Pokuta 100 000,- za to, že HASIL požár NP České Švýcarsko …
RSS

Pokuta 100 000,- za to, že HASIL požár NP České Švýcarsko …

Pamatujete na lihovarníka, který začátkem covidu navařil místo chlastu dezinfekci ? A kterého za to zaklekl celní úřad? Tak tady máme ještě něco daleko absurdnějšího. Muže, který vrtulníkem „nedbalostně hasil“ požár.


Pamatujete si začátek covidu? Kdy nebylo k dispozici pražádné vybavení, kdy se šily roušky doma na koleně a šašci z vlády Andreje Babiše líbali přistávací dráhu pod letadlem, které slavně přivezlo respirátory za 700kč/ks? Možná už ne, protože je to daleko.
V té době se lihovarník Žufánek rozhodl pomoci a začal ze špiritusu vyrábět dezinfekční gel a rozvážet jej na místa potřebných. Dělal to tak dlouho, až si toho všimla nějaká bdělá úřední palice na celním úřadě – a pod hrozbou astronomické pokuty  výrobu dezinfekce ZAKÁZALA . A to přestože Covid byla přece taková hrůza, že se muselo kvůli němu zrušit podnikání desetitisícům živnostníků, všechny nás zanáhubkovat, zavřít do okresů, a především rozdělit společnost na očkované nadlidi a neočkované podčlověke, vydávat desítky nelekálních úředních omezení et cetra.
Požár v NP České Švýcarsko si ale pamatujete všichni, ten už tak daleko není.A všicni pamatujeme, jaký to byl zprominutím průser. A i on má svého smutného hrdinu. Se svým soukromým vrtulníkem přiletěl pomoci a provedl hrozný zločin – hasil požár. A jak praví klasik:  Každý dobrý skutek bude, alespoń u nás v Českém úředněšimlistánu, důkladně potrestán.
Následující kopie úředního dokumentu se objevila na facebookových stránkách pilota  Jirka Pirka Pirka
( Z preventivních důvodů jsem dokument anonymizoval, i když u zdroje uvádí pilot své údaje volně.)

WTKF?? Vidíte to taky? To jako fakt??  Podotýkám, že z profilu a z komentářů je zřejmé, že vrtulním má certifikát k hašení bambivakem do 2200liber, a že pilot je k dané věci vycvičen.  Více nemám slov, které by neporušily kodex blogera.
Jediné co se mi na tohle vybavuje, je verš z jedné Landovy písničky:
Předpis je předpis,
vůl zůstane volem,
zákon je zákon
a život jde kolem
A taky jeden neodbytný pocit. Že v týhle zemi mají úředníci, žijící ve svých slonovinových věžích, daleko od reality běžného života, kdy se jejich platů nedotkne žádná krize, řádně v palicích vyrachtáno.
A pokud podobná rozhodnutí v budoucnu nebudou stát úředníka teplý flek, tak se nic nezmění.
 

Martin Prášek The post Pokuta 100 000,- za to, že HASIL požár NP České Švýcarsko … first appeared on .


Nejčtenější za týden