podmínky pro jejich použití. Lze je vytvořit nebo odstranit, zmrazit, znehodnotit nebo zvětšit kliknutím myši. A jako každý software je lze kdykoli aktualizovat – s vaším vědomím i bez něj – a poskytnout tak nové funkce.
Takže zde je další otázka, kterou si musíme položit v rámci tohoto vyšetřování: k čemu mohou být CBDC naprogramovány?
JAK TO BUDE VYUŽITO PROTI NÁM?
Například Joe vejde do obchodu jako obvykle, koupí si balíček žvýkaček, vezme ho k pokladně, naskenuje svůj přístroj a čeká na pípnutí. Tentokrát se ale neozývá žádné pípnutí.
„Co se tam děje? Mám přece na účtu dost peněz, abych si mohl koupit balíček žvýkaček!“
„Je mi líto, pane, ale je zde napsáno, že jste se minulou neděli zúčastnil protestu za svobodu. Centrální banka vás klasifikovala jako domácího teroristu a zablokovala přístup k vaší peněžence. Než budete moci znovu nakupovat, musíte se dostavit do nejbližšího reedukačního centra na úplný indoktrinační kurz.“
Ještě před pár lety se tento scénář mohl zdát jako přitažený za vlasy. Ale vzhledem k tomu, čeho jsme byli svědky v posledních několika letech – včetně kanadského zásahu proti příznivcům Freedom Convoy či nedávného skandálu s cenzurou PayPal – kdo může popřít, že stojíme na vrcholu scénáře zasazeného do začínající digitální dystopie každodenního života??
To je nebezpečí programovatelných peněz.
Generální ředitel Banky pro mezinárodní platby Agustin Carstens  uprostřed živého přenosu z MMF o přeshraničních platbách otevřeně přiznal, že CBDC umožňují vytvoření sítě finančního dohledu a kontroly, což ně něco, o čem si diktátoři v minulosti mohli nechat jen zdát:
Nevíme, kdo dnes používá bankovku ve výši 100 USD, a nevíme, kdo dnes používá bankovku v hodnotě 1 000 peso.  Klíčový rozdíl oproti CBDC spočívá v tom, že centrální banka bude mít absolutní kontrolu nad pravidly a předpisy, které budou určovat použití tohoto vyjádření odpovědnosti centrální banky, a také budeme mít technologii, jak to vynutit.
Carstens v těchto dvou mrazivých větách otevírá celou agendu CBDC. Nejde jen o úplný dohled nad všemi transakcemi, které CBDC umožní vědět, kdo dnes používá 100dolarovou bankovku, jde o schopnost bank určit použití tohoto vyjádření odpovědnosti centrální banky a mít  „vynucovací“ technologii.
„Určit použití tohoto výrazu odpovědnosti centrální banky“? To je další finanční blábol, který má skrýt skutečnou hrůzu z mrazivého návrhu. Co to vlastně znamená srozumitelným jazykem? To znamená, že CBDC by mohly být naprogramovány tak, aby byly vydávány pouze v případě, že držitel těchto prostředků splnil určité požadavky.
Vzpomenete si na účet, který jste zapomněli zaplatit minulý měsíc? Vaše peněženka CBDC vydaná centrální bankou to ví, a pokud si nedáte pozor, tyto prostředky (plus poplatek za pozdní platbu) jednoduše stáhne z vašeho účtu. Byli jste přistiženi, jak podporujete špatnou sbírku nebo politickou věc? Nebojte se, ve světě transakcí CBDC by vám nebylo dovoleno přispívat na tuto věc, protože vaše peněženka by vám to nedovolila!
V souladu s touto myšlenkou by programovatelné peníze mohly být také použity k dokonalosti systému uhlíkových kreditů – tedy ke sledování vaší uhlíkové stopy – a individuálních sociálních kreditů. V dnešním světě by bylo pro vládu neuvěřitelně obtížné zavést systém, který by vyžadoval, aby každý obchod před dalším nákupem zkontroloval vaši uhlíkovou stopu. A už vůbec ne při platbě v hotovosti (karty by se za jistých podmínek naprogramovat daly a v USA již existují například karty, na něž nelze zakoupit alkohol apod.).
Nicméně ve světě CBDC budoucnosti by taková omezení mohla být naprogramována do samotné účetní knihy. Pokud je vaše uhlíková bilance nebo sociální kredity pod určitou úrovní, nedostanete jídlo!
Tyto obavy nejsou jen teoretické, neboť vše uvedené se již testuje. Ředitel Bank of England loni poukázal na tyto vlastnosti digitálních měn a uvedl, že zabránění lidem v nákupu toho, co chtějí, by mohlo mít nějaké společensky prospěšné důsledky, jako je „zabránění aktivitám“, které jsou považovány za společensky škodlivé.
Víme také, že myšlenka sociálního kreditního systému, který umožňuje nebo zakazuje nákupy, není jen sci-fi fantasy, ale již se testuje v praxi v Číně. Není potřeba absolutně žádná představivost, abychom pochopili, jak lze programovatelné peníze použít k omezení našich nákupů na základě našeho sociálního kreditního ratingu, našich uhlíkových kreditů, našich ESG ratingů, našich politických názorů nebo jakéhokoli jiného libovolného kritéria.
A to se ani nedostáváme k ekonomickým důsledkům programovatelných peněz. Neomezená tvárnost CBDC je vlhkým snem pro technokratické tyrany, kteří chtějí manipulovat finančním systémem ve svůj prospěch.
CBDC nejsou zastupitelné. Každý digitální token ve vaší peněžence CBDC je individuálně identifikovatelný, zabavitelný a programovatelný. Představme si tedy centrální bankéře, kteří ve své nekonečné moudrosti rozhodují o tom, že lidé dostatečně neutrácejí. Mohli by do síťových protokolů zabudovat zdrženlivost; čím déle bude CBDC ve vaší peněžence nevyužito, tím menší bude mít reálnou hodnotu.
Opět se nejedná o hypotetický strach. Dokonce i Vládní výbor Spojeného království, který se dostal do titulků za odsouzení plánu na vytvoření nové britské digitální měny jako řešení hledajícího problém, uvedl jednu z potenciálních výhod CBDC vydané Bank of England jako skutečnost, že digitální libra by mohla být nastavena tak, aby byla vydána k určitému datu nebo jen na konkrétní produkty nebo služby.
Nebo si vezměte problém s bankou. Pokud se digitální měny uchytí, hrozba bankovních loupeží již nebude existovat. Pokud jsou CBDC navrženy – a mohly by být – tak, aby nebyly zaměnitelné s bankovními vklady, hotovostí nebo jinými formami dluhu centrální banky, pak je nemůžete vzít z banky a nacpat si je pod matraci.
Ano, i letmé zamyšlení ukazuje, že digitální měna bude zneužívána – vlády již nyní zmrazují bankovní účty demonstrantů a zpracovatelé plateb vyhrožují uživatelům pokutami za šíření „dezinformací“. Jenže ve světě programovatelných peněz to bude mnohem, mnohem horší. Už jen proto, že nebude existovat hotovost, kterou nyní lze nahradit peníze na zablokovaném účtu.
CO PROTI TOMU MŮŽEME UDĚLAT?
CBDC nejsou jednorázová záležitost. Mohou mít různé formy, mohou být implementovány různými způsoby a neexistuje (zatím) mezinárodní standard pro jejich implementaci různými národními centrálními bankami. Je dokonce možné, že určitá země odmítne používání CBDC úplně. Nyní však měny CBDC testuje či uvádí do praxe pilotní projekt 90% zemí světa.
Zemí, kde CBDC nebude zavedena, tak bude velmi málo. Dokud se však nerozběhly naplno, někde ještě mohou od zavedení ustoupit (nedávno se tak stalo např. v Dánsku). Možná se objeví země, která se rozhodne, že ctí svobodu a miluje suverenitu, vzepře se globalistům a digitální měnu rovnou odmítne. To je však příliš naivní představa, lze si totiž jen stěží představit, že v současném systému by něco takového globalisté dopustili.
Stejně jako u mnoha jiných aspektů globalistické agendy brzy zjistíme, že moc ukončit toto šílenství spočívá pouze a jedině na nás. Klíč k digitálnímu vězení je právě zde v našich rukou. Je třeba, aby co nejvíc lidí včas pochopilo, co se chystá.
Záleží na nalezení dalších, kteří chápou vážnost situace a budování komunity s nimi. V budoucnu tak zřejmě budou spojené mezinárodní komunity těch, kdo odolají globalistům a vytvoří si vlastní, oddělenou společnost. 
Záleží na nás, abychom vyvinuli měny pro přežití, které nás dostanou přes nadcházející bouři. Záleží na tom, abychom našli a podpořili naše místní výrobce. Záleží na tom, abychom bojkotovali to špatné a kupovali to dobré. Velmi důležité je nepřestat používat hotovost. Pokud platíte v kamenném obchodě nebo v restauraci kartou, pak jdete na ruku globalistům.
Samozřejmě cesta dál od digitálního otroctví nebude jednoduchá. Cesta pohodlí vede do světa naprostého dohledu a kontroly. Chceme-li se této cestě vyhnout, musíme si zvyknout na cestu méně pohodlnou.
V nejbližší době se nás budou snažit přesvědčit, že hotovost je přežitek. Budou očekávat, že hotovostí postupně přestaneme platit. Přes hyperinflaci se ji pak pokusí úplně zrušit. My musíme dělat přesný opak toho, co oni sami očekávají.
Každá země na světě se bude v nadcházejících letech snažit vnutit svému obyvatelstvu digitální měny. A je skutečně jen na nás zda bude tento jejich pokus úspěšný. 
Až zruší hotovost a zavedou již jen výhradně digitální měnu, pak nebude cesty zpět…

Ohodnoťte tento příspěvek! [Celkem: 2 Průměrně: 5 ] Článek Co jsou to programovatelné peníze? Dokonalý nástroj na zotročení lidstva se nejdříve objevil na Necenzurovaná pravda - nepřikrášlená realita islamizovaného světa .


Nejčtenější za týden