Skutečné jádro sporu…
RSS

Skutečné jádro sporu…

VIDLÁK
Přátelé, o rozkolu mezi organizátory demonstrací se toho už nakecalo, až hanba. Padla spousta ostrých výrazů, leckdo se dozvěděl, že je přisluhovačem globálních struktur, hodně se řešilo, kdo komu co chce či nechce ukrást… prostě jednou vyřčené ani párem volů nevrátíš a tuplem to nevrátíš na fejsbůku, kde je to uloženo navěky a bude to vytaženo na světlo v tu nejméně vhodnou chvíli.
Já vám dneska chci ukázat, o co šlo v celém tom sporu mezi organizátory od začátku. Že to není boj dobra se zlem, či snaha využít lidského vzepětí pro nějaké nekalé záměry.
Cíl je stejný – poslat Fialovu vládu na smětiště dějin, dosáhnout nových voleb a do té doby předat vládu do rukou odborníků, kteří mají znalosti o energetice, zemědělství, potravinách a médiích. Je zapotřebí vynést v zubech všechny ty šašky, kteří s lokajskou ochotou dávají tuto zemi k dispozici cizím zájmům a ženou nás do do války a bídy. Tohle máme všichni stejné a myslím, že vy také.
Ale od samého začátku se vede spor, jakou cestu zvolit. Láďa Vrábel chce jít cestou spontánního lidového hnutí, Jirka Havel chtěl, aby vznikla zastřešující organizace, která bude mít nějaké stanovy, preambuli, bude organizovat nejen demonstrace, ale i debaty, bude dávat tiskovky a udělá si IČO, aby nemusela platit daně z darů, apod, apod.
Toto je ten jediný skutečný (a vlastně strašně malý) rozdíl mezi Láďou a Jirkou. Všechno ostatní jsou jen promeškané příležitosti mlčet. Proto si pořád myslím, že Láďa Vrábel i Jirka Havel mohou spolupracovat, myslím si, že mohou dělat „dvě demonstrace v jedné,“ apod, apod.
Také si myslím, že nejlépe fungovala ta první demonstrace, kdy mluvili odborníci, kteří řekli, co se dá dělat a pak mluvili politici, kteří mohli představit, jak toho dosáhnout… a myslím si, že k tomuto modelu by se to mělo vrátit. Odborníci, podnikatelé, politici… a samozřejmě my, co si to pěkně poslechneme a uděláme si jasno, kdo tomu rozumí a kdo je blbec.
Jirka Havel dneska představuje svojí cestu k cíli. Přes organizované uskupení stále se zvětšující skupiny odborníků a politiky pozvané na demonstraci, které pak my buď zvolíme a nebo nezvolíme.
Toto je ten jediný opravdový a relevantní rozdíl v představách organizátorů. Všechno ostatní byly jen zbytečné invektivy nahrávající Fialovi a jeho skvadře. Tak snad už dál nebude důvod k hašteření. Láďa má svojí cestu, Jirka s odborníky také, nevidím žádný důvod, proč by nemohli spolupracovat a proč bychom si my pak nemohli ve volbách rozhodnout.
Najdete pod heslem: Rada národní obnovy.
 
Vidlákovy Kydy
The post Skutečné jádro sporu… first appeared on Pravý prostor .


Nejčtenější za týden