Italská premiérka se v projevu tvrdě pustila do Francie, co provádí v Africe
RSS

Italská premiérka se v projevu tvrdě pustila do Francie, co provádí v Africe

Pokud chce někdo vidět, jak daleko zašel „kousek“ Martha’s Vineyard iniciovaný floridským guvernérem Ronem DeSantisem, nechť se podívá, co se děje ve Francii a Itálii. (Foto: Twitter)







Diplomatická roztržka mezi Francií a Itálií vypukla minulý týden, když Řím donutil Macrona přijmout humanitární záchrannou loď Ocean Viking s 234 migranty na palubě poté, co jí Itálie několik týdnů odmítala přístav.



Prezidenti Itálie a Francie se v pondělí snažili zmírnit napětí ohledně migrace ujištěním o potřebě „plné spolupráce“ v řadě otázek a o důležitosti pevných bilaterálních vztahů po několika dnech diplomatických ostenů ohledně osudu migrantů překračujících Středozemní moře. V reakci na požadavek Itálie, aby Francie přijala migranty ze záchranné lodi Ocean Viking, prezident Emmanuel Macron v odvetě pozastavil její účast na paktu solidarity EU, podle kterého má letos přijmout 3 000 přemístěných migrantů z Itálie, a vyslal policisty, aby posílili její jižní hraniční přechody a zabránili migrantům ve vstupu.



Hezké řeči jsou jen hezké řeči a italský prezident je do značné míry ceremoniář. To, co se stalo, byla plnohodnotná hádka.



Začalo to jako otázka migrantů. V Evropě se děje to, že různé evropské nevládní organizace vyplouvají na lodích, aby na moři vyzvedávaly nelegální migranty ze vzdálených míst, jako je Bangladéš, Pákistán, Eritrea a subsaharská Afrika, usazené na lodích pašeráků lidí, které vyplouvají z Libye a slouží jako jakási kartelová taxislužba, která přiváží nelegální migranty do italských přístavů, jež jsou nejblíže libyjskému pobřeží. Itálie přijímá desítky tisíc těchto nelegálních migrantů, což se ukazuje jako skutečně výnosné pro pašeráky lidí, ale nákladné pro Itálii, která musí platit za jejich blaho a výživu a také tolerovat kriminalitu, nepořádek, sexismus a kamenné hygienické praktiky, někdy i stanová městečka.



Evropská unie nominálně slíbila, že se o „bohatství“ migrantů podělí tím, že neprověřené nelegální migranty rozdělí po celé eurozóně, ale mnoho zemí nedodržuje svou část dohody, takže Itálie drží v rukou pytel s migranty.



Itálie se postavila na zadní a vyslala jednu z lodí nevládních migračních taxislužeb plnou nelegálních migrantů do francouzského přístavu Toulon. Nově zvolená italská konzervativní premiérka Giorgia Meloniová splnila své předvolební sliby Italům a fakticky si vzala příklad z guvernérského rozhodnutí floridského guvernéra Rona DeSantise, který vyslal letadlo plné nelegálních migrantů naverbovaných z přistávací plochy v Texasu na ostrov Martha’s Vineyard v Massachusetts, který je považován za útočiště. Stejně jako bohatí pokrytci z Martha’s Vineyard, i Francie podle zpráv tisku odstoupila od dohody s Evropskou unií o přijímání migrantů, aby se ujistila, že do jejích přístavů už žádné takové lodě s migranty z Itálie nepřiplují. Itálie si je podle všeho měla jen ponechat, i když zatím není jasné, proč italské námořnictvo nemůže lodě donutit vrátit se zpět k libyjskému pobřeží, odkud připluly.



Zuřivé prohlášení italské premiérky Giorgie Meloniové – musíte si ho poslechnout v italštině se zapnutým zvukem – docela dobře ukázalo, že jde o někoho, kdo si dobře uvědomuje škody a pokrytectví Francie, jejíž politika účinně lákala migranty, aby se vykašlali na své domoviny a připluli si do Evropy pro blahobyt. Meloniho drsný římský přízvuk dělnické třídy, mluvící tím nejostřejším zuřivým tónem, docela dobře vyjadřuje italský sentiment a je co poslouchat.



This is fantastic. Macron thought he could throw a “cordon sanitaire”around Meloni’s Italy, and she is really taking it to him. https://t.co/mmpWeaWagL — Mike Gonzalez (@Gundisalvus) November 19, 2022 Je informovaná, je vzteklá a všem to vyloží, čímž v podstatě předčí i Rona DeSantise, když donutí tu loď do Francie.



Pro samolibé eurohujery, počínaje Emmanuelem Macronem z Francie, se teď nechala slyšet, že s Itálií si v těchto dnech není radno zahrávat, že už mají dost toho, že jsou pro Evropu boxovacím pytlem na migranty. Očekávejte, že Evropané podle toho upraví svá očekávání.



Zdroj: americanthinker.com
Článek Italská premiérka se v projevu tvrdě pustila do Francie, co provádí v Africe se nejdříve objevil na AC24.cz .


Nejčtenější za týden