Géniové odhlasovali daň z nezasloužených zisků, odpověď Křetínského přišla vzápětí
RSS

Géniové odhlasovali daň z nezasloužených zisků, odpověď Křetínského přišla vzápětí

PETR VLK
Finanční mág a podgenius Stanjura pod laskavým vedením principála cirkusu jménem Obludárium Fialy a s velkou podporou hlavního klauna Síkely slavně zvítězil ve sněmovně a protlačil tzv. daň z nezasloužených zisků sněmovnou. Nadšení a poklepávání se po ramenou, jací, že jsou to pašáci, tahle PětiBLÁBOLICE /mám copyright/ skoro nebralo konce…
Ovšem první reakce, od energetického oligarchy, jednoho z nejbohatších tuzemců a jistě těžkého pravičáka – Daniela Křetínského přišla okamžitě.
Veřejně finačnímu mágovia podgeniovi Stanjurovi a celému Obludáriu okamžitě ukázal vztyčený prostředníček – trhněte si, babráci! Viz následující informace Seznamu:
„Křetínský uklízí firmu do zahraničí, aby se vyhnul dani z mimořádných zisků“ (odkaz na článek na Novinky.cz)
Energetický a průmyslový holding (EPH) miliardáře Daniela Křetínského přesune svou společnost EP Commodities, která se zabývá obchodem s energetickými surovinami, z Česka do zahraničí. Udělá to kvůli tomu, že se na firmu vztahuje daň z mimořádných zisků, kterou v pátek schválila Sněmovna.
Podle holdingu je zdanění takových firem nesmyslné a v zahraničí nefunguje, řekl v pátek mluvčí EPH Daniel Častvaj.
EP Commodities (EPC) podle Častvaje v předchozích letech vybudovalo v Praze centrum svého evropského obchodování s komoditami, přestože elektřina vyrobená v ČR má na objemech obchodů firmy podíl asi jedno procento.
„Na základě tohoto strategického a do značné míry patriotistického rozhodnutí jsme v ČR dobrovolně platili daně, dávali mimořádně kvalifikované pracovní příležitosti a využívali různé služby českých firem. Naše činnost má silnou dynamiku rozvoje, loni jsme dosáhli tržby 357 miliard korun, letos předpokládáme překročení hranice 500 miliard korun,“ uvedl Častvaj.
Půjdeme jinam a Česko z toho nebude mít nic
„Očekávaná daň z příjmů právnických osob za rok 2022 by mohla vysoce přesáhnout miliardu korun. Zdanění těchto zahraničních příjmů českou windfall daní je naprosto nesmyslné. Vládu jsme o situaci informovali, přesto rozhodla zahraniční příjmy z windfall daně nevyjmout,“ dodal.
Podle něj holding souhlasí s tím, aby v současné situaci byla část zisků z vysokých cen energií, které jsou generovány v českých energetických firmách, využita na částečné snížení negativních dopadů energetické krize.
Schválená legislativní úprava jde podle holdingu v případě obchodu s energetickými komoditami výrazně dál, a nedává tak smysl.
„Vláda se zřejmě rozhodla podle hesla, že každý dobrý skutek musí být po zásluze potrestán,“ řekl Častvaj.
„Náš evropský trading se bude proto rozvíjet v jiné jurisdikci, státní rozpočet přijde o miliardové příjmy a Česká republika o ekonomickou aktivitu s mimořádně vysokou přidanou hodnotou, o kterou musí u zahraničních investorů jinak složitě bojovat,“ dodal.
O místě, kde bude společnost nově působit, zatím podle něj rozhodnuto není.
Takže konec zvonec! Takhle to z postižených provede, každý, kdo bude moci. A kdo ne, ten si najde cestičky, jak tu daň buď neplatit vůbec nebo ji minimalizovat.
Křetínský je evidentně jen první, který s tím začal a navíc to ještě oznámil veřejně. Být takovým Fialou, co nám nikdy nebude lhát, finančním podgeniem Stanjurou a hlavním klaunem Obludária -Síkelou, pak by mi nejvíce vadilo to Křetínského brutální veřejné vyhlášení svého záměru utéci z Fialalandu! Tohle je přímá a vědomá facka, kterou jim veřejně fláknul. A nijak to nezastíral, naopak.
Dal si záležet na tom, aby to úplně všichni věděli!!!! Úplně všichni!
Protože mu nic nebránilo, aby to vyřešil naprosto potichu, bez jakékoliv veřejné prezentace! Ale pravděpodobně už slyšel heslo jednoho z mých dávných přátel – kde blb tam nebezpečno!!!!
V Česku je nebezpečno! Hodně nebezpečno! S Obludáriem ani jinak být nemůže.
 
vlkp
The post Géniové odhlasovali daň z nezasloužených zisků, odpověď Křetínského přišla vzápětí first appeared on Pravý prostor .


Nejčtenější za týden