Moskva viní Londýn z útoků na Černomořskou flotilu, brzy chce zveřejnit důkazy
RSS

Moskva viní Londýn z útoků na Černomořskou flotilu, brzy chce zveřejnit důkazy

A nejde jen o útoky na lodní flotilu v Sevastopolu, ale také o samotný Nord Stream. Podle Ruska měly oba útoky proběhnout v režii Velké Británie a to by prý mělo být dokonce podloženo důkazy – a zřejmě nejde jen o údajné úniky zpráv Trussové.
O tom, že Rusko v obou případech obviňuje právě Velkou Británii, se zmínila i tisková mluvčí Kremlu Maria Zacharovová na včerejší tiskové konferenci:
Otázka: V britském tisku se objevují zprávy, že telefon bývalé britské premiérky Trussové byl napaden Rusy. Jak může někdo stát za těmito obviněními? Kdy budou konečně kreativnější? Může Rusko pomoci britským médiím a přijít s novými hrdiny pro tak absurdní obvinění  GRU a hackerů?
Odpověď:  Britské bulvární noviny jsou již pojmem. Dobře jsme prostudovali detaily britské informační politiky – neexistuje žádná nebo téměř žádná přímá řeč a konkrétní odpovědi ze strany jejích představitelů na přímo formulované otázky, ale místo toho nekonečné manipulace prostřednictvím úniků ze stejných britských bulvárních médií. V britských médiích se objevily četné fámy, padělky a klepy. Začali to spojovat s dalšími informacemi.
Abychom to všechno zastavili, vyvrátili nebo potvrdili, je třeba udělat něco jednoduchého. Je nezbytně nutné, aby Liz Trussová ve své oficiální funkci v konkrétní datum, které britská média uvádějí, kdy byl její telefon „nabourán“, řekla všechno, jak to skutečně bylo.
Myslím, že vláda Spojeného království na to musí reagovat. Mají kabinet, mají tiskovou kancelář, mají mluvčí. Myslím, že je to dobrý důvod vystoupit na veřejnost a něco říct. Ne v podobě úniků, které jsou bezcenné a jen potvrzují tento informační podvod. Ale chci být upřímná, jak se věci doopravdy mají.
Bylo tam hacknutí, byly tam chatové zprávy, o kterých mluví bulvár, a mohlo by být pokryto několik dalších nuancí. Pak by neexistovaly žádné spekulace a žádné padělky. Vše by bylo jasné, srozumitelné a logické.
Proč to britská strana nedělá? To potvrzuje, že mají co skrývat.
Druhá otázka na toto téma se rovněž týkala útoku na Černomořskou flotilu. Maria Zacharovová ve své odpovědi oznámila, že všechny ruské nálezy budou zpřístupněny veřejnosti.
Otázka : Tiskovou konferenci jste zahájila odkazem na plánované předvolání britského velvyslance na ruské ministerstvo zahraničí. Moje otázka se týká obvinění, že Británie zaútočila na Sevastopol a Nord Stream. Chtěl jsem se zeptat, jestli Rusko chystá nějaká odvetná opatření proti Británii kromě odvolání velvyslance. Pokud se tato opatření již připravují, jak by mohla vypadat? Zajímá mě, zda ruské ministerstvo zahraničí ví o nějakých důkazech o britské účasti na zmíněných mimořádných incidentech – nebo teroristických útocích, jak se jim v Rusku říká – a zda jsou tyto důkazy zveřejněny?
Odpověď: Není pochyb o tom, že zapojení britské rozvědky do teroristického útoku na základnu Černomořské flotily v Sevastopolu z 29. října tohoto roku a sabotáž Nord Streamu nezůstane bez odezvy. Mluvili jsme o tom veřejně v Radě bezpečnosti OSN. Jak jsem řekla dříve, bude předvolán britský velvyslanec a dostane příslušné dokumenty. Tyto základní materiály budou předány britské straně jako důkaz a budou také zpřístupněny veřejnosti. Dovolte nám v tomto případě upozornit na některé procesní problémy. Jakmile proběhne schůzka formou předvolání velvyslance, tuto informaci předáme. Bude zveřejněna na našich platformách.
Bez povšimnutí nezůstala ani okamžitá reakce britského ministerstva obrany. Snažili se popřít odpovědnost za útok a tvrdili, že nic netušili. To je zvláštní reakce. Jako vždy máte kontakty s ruským ministerstvem obrany. Mohli se zeptat. Nebo už znají odpověď na všechno dopředu, což je divné.
Není pochyb o tom, že šlo o útok. Je potvrzeným faktem, že region je prodchnut americkou a britskou technologií. Patří sem drony, satelity a další zařízení. Všechno moc dobře víme. Samotný fakt, že šlo o útok, se nepopírá. Britové prohlásili, že s tím nemají nic společného. Možná se měli zeptat, jaká fakta máme. Ale protože se kompromitovali tím, že tak horlivě a rychle ohlašovali svou vlastní nevinu, myslím, že to lze přidat k důkazům pro britské sebeodhalení.
Jsme zdvořilí lidé. Předáme proto britské straně materiál, který přímo naznačuje zapojení britských specialistů do přípravy a provedení tohoto teroristického útoku. Dostanete je i vy.
Důležité je, že o něm mnozí mluví a označují ho za „takzvaný teroristický útok“. Ve skutečnosti je obilný koridor oblastí pro humanitární operace. I kdyby se jednalo pouze o komerční program nebo civilní infrastrukturu, útok takovým způsobem by byl klasifikován jako takový. Zde je situace ještě horší. Toto je oblast humanitární operace, na kterou se dívá svět a garantem je Organizace spojených národů.
Nesmírně nás pobouřila nedostatečná reakce vedení OSN na tento útok, hovořil o tom náš stálý představitel při OSN Vladimír Nebenzia. Je důležité si uvědomit, že nejde jen o civilní infrastrukturu, nejen o komerční náklad, ale o humanitární misi, operaci, na které Západ včetně Londýna trval (pozn.: jde o přepravu obilí). Z naší strany jsme poskytli záruky k zajištění a vymáhání této smlouvy. A ukrajinské ozbrojené síly, útočící technikou zmíněnou ruským vedením, dělaly vše pro to, aby zničily celý řetězec infrastruktury pro realizaci tohoto humanitárního projektu, což se jim sice nepodařilo, ale pokusily se o to.
Tolik k tiskové konferenci Marie Zacharovové.
K útokům na Sevastopol se včera vyjádřil také ruský velvyslanec v Londýně.
Podle ruského velvyslance v Londýně Andreje Kelina se brzy pro veřejnost chystají důkazy o zapojení britských speciálních jednotek do přípravy útoků na ruskou flotilu v Sevastopolu.
Kelin to vysvětlil televizi  Sky News  3. listopadu.  Zdůraznil, že rozsáhlé důkazy o zapojení britských speciálních jednotek do přípravy útoku proti ruské flotile v Sevastopolu již byly předány britskému velvyslanci a vojenskému přidělenci.
Nyní mají být důkazy zveřejněny, dodal velvyslanec Kelin.
„Velmi brzy budou informace vypuštěny na veřejnost. Možná dnes, možná zítra. Víme, že se to stalo a je to nebezpečné. Mělo by to sloužit jako varování, že Británie je příliš hluboce zapojena do tohoto konfliktu. Situace je stále nebezpečnější.“
Ohodnoťte tento příspěvek! [Celkem: 2 Průměrně: 5 ] Článek Moskva viní Londýn z útoků na Černomořskou flotilu, brzy chce zveřejnit důkazy se nejdříve objevil na Necenzurovaná pravda - nepřikrášlená realita islamizovaného světa .


Nejčtenější za týden