Buďto jednota, nebo mu to hodím rovnou
RSS

Buďto jednota, nebo mu to hodím rovnou

VIDLÁK
Hele děcka, mě zas napadla řádná hovadina… Něco ze stejné kategorie, jako že uděláme naší Pětikolce z komunálních voleb zabijačku. Což se sice trochu povedlo, ale možná by se to povedlo i bez nás a naopak se to vůbec nepovedlo v senátních volbách, protože Tchaiwanec a Ukrajinec Vystrčil je pořád předsedou českého senátu a lepší to zatím nebude. Ale protože je situace v Kotlince stále vážná a stále směřuje k průseru první kategorie, je třeba stále zkoušet, co by se dalo pro naší drahou matičku vlast udělat.
Chtěl jsem dneska psát o čínské strategii nulového covidu, protože jsem v pondělí navštívil jednoho dobrého kamaráda a ten mi nasvítil prozatím neprokydaný pohled na tuto problematiku. Ale to si dáme až zítra, protože dnešek si zaslouží další utopickou myšlenku, která se nikdy nenaplní a jen vzbudí plané naděje. Když ono mě to ale tak nadchlo, že to musím vyventilovat. Jde o volbu prezidenta…
Začnu zeširoka.
Jistě jste si už na Kydech přečetli, co si myslím o vstupu Andreje Babiše do hry. Prostě přišla těžká váha, která na kandidatuře makala dávno předtím, než to ohlásila. Veľký Bocián má republiku objetou, všude rozdával knížky o tom, jak udělal všechno dobře a jak mu to ostatní kazili, jeho voličská podpora je stabilní, pracují pro něj nejlepší marketéři a poradci, peněz má jak slupek a tak se zřejmě hladce dostane do druhého kola jednoduše proto, že jeho soupeřů je hodně.
Naši líbodémo spoluobčané mají svého Petra Pavla, Danuši Nerudovou, Pavla Fischera a možná se najde ještě někdo. Alternativa tam má Vitáskovou, Baštu, Skálu, Turánka… Někde uprostřed pohrabuje kopytem černý kůň Tomáš Březina, kousek od něj už teď prohrál Středula a najdou se i nějací magoři a velikáši, například Karel Janeček. Některé jsem ještě vynechal… Každý má nějaké fanoušky, ti fanoušci mají rodiny a kamarády, ti mají zase kamarády, každý kandidát si na nějaká procentíčka sáhne a volební matematika je tím pádem neúprosná…
Babiš by musel udělat neskutečnou chybu, aby se do druhého kola nedostal. A on těch chyb moc nedělá. Pokud už se mu něco nepovede, tak zpravidla proto, že neudělal něco, co udělat měl a ne, že udělal něco, co udělat neměl. Například měl během svého premiérování udělat přesně to, co teď dělá Pětikolka – pokusit se převzít moc nad Českou televizí, nebo ji měl rozmetat na prach. Neudělal to a žil celé své funkční období vedle entity, která mu čtrnáct dní před volbami pustila do všech domácností Babiše juniora i s Vítkem Klusákem a dalšími pasáky… a pak taky ofshorek ve Francii, kde se slibovalo vééélké vyšetřování. Samozřejmě z toho už nic dalšího nebylo, ale nějaká procentíčka to Andrejka stálo.
Psal jsem tady i na Parlamentních listech, že Babišovým vstupem do voleb se pro ostatní kandidáty zúžil prostor na jedno místečko o které budou muset svést lítý boj. A tak se zřejmě dočkáme neuvěřitelné bramboračky, protože nemá smysl plýtvat propagandistickými silami na jednoho Babiše, když se vpřed sápou další kandidáti s vlastně obdobnými preferencemi. Jaký má smysl pro Nerudovou, vymezovat se proti oligarchovi, když ji pak může o prsa předběhnout třeba Janeček? Jaký smysl má pro našeho Pinochetta, bojovat proti Babišovi, když ho může o milimetr předběhnout Tomáš Březina, který dělá vlastně úplně stejnou kampaň jako Petr Pavel? Oba pořád někam jezdí a tam natočí videjko s nějakým všeobecně známým klišé o demokracii, svobodě a podnikavém duchu… a v diskusi se pak lidi tetelí blahem nad kandidátovou moudrostí, aniž by jim došlo, že tyhle hlášky si mohou zpravidla přečíst už ve slabikáři.
Líbodémo kandidáti jsou podle mě nachystaní na stejnou taktiku, kterou dostali do druhého kola postrach králíkáren Drahoše. Do předvolebních televizních debat nastoupí všichni, ale od první minuty to budou hrát na jedno jméno. A pár dní před volbami se obětují a ustoupí ve prospěch toho nejlepšího. Což pro nás dezoláty bude spolehlivě ten největší kretén ze všech… Tak velký, že i Babiš vedle něj bude hento menší zlo, jak jsem vždycky tvrdil.
Jenže… Babiš má kromě příznivců i odpůrce. Parlamentní i současné senátní volby ukázaly, že má zřejmě víc odpůrců, jak příznivců. Do druhého kola nejspíš hladce projde, ale ve druhém kole může stejně hladce prohrát s kandidátem kreténem, protože se v éteru najde opět spousta hlasů, jak je nutné volit srdíčkem, hlavně nevolit menší zlo, protože to je taky zlo (a díky tomu vyhraje spolehlivě to větší zlo, jak můžeme každodenně pozorovat na banerech visících z budovy Rakušanova ministerstva…)
Prostě primárním, sekundárním i terciálním cílem by mělo být, dostat do druhého kola, kromě Babiše, i pro nás přijatelného kandidáta. Ano, milé děti, strašně bychom potřebovali, aby se nám alternativa a její kandidáti sjednotili na jednom jméně a udělala přesně to, co udělají naši libtardí soupeři. Šli do televizních debat a pak uvolnili místo jednomu jedinému. Oni to samozřejmě dobrovolně neudělají, raději se budou hádat o nepodstatné rozdíly ve svých programech a budou rádi, že Daniel Landa bude mluvit o volbě srdíčkem, přičemž pěkně rozptýlí vlastenecké hlasy… a díky tomu bude v druhém kole Petr Pavel. V krajním případě z toho může být dokonce taková ostuda, že uberou dostatek hlasů i Babišovi, aby se tam dostala Nerudová a Petr Pavel pěkně spolu… a to bude teprve terno.
Já vám fakt tentokrát nemíním radit. Já řeknu něco chytrého, ono to vypadá rozumně a pak to vzbuzuje falešné naděje, ty se nenaplní a já pak celé noci odpovídám na vyčítavé maily, že je to všechno moje vina, že já jsem zavinil, že lidi nezvolili Nagyovou místo Vystrčila a pro chudáka čtenáře už svět ztratil svou přitažlivost…
Ne nebudu vám radit, ale řeknu vám, co udělám já osobně. Tentokrát nebudu apelovat na voliče. Koneckonců můj dosah je reálně tak na jedno procento z nich. A to mě ještě nemusejí poslouchat, protože kdo dokáže přečíst moje sáhodlouhé texty, zpravidla umí i myslet vlastní hlavou. Tentokrát apeluji na kandidáty:
Vážení kandidáti. Sejděte se, domluvte se a hrajte na jedno jméno. Já osobně bych asi preferoval Vitáskovou, protože se vyzná v energetických otázkách a tak nějak cítím v kostech, že v lednu to bude to pravé téma pro předvolební debaty. Zároveň je to řádná herdekbaba, která se neposere ani z novinářů ani z policajtů. Ale Vitásková pro ně není dogma. Pro mě za mě si vyberte Baštu, který teď hlasoval (tuším) pro přijetí Finska a Švédska do NATO…. nebo tak nějak. Unesu to, protože on je diplomat a třeba to má nějakou logiku. Nebo si vyberte Skálu, ten čte pravidelně Vidlákovy kydy a já bych mu mohl na Hradě dělat osobního šaška jako bratr Paleček. Kromě toho je sečtělý a debata v Lánech by s ním byla určitě osvěžující. Nebo si vyberte třeba Turánka, když je henten imunolog. Nebo Hynka Blažka, ten mluvil docela hezky na demonstraci a naštval Okamuru svým „úprkem“ z SPD. Fakt je mi to jedno. Ale vyberte si jedno jméno, vy ostatní mu probourejte cestu v televizních debatách a těsně před volbami odstupte v jeho prospěch.
Pokud se vás pár najde a uděláte to, tak já půjdu volit toho, v jehož prospěch jste odstoupili.  Překousnu jeho nevýhody, unesu jeho rozdílné názory oproti mým, odpustím mu všechny hříchy z minulosti, napíšu o něm oslavný a naprosto nekritický článek, doporučím ho svým čtenářům (Nerušilovi to v Praze vyšlo o 500 hlasů), sám jeho jméno strčím do obálky a hodím do urny v druhý den voleb, aby byla jistota, že volby v noci nikdo nevylepšoval. Třeba to vyjde a v druhém kole budou volby o něčem. Ale chce to alespoň nějakou šanci.
Ale pokud to neuděláte a nastoupíte do prezientských voleb v množství menším než malém, tak to půjdu v prvním kole hodit rovnou Babišovi, protože nehodlám riskovat, že druhé kolo bude souboj Pinochetta s Čaputovou. A samozřejmě si dám záležet a několikrát před volbami upozorním, že jdu volit Bociána a jaký k tomu mám důvod.
Babiš má podle mě větší šanci, být zvolen hned v prvním kole, než být zvolen v kole druhém a pokud nebude alespoň teoretická šance, že proti němu bude stát vlastenecký kandidát, tak to nestojí za pokus.
Čím méně jmen, tím spíš budu volit vlasteneckého kandidáta . Čím více kandidátů, tím snáze mě přesvědčíte, abych to hodil Andrejovi. Chci kandidáta, který ukáže, že se dokázal domluvit s ostatními kandidáty na své podpoře. Chci vidět kandidáty, kteří v zájmu této země odstoupili, protože uznali, že je tady někdo s větší šancí. Dám vám k dispozici všechny své síly, všechny své možnosti a pro mě za mě, vám dám všechno své portské, abyste se mohli opít nad takto těžkým rozhodnutím.
Já vím, je to nereálné… ale volit Andreje reálné je… Sice si budu muset dát tři panáky na kuráž, ale na to jsem zařízený.
Vidlák
The post Buďto jednota, nebo mu to hodím rovnou first appeared on Pravý prostor .


Nejčtenější za týden