Prokurátor nezveřejní policejní video a hovory na tísňovou linku z útoku na Pelosiho
RSS

Prokurátor nezveřejní policejní video a hovory na tísňovou linku z útoku na Pelosiho

Sanfranciská vrchní státní zástupkyně ve středu potvrdila, že její úřad nezveřejní záběry z policejních kamer ani hovory na tísňovou linku z údajného útoku na Paula Pelosiho z konce minulého týdne. (Foto: Twitter)







Úřady uvedly, že 42letý David DePape se podle soudních dokumentů 28. října v brzkých ranních hodinách vloupal do sanfranciského domu předsedkyně Sněmovny reprezentantů Nancy Pelosiové (D-Kalif.) a jejího manžela Paula a poté údajně Pelosiovou udeřil kladivem. Záznamy z bezpečnostních kamer, policejní kamery ani telefonáty na tísňovou linku nebyly zveřejněny.



Sanfranciská okresní prokurátorka Brooke Jenkinsová na nátlak ohledně zveřejnění dalších důkazů v případu sdělila televizi NBC News, že její úřad to neudělá.



„Plánujete zveřejnit hovor na tísňovou linku nebo záznam z tělesné kamery [z útoku na Paula Pelosiho]?“ zeptala se ve středu Kristen Welkerová z NBC.



„V tuto chvíli ne,“ odpověděla Jenkinsová. „Dnes se dozvíme, jakou rychlostí bude případ pokračovat, až bude obžalován. Budeme rozhodovat o tom, jaké důkazy se budou přehrávat u soudu, během případných slyšení nebo během procesu,“ dodal Jenkins.



Sanfranciské policejní oddělení odmítlo žádost deníku The Epoch Times o zveřejnění záznamů z tělesných kamer policistů, kteří zasahovali v Pelosiho domě, s tím, že „zveřejnění informací může ohrozit úspěšné dokončení vyšetřování“.



Žádosti o poskytnutí záznamu z tísňového volání a policejní zprávy o incidentu jsou v řízení.




Paul Pelosi podstoupil operaci mozku po „brutálním“ útoku; podezřelý identifikován
Podle soudních dokumentů prokurátoři uvedli, že DePape údajně vyšetřovatelům řekl, že byl na „sebevražedné misi“ a chtěl předsedkyni Pelosiové zlomit kolena, ačkoli tam v době útoku nebyla. DePape se v úterý u státního soudu přiznal k nevině.



„Je mi zle z té šílené … úrovně lží, které přicházejí z Washingtonu, D.C. Přišel jsem si trochu popovídat s jeho ženou,“ řekl údajně DePape také úředníkům a dodal: „Opravdu jsem mu nechtěl ublížit, ale víte, že to byla sebevražedná mise. Nebudu tady stát a nic nedělat, i kdyby mě to mělo stát život,“ uvádí se v dokumentech.



Policie Kapitolu USA (USCP) 2. listopadu rovněž napsala, že má v domě Pelosiových kamery, ale uvedla, že v době, kdy DePape vstoupil do rezidence, nebyly monitorovány. Agentura uvedla, že kamery nejsou „aktivně monitorovány“, pokud není Nancy Pelosiová doma.



Úřady ve velitelském centru USCP si nevšimly ničeho neobvyklého v domě Pelosiových, dokud nezaznamenaly aktivitu policie.



Zatímco představitelé demokratů tvrdili, že DePape byl pravicový radikál, jeho sousedé a matka jeho dětí vykreslili jiný obrázek. Ve středu večer prezident Joe Biden ve svém projevu v polovině volebního období spojil údajné hrozby americkým institucím s útokem namířeným proti dlouholetému manželovi Pelosiové.



Nezávislý Michael Shellenberger napsal, že se vydal do údajného bývalého DePapeova domu v Berkeley, městě ležícím nedaleko San Franciska, které je dlouhodobě centrem levicového aktivismu.



„A jak jsem včera zjistil, DePape žil s jedním známým místním nudistou v domě v Berkeley, který měl v okně nápis Black Lives Matter a na stromě visela duhová vlajka LGBT, ozdobená symbolem marihuany. Bližší pohled odhaluje znaky tábořiště bezdomovců,“ napsal v článku Substack.



Zdroj: epochtimes.com
Článek Prokurátor nezveřejní policejní video a hovory na tísňovou linku z útoku na Pelosiho se nejdříve objevil na AC24.cz .


Nejčtenější za týden