Veľký Bocián jde do prezidentské volby
RSS

Veľký Bocián jde do prezidentské volby

VIDLÁK
Andrej Babiš ohlásil kandidaturu, jde do toho. Moji našeptávači měli pravdu. Co z toho plyne?

1. Fialova vláda hned tak nepadne, aby Andrejko bezprostředně počítal s tím, že bude premiérem.
2. Babišova podpora je v podstatě bianco šek na postup do druhého kola.
3. Pokud bychom na Alternativě k němu chtěli protlačit vlastního kandidáta, museli bychom se na něm shodnout už dopředu a ostatní by mu museli pomáhat a pak vyklidit pole. Navíc by pak stejně pomohli především Babišovi, protože volba mezi Babišem a třeba „dezolátem“ Skálou by asi dopadla ve prospěch Babiše.
4. Že by se do druhého kola s Babišem probojoval někdo jiný než český Pinochet nebo česká Čaputová, to by musela být hrozná náhoda díky nějakému externímu průseru nebo krizi.
5. Doporučuji začít sledovat ještě jednoho zajímavého černého koně tohoto klání a tím je Tomáš Březina. Kampaň si platí ze svého, nejel v žádných dotačních byznysech, nebyl politik a tak nehlasoval v posledních dvaceti letech pro žádnou ztrátu suverenity… Jeho jediným výrazným „hříchem“ je, že se před rokem holedbal, že volil Pětikolku a měl radost, že Blyštivý Péťa nastoupil po Babišovi na premiérský post. Teď si za to sype popel na hlavu, sice zatím nedostatečně, ale to se dá napravit.
My na alternativě máme (tuším) nasazené asi čtyři kandidáty – Skálu, Vitáskovou, Baštu a Turánka. Že by se z toho dalo dopředu vybrat jedno jméno a přesvědčit ty ostatní, aby mu pomohli za cenu vlastní prohry, to je takové sci-fi, že nemá cenu o tom vůbec uvažovat.
 
Vidlákovy Kydy
The post Veľký Bocián jde do prezidentské volby first appeared on Pravý prostor .


Nejčtenější za týden