V kojení se pár může střídat, tvrdí švédští propagandisté
RSS

V kojení se pár může střídat, tvrdí švédští propagandisté

Obrázek, který můžete vidět v titulku, není kreslený vtip. Jde o propagandistické dílko, které má radit švédským matkám v kojení. Povšimněte si nejen faktu, že muž má na prsa napojené odsávačky mléka, ale i na to, že pár je černý. A nejen to, také zdravotnice, která páru radí, je ideologicky čistá, neboť jde o muslimku v hidžábu. A Švédi samozřejmě na obrázku chybí, jak se dá čekat u „odevzdávané“ země.
Obrázek zveřejněný regionem Värmland na Instagramu, který vypadá, že zobrazuje muže používajícího odsávačku, vyvolává reakce.
„Ve vztahu může kojit více lidí,“ vysvětluje ředitelka komunikace regionu Värmland Hedvig Bergenheimová.
V neděli v jedenáct hodin region Värmland nahrál slavnou fotografii na svůj instagramový účet. Obrázek zobrazuje pečovatelku v hidžábu a černošský pár s novorozeným dítětem. Jedna z osob, která se zdá být mužem, si odsává mléko pomocí odsávačky.
Příspěvek přitáhl pozornost několika lidí na sociálních médiích.
Někteří se ptají sami sebe, zda je celá věc parodií a zda nejsou šířené screenshoty falešné:
Hedvig Bergenheimová je ředitelkou komunikace v regionu Värmland. Řekla, že region obdržel reakce na obrázek, a to jak na sociálních médiích, tak prostřednictvím e-mailu.
„Objevilo se několik e-mailů s kritickým a agresivním obsahem,“ říká.
Bergenheimová vysvětlila, že obrázek nebyl vyroben regionem Värmland. Za obrázkem je neziskovka RFSL . Materiál spustila tato levicová organizace loni v létě pod názvem „Průvodce kojením a začínáme kojit“.
Ředitelka komunikace poukazuje na to, že minulý týden, týden 42., byl severský týden kojení.
„Tento příspěvek byl součástí tohoto týdne. Jedná se o zvyšování znalostí o tom, co se nazývá společné kojení nebo zahájené kojení. To znamená, že i ti, kteří nemohou kojit, mohou být stále schopni kojit, pokud žijete ve vztahu s někým, kdo si dokáže představit, že začne kojit.“
Dotaz reportéra: „Každý partner, který nekojí, může kojit? Co to říkáte?“
„Pokud si přečtete příspěvek … Neznám všechny podrobnosti o kojení a zahájení kojení, ale je to o tom, jak začít kojit. To je to, co chtěli ilustrovat. Obrázek je převzat z výukového materiálu RFSL, který se používá při práci s těmito problémy.“
Další dotaz reportéra: „Vypadá to, že je tam nějaký muž? Nevím, jak by měl být obrázek vnímán?“
„Taky nevím, ale měl by vyvolat myšlenky na společné kojení. Že ve vztahu může být více lidí, kteří kojí.“
„Nejsem ten, kdo je na to odborník, jsou to naše porodní asistentky a ty, které pracují ve zdravotnictví. Jen odpovídám na otázky týkající se samotného příspěvku.“
Reportér: „Dokážete pochopit, že lidem to může připadat trochu divné, protože muži nekojí?“
„Zdá se mi, že tento příspěvek vyvolává některé zvědavé reakce, a pak byste také mohli vzít do úvahy, co je napsáno v příspěvku, a pak to zvyšuje znalosti o kojení.“
Příspěvek na Instagramu mimo jiné uvádí: „Můžete se rozhodnout kojit bez ohledu na to, zda jste cis nebo transgender, bez ohledu na to, zda jste porodila nebo ne. Podmínky pro zahájení produkce mléka se však liší mimo jiné v závislosti na tom, jaké hladiny hormonů máte ve svém těle.“
Jedna interpretace obrázku je, že oba lidé s dítětem na obrázku jsou biologické ženy, ale jedna z nich je takzvaný transsexuál, který žije jako muž.
Mnozí z těch, kdo reagovali na obrázek, si myslí, že takové příspěvky jsou „woke“. Skutečnost, že ošetřovatelský personál vypadá jako muslimská žena s šátkem a pár s dítětem má tmavou pleť, tento dojem jenom posiluje.
Bergenheimová se však neobává, že by tento typ zpolitizovaného postu mohl poškodit důvěru veřejnosti ve zdravotnictví.
„To si nemyslím. Ne, pokud si přečtete příspěvek,“ říká ředitelka komunikace regionu Värmland Hedvig Bergenheimová.
Tolik k propagandistickému dílku, které má v sobě opravdu vše, co dnešní ideologie propaguje nejvíc: LGBTQ, islám i černochy. Snad jediné, co mi na obrázku k úplné dokonalosti chybí, jsou rouškami zakryté dýchací cesty a modrožlutá vlajka v pozadí….
Ohodnoťte tento příspěvek! [Celkem: 0 Průměrně: 0 ] Článek V kojení se pár může střídat, tvrdí švédští propagandisté se nejdříve objevil na Necenzurovaná pravda - nepřikrášlená realita islamizovaného světa .


Nejčtenější za týden