USA dnes čekají velmi důležité volby, pokud nedojde k manipulacím, měli by republikáni vyhrát
RSS

USA dnes čekají velmi důležité volby, pokud nedojde k manipulacím, měli by republikáni vyhrát

Nepřeberný počet komentářů na různých amerických médiích se věnuje dnešním volbám do kongresu, které ovšem nebudou důležité jen pro USA. Také pro EU coby oddanou kolonii je velmi důležité, kdo ve Spojených státech vládne. Dementní loutka Deep state Biden by nyní měla získat silnou opozici v Kongresu.
Znovu připomínám, že americké volby jsou velmi důležité i z toho důvodu, že Kongres – pokud vyhrají republikáni – by se měl obout do všech organizátorů celosvětového covidismu – v čele s  Faucim.
Ovšem výhra republikánů by také znamenala politický proces s Hunterem Bidenem, který se prokazatelně dopustil více než 400 trestných činů, za něž však nikdy nebyl odsouzen. S ním by se svezl i jeho otec, který o jeho aktivitách velmi dobře věděl, jak dokazují i uniklé informace z notebooku Huntera Bidena.
V neposlední řadě by mělo v případě výhry republikánů dojít k uklidnění situace na Ukrajině, která je nyní extrémně eskalována.
Z mnoha různých článků amerických médií komentujících dnešní volby jsem vybrala následující článek z PJ media, který komentuje bezprecedentní únik mnoha tradičně demokratických voličů k republikánům – a to dokonce i z řad menšin, na které se demokraté tradičně zaměřují:
Během víkendu nová data ukázala demokratům, že menšiny migrují k republikánským kandidátům v historickém posunu, neboť voliči je vidí jako řešení všech špatných věcí. Jediné, co demokraté mohou udělat, je nezbláznit se. Biden zdědil ekonomiku v zotavování a národ, který se chce kolektivně zhluboka nadechnout. Místo toho se demokraté rozhodli zničit ekonomiku a prosadit trans děti. Voliči si toho všimli.
Podle průzkumu Wall Street Journal   by si 17% černošských voličů vybralo republikánského kandidáta do Kongresu. To je více než dvojnásobek podílu černošských hlasů, které získal prezident Donald Trump v roce 2020 a kandidáti do Sněmovny reprezentantů v roce 2018. Mezi hispánskými voliči se náskok demokratů rychle zhoršuje. V srpnu drželi náskok 11 bodů. Teď je to jen pět. V roce 2020 získal prezident Joe Biden o 28 % více hispánských hlasů než Trump. V roce 2018 favorizovali demokraty ve volbách do Sněmovny reprezentantů o 31 procentních bodů. Tato čísla naznačují obrovskou změnu v elektorátu.
Mezi výzkumníky, kteří hovořili s WSJ,  panuje oboustranná shoda:

„Myslím, že by to mohly být volby měnící paradigma, kde republikáni nejen pronikají do latinskoamerických hlasů, ale nyní pronikají i do afroamerických hlasů,“ řekl John Anzalone, který provedl průzkum časopisu s republikánem Tonym Fabriziem a v roce 2020 sloužil jako vedoucí průzkumu veřejného mínění pro prezidenta Bidena.
Pan Fabrizio, který byl v roce 2020 hlavním Trumpovým průzkumníkem veřejného mínění, řekl: „Je zcela možné, že republikáni v těchto volbách dosáhnou nového vrcholu mezi Afroameričany i hispánskými voliči.“

Politické rozdělení se vrací spíše k třídním zájmům než k politice křivd založené na rase. Voličstvo vypadalo více takto na počátku 80. let a na začátku 20. století. Nyní, pro všechny demokraty, kteří křičí o „ekonomice, která funguje pro všechny“, to byl Trump, kdo ji před pandemií skutečně pomohl. Reálné mzdy Američanů všech barev pleti vzrostly poprvé za desítky let. Nyní si mnozí vybírají mezi plynem a potravinami. Dělnické a středostavovské rodiny všech ras pociťují rozdíl.

Mnozí komentátoři si kladou otázku, zda je tento posun trvalý. Ruy Teixeira, který v roce 2002 napsal knihu The Emerging Democratic Majority (Vznikající demokratická většina ) založenou na politice identity, řekl:  
„ Černí dělníci a hispánští dělníci mají mnohem více společného s bílými dělníky, než je mnoho lidí ochotno uvěřit. Jsem si docela jistý, že většina Američanů souhlasí s tím, že Kamala Harrisová má s Nancy Pelosiovou společného víc než kterákoli dělnická menšina. Pokud se republikáni budou i nadále zaměřovat na kulturní otázky, s nimiž jejich voličská základna souhlasí, a na hospodářskou politiku, která skutečně funguje na obnovení amerického snu, mohlo by to znamenat trvalou změnu.“
Pomáhá tomu, že voliči nevnímají demokraty jako někoho, kdo se soustředí na jejich zájmy. Podle průzkumu Třetí cesty, centristické demokratické skupiny, je pravděpodobné, že voliči budou vnímat demokraty stejně radikálně jako republikány. Docela udivující, protože demokraté strávili měsíce snahou přesvědčit Ameriku, že republikáni jsou nebezpeční fašisté.
V memorandu Třetí cesta nastínila své obavy. „Pokud se demokratům podaří udržet si Sněmovnu reprezentantů a Senát, bude to navzdory stranické značce, ne kvůli ní, podle předvolebního celostátního průzkumu.“
Podle údajů mají republikáni rozhodující výhodu v otázkách, o které se voliči zajímají. Dva grafy to jasně ukazují.

Tento graf ukazuje, co americké voliče zajímá na prvním (oranžově) a na druhém místě. to se shoduje s tím, v čem nejvíc věří republikánům (viz graf níže).


Jádrem problému je trvání demokratů na zaměření se na luxusní témata, jako je změna klimatu. Zatímco voliči jim v této otázce více důvěřují, nikoho nezajímá, jaká bude teplota za 100 let, když si nejsou jisti, že si mohou dovolit topný olej. Preferovaná zájmena nejsou důležitá, když musíte vynechat večeři, aby vaše děti měly více jídla, protože ceny potravin jsou astronomické.
Dokonce i v oblasti vzdělávání voliči věří, že demokraté jen vyhazují peníze, ale v případě republikánů věří, že ho zlepší. Ideologicky se voliči popisují jako středopravicoví a vidí republikány jako bližší sami sobě, podle Třetí cesty:
Demokraté získali průměrné ideologické skóre 3 a republikáni průměrné skóre 7,3. To znamená, že demokraté jsou v průměru vnímáni jako 2,6 bodu od průměrného voliče, zatímco republikáni jsou jen 1,7 bodu daleko.
Třetí cesta pak dává demokratům nesplnitelný úkol.
Obecné hlasování vedoucí k polovině volebního období je těsné a nikdo nemůže odhadnout, jaké bude konečná složení Sněmovny reprezentantů a Senátu. Z dlouhodobého hlediska se však demokraté musí postavit čelem k výzvě přesvědčit voliče, že jsou rozumnou, mainstreamovou a kompetentní stranou, aby se zachovali jako přijatelná alternativa k sílícímu extremismu republikánů. Tento úkol bude vyžadovat přesvědčit voliče, že demokraté budou upřednostňovat a plnit své nejdůležitější zájmy a vládnout způsobem, který respektuje společné americké hodnoty, jako je vlastenectví a cení si tvrdé práce.
V každém průzkumu v posledních několika letech se demokraté ideologicky posunuli více doleva, zatímco republikáni zůstávají napravo od středu. Současná administrativa navázala na omluvné turné Baracka Obamy a snažila se zvýšit závislost na vládě, aby upevnila svou vlastní moc. Američané to všechno nenávidí a jsou konečně ochotni to říct u volebních uren, bez ohledu na barvu pleti.

Ohodnoťte tento příspěvek! [Celkem: 0 Průměrně: 0 ] Článek USA dnes čekají velmi důležité volby, pokud nedojde k manipulacím, měli by republikáni vyhrát se nejdříve objevil na Necenzurovaná pravda - nepřikrášlená realita islamizovaného světa .


Nejčtenější za týden