Kolaps kryptoměnové burzy FTX nastal ve stejném okamžiku, kdy Wall Street oznámil, že zahájil 12-týdenní testování amerického digitálního dolaru založeného na centralizovaném blockchainu, který má vytlačit z trhu decentralizovaný a svobodný Bitcoin a osta
RSS

Kolaps kryptoměnové burzy FTX nastal ve stejném okamžiku, kdy Wall Street oznámil, že zahájil 12-týdenní testování amerického digitálního dolaru založeného na centralizovaném blockchainu, který má vytlačit z trhu decentralizovaný a svobodný Bitcoin a osta

Kolaps kryptoměnové burzy FTX nastal ve stejném okamžiku, kdy Wall Street oznámil, že zahájil 12-týdenní testování amerického digitálního dolaru založeného na centralizovaném blockchainu, který má vytlačit z trhu decentralizovaný a svobodný Bitcoin a ostatní alter coiny! Krach burzy FTX spuštěný mladičkým bílým koněm s rozcuchanými vlasy měl podle všeho způsobit Black Swan efekt a vést ke krachu decentralizovaných kryptoměn! A pozor, Fialova vláda prý v EU nachystala zákaz anonymních kryptoměn, které by ohrožovaly centralizovaný digitální dolar a později i digitální euro!
Bývalá poradkyně pro ekonomiku George W. Bushe a bankovní analytička Pippa Malmgren v Dubaji na akci s názvem World Government Summit 2022 oznámila, že má informace a o tom, že všechny centrální banky globalizovaného světa chystají doslova revoluci , a to přechod od běžného účetnictví a dnešních monetárních forem k digitálním aktivům na bázi blockchainu! Video s titulky máte níže. Jako první začala se zaváděním digitálního juanu čínská centrální banka.
Připojuje se i centrální evropská banka ECB a tento týden poprvé v historii spustil testování krypto digitálních aktiv na bázi blockchainu i americký FED. Došlo tím pádem k zatroubení z polnice a k plánu na likvidaci hotovosti na této planetě. Digitální měny totiž již nebudou mít hotovostní podobu. Budou mít podobu blockchainu, který umožňuje zapsat do transakce popis obchodu, transakce, datum, čas, jména prodejce a kupujícího, účel platby, lokaci platby. A k čemu to je dobré?
!function(r,u,m,b,l,e){r._Rumble=b,r[b]||(r[b]=function(){(r[b]._=r[b]._||[]).push(arguments);if(r[b]._.length==1){l=u.createElement(m),e=u.getElementsByTagName(m)[0],l.async=1,l.src="https://rumble.com/embedJS/ubrzme"+(arguments[1].video?'.'+arguments[1].video:'')+"/?url="+encodeURIComponent(location.href)+"&args="+encodeURIComponent(JSON.stringify([].slice.apply(arguments))),e.parentNode.insertBefore(l,e)}})}(window, document, "script", "Rumble");


Rumble("play", {"video":"v1tea10","div":"rumble_v1tea10"});
Centralizovaný Blockchain nahradí účetní knihy a účetnictví, protože chain navěky zachytí bloky transakci a jejich účastníky, a to veřejně. Konec soukromí, konec privátních transakcí. A kromě toho, na rozdíl od Bitcoinu nebudou tyto kryptoměny decentralizované a jednotlivé vlády a režimy tak budou mít absolutní kontrolu na digitálními penězi obyvatelstva. Systém CBDC to totiž neumožní, protože nové digitální měny centrálních bank budou používat centralizovaný blockchain.
K získání totální kontroly nad obyvatelstvem jednotlivých zemí světa je zapotřebí odstranit hotovost, aby lidé neměli a nemohli mít peníze v kapse nebo pod matrací, ale pouze v centralizovaném blockchainu centrální banky, ze kterého vám režim může váš blok vymazat, případně zneplatnit User Key a tím disponibilitu s obsahem bloku v chainu, prostě lidé už nebudou své peníze nikdy kontrolovat . Za tímto účelem proto uplynulý týden byla provedena destrukční operace proti decentralizovaným kryptoměnám s cílem navození útěku investorů z decentralizovaných krypto burz.
Krach burzy FTX se podle všeho stal Černou labutí finančních trhů
Doslova každou hodinou a každým dnem se začíná potvrzovat, že mamutí krach druhé největší kryptoměnové burzy na světě nebyl jen tak obyčejným krachem způsobeným finančními diletanty, ale pečlivě připravovaným aktem s cílem vyvolat na trzích s decentralizovanými kryptoměnami tzv. Black Swan efekt, tedy jev “ Černé labutě ” na celém trhu a způsobit tak ztrátu důvěry v decentralizované krypto jako takové. A jaký je důvod?
Nešlo si nevšimnout doslova do očí bijící náhody a časové shody, když v době, kdy krachovala burza FTX sídlící na Bahamách, tak prakticky  ve stejný okamžik americký Wall Street oznámil, že spouští projekt 12-týdenního testování amerického digitálního dolaru na bázi krypta , které bude ale centralizované, regulované, bezpečné a mělo by nahradit současný monetární dolar.
Pippa Malmgren v panelu summitu WGS 2022 Ano, je to venku! Krach FTX byl od počátku plánován jako Black Swan efekt na zničení důvěry investorů v decentralizované a neregulované crypto a současně v tom samém okamžiku mělo být investorům nabídnutou řešení, investování do digitálního dolaru, tedy do centralizovaného crypta pod kontrolou FEDu!
Po krachu FTX se USA rozhodly začít testovat [ 1 ] tzv. digitální dolar CBDC ( Central Bank Digital Currency ) po dobu následujících 12 týdnů. Tento zkušební program iniciovala Federální rezervní banka v New Yorku a jeho cílem je posoudit proveditelnost sítě založené na blockchainu pro vypořádání závazků mezi 9 dalšími přihlášenými bankami, které tvoří tzv. kmenové banky FEDu.
Ve chvíli, kdy padala FTX, tak Wall Street zatroubil k testování digitálního dolaru na bázi blockchainu pod křídly FEDu
Počínaje soustavným poklesem BTC a ETH, následovaným pádem Terra Luna a některých významných úvěrových platforem, jako je Celsius, až po katastrofální kolaps burzy FTX s mnoha důsledky, se rok 2022 jeví jako jeden z nejhorších let pro trh s kryptoměnami. Pád FTX ale lze označit za poslední kapku a efekt Černé labutě.
Na druhou stranu vlády po celém světě zintenzivňují snahy o vytvoření regulačního rámce pro digitální aktiva, což by teoreticky mělo být pro krypto mince dobré, protože by to otevřelo brány ETF. Součástí regulačních snah je však také zkoumání digitálních měn centrálních bank (CBDC), které využívají sílu blockchainu, ale v podstatě by byly opakem decentralizované a anonymní povahy Bitcoinu.
Samuel Bankman-Fried Čína testuje své vlastní CBDC řešení crypto juanu od dubna letošního roku a právě od 15. listopadu zahájily Spojené státy zkušební období s cílem zjistit proveditelnost sítě založené na blockchainu propojující vybrané banky. Během příštích 12 týdnů bude Federální rezervní banka v New Yorku a její Newyorské inovační centrum (NYIC) spolupracovat s prestižními bankami včetně BNY Mellon, Citi, HSBC, Mastercard, PNC Bank, TD Bank, Truist, U.S. Bank a Wells Fargo s cílem otestovat “ technickou proveditelnost, právní životaschopnost a obchodní použitelnost technologie distribuované účetní knihy pro vypořádání závazků regulovaných finančních institucí prostřednictvím převodu závazků centrální banky “.
Digitalizace dolaru je počátkem přechodu FEDu k digitálním aktivům, ale pouze opatrně a pomalu, aby to nevyděsilo držitele papírových dolarů
Per von Zelowitz, ředitel Newyorského inovačního centra, vysvětluje, že toto hodnocení proof-of-concept by mělo poskytnout cenné údaje týkající se “ tokenizace aktiv a budoucnosti infrastruktur finančního trhu v USA v souvislosti s vývojem peněz a bankovnictví “. Přestože zjištění mohou nakonec pomoci stanovit právní rámec, samotný projekt “ nemá za cíl prosazovat žádný konkrétní politický výsledek, ani nemá signalizovat, že Federální rezervní systém učiní v nejbližší době nějaké rozhodnutí o vhodnosti vydávání maloobchodních nebo velkoobchodních CBDC “. Jedná se ale o test, který nemá vyvolat paniku, že starý dobrý papírový dolar končí, protože to by dolar zničilo, nicméně je jasné, že je již rozhodnuto.
Pippa Malmgren FED se rozhodl převést v dohledné budoucnosti dolar do digitální podoby centralizovaného blockchainu, což v důsledku povede k tomu, že od toho okamžiku již nebude možné vlastnit dolar, protože jeho vlastnictví bude v rukách FEDu, který bude moci v blockchainu, díky centralizaci , zablokovat nebo dokonce zabavit či vymazat digitální dolary kohokoliv, jakéhokoli subjektu. Tohle je možné pouze u centralizovaných blockchainů, protože u decentralizovaných kryptoměn je to vyloučeno, protože účetní kniha, tedy blockchain, je decentralizována v milionech kopií po celém světě a změny v blockchainu se zapisují na bázi souhlasů účastníků decentralizované sítě.
Krypto v podání centrálních bank se bude od Bitcoinu lišit v jedné zásadní věci… nebudete nikdy ke svým prostředkům vlastnit privátní klíč
V decentralizované síti máte ke svým prostředkům přístup pomocí privátního klíče, bez něj se k prostředkům nikdo nedostane. V centralizované síti CBDC namísto privátního klíče je použit User Key, který je generovaný z tzv. Custodian Key. Ano, tušíte správně. Vlastníkem správcovského Custodian Key je FED, resp. banka jako taková. Ta může váš User Key suspendovat, zmrazit, zablokovat, zneplatnit, nahradit, či dokonce bez náhrady smazat prostředky z CBDC účtu klienta, aniž by tomu klient mohl jakkoliv zabránit. Přesně toto se stalo na burze FTX, kde klienti měli své investice na tzv. custodial účtech, tedy na účtech ve správě burzy.
Černá labuť – Krach burzy FTX a ztráta aktiv Samuela Bankmana doslova přes noc Samuel Bankman-Fried crypto z těchto custodial účtů vybral a převedl do své firmy Alameda Research, odkud peníze odpluly a byly investovány do stovek schránkových firem. Jednalo se o zpronevěru v objemu 62 miliard USD! A právě v této chvíli exploze FTX přichází FED, podobně jako šmejdi, kteří na silnici rozsypou hřebíky, vy přes ně přejedete autem, dostanete defekt a z křoví najednou vyskočí tito šmejdi a nabídnou vám předražený odtah do servisu. Přesně tohle proběhlo uplynulý týden v USA. Šmejdi nachystali krach burzy pro investory a po krachu obratem nabídli investorům řešení v podobě centralizovaného a prý bezpečného CBDC crypta.
Fialova evropská vláda a její úředníci nachystali zákaz anonymních kryptoměn v EU
Stabilní mince vydávané centrálními bankami prý mohou pomoci v boji proti podvodům, přesto si nakonec stále zachovávají centralizovanou povahu měn FIAT, k níž nehorázně přidávají prvek hromadného dohledu pomocí Custodian crypto účtů, nad kterými nemáte vlastnictví. Uvidíme, jaký právní rámec bude pro kryptoměny v USA přijat, zejména nyní, kdy se zdá, že pád FTX vytvořil dokonalou bouři pro úplný zákaz decentralizovaných a svobodných kryptoměn.
EU a Velká Británie se také zabývají CBDC, ale přinejmenším jejich regulační snahy se také zdají být pro kryptoaktiva příznivé. Evropská unie totiž může v rámci navrhovaných změn pravidel proti praní špinavých peněz zabránit bankám a poskytovatelům kryptografických služeb v obchodování s mincemi, jako jsou Dash, Monero a Zcash, informoval [ 2 ] v úterý server CoinDesk s odvoláním na uniklý návrh, který zpravodajský web získal.
Pětikoalice si zprivatizovala celou republiku, mají Česko dohromady a spolu! Mince zvyšující soukromí jsou kryptoměny, které uchovávají informace skryté v blockchainu. Zvažované opatření v EU má zabránit riziku plynoucímu z kryptoaktiv, která jsou navržena tak, aby se vyhnula dohledatelnosti, řekl CoinDesku diplomat EU. Návrh požaduje, aby poskytovatelé kryptoaktiv ověřovali totožnost zákazníků i u příležitostných transakcí do 1 000 eur (1 040 USD) a u větších plateb zkoumali povahu podnikání, uvedl. “ Úvěrovým institucím, finančním institucím a poskytovatelům služeb v oblasti kryptoaktiv se zakazuje držet … mince zvyšující anonymitu ,” uvádí se v legislativním návrhu, který čeští úředníci rozeslali ostatním členským státům EU k připomínkám.
Bitcoin za zhruba 10 let prokázal proof-of-concept jako životaschopný, takže centrální banky spustily oficiální testy digitálních měn
Česká republika bude Radě EU předsedat do konce roku 2022. Informace přinesl server Business Insider. Fialkinovo předsednictví EU tak chce umést cestu evropskému digitálnímu EURu na bázi CBDC a odklidit z cesty anonymní krypto aktiva, protože jejich vlastníky nelze dohledat a ovládat. Tyto kroky jsou předstupněm pro zavedení digitální ekonomiky. Peníze už nebudou mít podobu papírových a kovových platidel, ale budou mít elektronickou podobu v mobilech, přičemž tyto digitální měny nebudou mít občané ve vlastnictví a v držení, protože budou mít podobu běžných účtů, i když založených na blockchainu, který bude centralizovaný.
Budova FEDu v New Yorku Fialkinův režim v EU tak chystá konec hotovosti v Evropě, protože stejně jako nyní newyorský FED v USA i v Evropě se ECB chystá na spuštění testování digitálního centralizovaného EURa a anonymní krypto by lidi svádělo k převádění peněz do krypto peněženek s privátními klíčí a s anonymizací. Krypto fungovalo zhruba 10 let decentralizovaně jako pilotní pokus a test, fungovalo decentralizovaně, a protože technologicky se ověřilo a osvědčilo, bude zavedeno jako nový účetní a bankovní systém pro všechny banky.
S jedním velkým rozdílem, krypto aktiva už nebudou ani decentralizovaná, ani svobodná. Kdo zůstane na decentralizovaném kryptu, postupně zjistí, že už nejde krypto směnit za fiat , najednou zjistí, že už obchody decentralizované krypto nesmí přijímat jako platby, najednou zjistí, že kdo má decentralizované krypto, je podezřelý, že pere peníze anebo… anebo že je terorista! Přesně takto skončí uživatelé decentralizovaných kryptoměn, pokud Fialův režim prosadí v EU zákaz anonymního krypta. Postupně, krůček po krůčku, salámovou metodou zbaví občany všech svobod. Svobody slova, svobody příjmu informací, svobody protestu, svobody pohybu, svobody rozhodování o vlastním těle, svobody stravování, svobody obrany vlastního životního prostoru a svobody rozhodování o svých penězích. Prostě Total Control celé populace!
-VK-
Šéfredaktor AE News
S námi čtete, s námi objevujete
Vážení čtenáři Aeronetu, pokud se vám líbí naše investigativní žurnalistika a komplexní analýzy, které pro Vás už 8. rokem děláme, pokud se vám líbí naše články, videa, překlady videí a pravidelné páteční pořady na SVCS, a chcete-li, abychom vám i nadále mohli přinášet nové informace a politické analýzy a komentáře, přispějte prosím jakoukoliv sumou v závěru tohoto měsíce na naší obvyklé darovací stránce  zde , ale pouze v případě, že si to můžete dovolit, tedy podle svých možností. Každý příspěvek má smysl, každý se počítá, malý i velký. Zatím jsme vysbírali jen cca.  38%  z cílové sumy a  do konce měsíce zbývají 9 dní . Přispět můžete bankovním převodem, PayPalem, kryptoměnami Bitcoin, Bitcoin Cash, Ethereum a Monero, a poštovní složenkou na účet. Naše práce může pokračovat jedině s Vaší podporou, jinak to není možné a nemělo by to ani smysl, protože podpora musí být oboustranná.  Náš server je tu pro vás. Za Vaši podporu a pomoc předem děkujeme!


Nejčtenější za týden