Také v Deutsche Bahn již mohou průvodčí a strojvůdci nosit ženskou uniformu
RSS

Také v Deutsche Bahn již mohou průvodčí a strojvůdci nosit ženskou uniformu

Pokrokové Německo samozřejmě nemůže zůstat pozadu a chce nabídnout možnosti pro všechna existující pohlaví. Ať si tedy každý nosí to, co je mu blízké. Deutsche Bahn tak následují příkladu jiných pokrokových firem z dalších zemí, například aerolinek Virgin Atlanti c, které tuto možnost zavedly poměrně nedávno.
Průvodčí, strojvedoucí a servisní zaměstnanci Deutsche Bahn mohou nyní nosit dámské uniformy. A ženy mohou pro změnu nosit mužskou uniformu!
Od úterý si zaměstnanci mohou „vybrat své vlastní firemní oblečení bez ohledu na pohlaví nebo genderovou identitu“, jak ve středu oznámil člen představenstva Deutsche Bahn Richard Lutz (58).
Lutz píše genderovým jazykem na „LinkedIn“: „Průvodčí, zákazničtí poradci, strojvedoucí nebo servisní personál jej mohou použít k objednání předmětů z pánských i dámských kolekcí a nosit je ve službě. Přizpůsobili jsme stávající tradiční nařízení.“
Ženy si tak nyní mohou objednat kravaty jako své pracovní oblečení nebo požádat o pánská saka, zatímco muži mohou nosit šátky nebo vínové dámské šaty (součást kolekce od roku 2020).
Současné železniční uniformy (tmavě modrá, vínově červená) navrhl designér Guido Maria Kretschmer a představil je asi před dvěma lety.
Vzhledem k tomu, že ženy nosí kalhoty a kalhotové kostýmy zcela běžně již snad více než století, nový styl oblečení u nich nebude patrný, na rozdíl od mužského železničního personálu.
Jen si představte, že nově příchozí ilegálové z Afghánistánu, Sýrie atd. cestují vlakem a uvidí muže v sukni, možná i s make-upem a parukou – jaké asi budou reakce na tento kulturní šok? I když je pravda, že některé jejich tradiční oblečení vypadá jako noční košile, přece jen bude krátká sukně, rtěnka a paruka něco, co jen tak lehce nevydýchají.
Pak je jen otázkou času, než si někde přečteme, že byl trans personál Deutsche Bahn zbit či pobodán při výkonu své profese…
Ohodnoťte tento příspěvek! [Celkem: 0 Průměrně: 0 ] Článek Také v Deutsche Bahn již mohou průvodčí a strojvůdci nosit ženskou uniformu se nejdříve objevil na Necenzurovaná pravda - nepřikrášlená realita islamizovaného světa .


Nejčtenější za týden