Belgie: Strana Vlaams Belang žádá vlámskou vládu, aby odstoupila od členství ve WEF
RSS

Belgie: Strana Vlaams Belang žádá vlámskou vládu, aby odstoupila od členství ve WEF

Již v několika parlamentech v různých zemích světa se probíralo téma členství ve WEF. Nedávno k tomu došlo například v Nizozemsku, Kanadě, Německu nebo Rakousku.
Nyní se totéž téma probíralo ve vlámské části Belgie. Tam jej nadnesla protibruselská a protiislámská strana Vlaams Belang (v EP je strana ve frakci ID), která žádala o zrušení členství Flander ve WEF.
Vlámská vláda letos zaplatí členské příspěvky Světovému ekonomickému fóru téměř 200 000 EUR a přibližně 27 000 EUR jako účastnický poplatek na výročním zasedání WEF v Davosu. Vyplývá to z odpovědi premiéra Jana Jambona na parlamentní otázku vlámského poslance Sama van Rooye.
„Vlámská vláda tak legitimizuje a dotuje globální lobbyistickou organizaci, která jasně sleduje specifickou ideologickou agendu, konkrétně agendu globalismu,“ odpovídá Van Rooy v  tiskové zprávě  .
Do roku 2020 včetně platila vlámská vláda WEF roční členský příspěvek ve výši 55 000 eur. Od roku 2022 jsou Flandry „povýšeny“ na „přidruženého partnera“ WEF, za což je třeba platit členský poplatek ve výši nejméně 175 763,87 eur ročně.
Toto „přidružené partnerství“ nabízí výhodu, že se Flandry mohou účastnit více aktivit, píše Jambon. „Poskytují extra viditelnost a nabízejí příležitost učit se a přispívat z hlediska politiky.“ Propletenec mezi vlámskou vládou a WEF se proto zvyšuje, říká Van Rooy.
Jambon také nazývá členství ve WEF „politickým nástrojem vlámské vlády k dosažení cílů koaliční dohody“. Předseda vlády avizuje, že chce v následujícím období dále posilovat spolupráci s WEF.
Uznává, že jeho „účast na schůzce v Davosu může vyústit v politické iniciativy“.
Van Rooy žádá, aby vlámská vláda přestala platit za členství ve WEF. „Výměna nápadů a přilákání investic jsou samozřejmě samy o sobě chvályhodné ambice, ale nemělo by se to dělat v kontextu a pod záštitou WEF, lobbistické skupiny, která sleduje globalistickou agendu, a nelze ji proto v žádném případě považovat za neutrální fórum,“ řekl Van Rooy.
Připomínám, že i všechny naše dosavadní vlády platily (a dosud platí) za členství ve WEF a někteří z členů vlády se také za poplatek účastní srazů v Davosu. Letos se srazu zúčastnil ministr Sikela. V letech 2020 a 2021 probíhal summit online a v roce 2019 byli na WEF účastni Havlíček s Babišem.
Ohodnoťte tento příspěvek! [Celkem: 5 Průměrně: 5 ] Článek Belgie: Strana Vlaams Belang žádá vlámskou vládu, aby odstoupila od členství ve WEF se nejdříve objevil na Necenzurovaná pravda - nepřikrášlená realita islamizovaného světa .


Nejčtenější za týden