Americký plukovník o ruském stažení z Chersonu: „Není to tak, jak se zdá“ (video)
RSS

Americký plukovník o ruském stažení z Chersonu: „Není to tak, jak se zdá“ (video)

Ruská armáda se stáhla z ukrajinského města Cherson. Ruské ministerstvo obrany uvedlo, že na západním břehu řeky Dněpru nezůstalo žádné vybavení ani vojáci a že během stahování neutrpělo žádné ztráty.
Ukrajinská armáda v současnosti vede protiofenzívu v regionu, který Moskva prohlásila za součást Ruska. Bílý dům v sobotu poblahopřál Ukrajině k dobytí města Cherson. Již značně dementní prezident Biden  v projevu řekl  , že „Rusové se stahují z Fallúdže“. Poněkud si popletl Irák s Ukrajinou.


Podle médií Rusko prohrává, ale podle vysloužilého amerického plukovníka Douglase Macgregora se ruské jednotky v rámci přípravy na rozsáhlé útoky s cílem ukončit válku jednoduše přeskupují.
Ve městě Cherson bylo odhadem 25 000 ruských vojáků. Dalších 300 000 vojáků je na cestě do regionu. Ukrajinská armáda se pokusila shromáždit 40 000 až 60 000 vojáků do protiofenzívy. Ruská armáda se rozhodla zachránit životy a přeskupit a evakuovat obyvatele Chersonu.
Pokud se ukrajinská armáda rozhodne přestěhovat do Chersonu, bude zničena, zdůraznil Macgregor. Velení ukrajinské armády se bojí pasti.
Plukovník poukázal na to, že totéž udělali Rusové v Charkově. Ruská armáda ustoupila k řece a pak způsobila Ukrajincům velké škody. Takže pokud se přestěhují do Chersonu, čeká je jistá smrt, řekl Macgregor Claytonu Morrisovi z Redacted.
Plukovník se domnívá, že to je také důvod, proč Chersonská administrativa kontaktovala Rusy. Upozornil, že více než půl milionu vojáků je umístěno v západním Rusku, Bělorusku a na jihu Ukrajiny a budou nasazeni na Ukrajině.
Plukovník Macgregor očekává, že rozsáhlá operace začne, jakmile začne mrznout.
Ohodnoťte tento příspěvek! [Celkem: 0 Průměrně: 0 ] Článek Americký plukovník o ruském stažení z Chersonu: „Není to tak, jak se zdá“ (video) se nejdříve objevil na Necenzurovaná pravda - nepřikrášlená realita islamizovaného světa .


Nejčtenější za týden