Brazilská armáda jen čeká, až Bolsonaro vydá rozkaz k zatčení zkorumpovaného soudce (video)
RSS

Brazilská armáda jen čeká, až Bolsonaro vydá rozkaz k zatčení zkorumpovaného soudce (video)

V Brazílii ani téměř po měsíci nekončí demonstrace proti zfalšovaným volbám. Mezitím byl vydán zákon, podle něhož mohou být všem, kdo na protesty berou děti, jejich potomci odebráni a ponecháni ve výchově státu.
To jen ukazuje samotnou prohnilost kriminálníka Luly, který neskončil na 20 let ve vězení jen díky tomu, že za dob, kdy byl prezidentem Brazílie, usadil na důležité posty v justici své vlastní loutky.
Armáda nyní čeká, až dostane příkaz k odstranění jedné z těchto zkorumpovaných loutek, neboť současný stav justice nepřipustí, aby byly volební manipulace prošetřeny.
Brazilští řidiči kamionů zatím stále blokují silnice a přístavy, zatímco federální soudce musel odstoupit za údajné jednání o vojenském převratu s prezidentem Jairem Bolsonarem. Šéf Liberální strany spojené s Bolsonarem brzy oznámí další kroky.

Show This tô world pic.twitter.com/jwSZGM83b1
— Leonardo Luziano (@LeonardoLuziano) November 22, 2022

Brazilští řidiči kamionů od pátku zablokovali nejméně 17 silnic. Mezi 30. říjnem a 9. listopadem úřady zatkly 49 lidí, kteří se údajně podíleli na silničních zátarasech, podle brazilského zpravodajského portálu G1.

Brazilian Spring
The second most important port in Brazil, Paranaguá, was completely blocked by striking truckers in an election protest named Brazilian Spring. pic.twitter.com/MInbbRWYGK
— The Rio Times (@TheRioTimes) November 21, 2022

V hlasové zprávě zveřejněné sloupkařkou Mônicou Bergamovou soudce Augusto Nardes z Federálního účetního dvora (TCU) údajně diskutoval o vojenském převratu s prezidentem Jairem Bolsonarem. V nahrávce Nardes řekl, že má „spoustu informací o silném pohybu v kasárnách“. Nardes údajně řekl, „že přijde velmi silná reakce národa, nepředvídatelná … Během několika hodin, dnů, nanejvýš týdne, dvou, možná méně.“
Zřejmě někdo přeposlal zprávu od soudce novinářce na WhatsAppu. Výzva byla interpretována tak, že odkazuje na možnou přípravu vojenského převratu, který by zabránil inauguraci odsouzeného zločince Luize Inácia Luly da Silvy do funkce prezidenta, ke které by mělo dojít v lednu. Soudce Augusto Nardes již kvůli telefonátu oznámil svou rezignaci.

Belo Horizonte nas ruas lutando pela nossa liberdade 15/11/2022 #BrazilWasStolem #BrasilNasRuas #SOSFORCASARMADAS pic.twitter.com/NIdwLYVPhU
— Os Destemidos (@os5destemidos38) November 16, 2022

Šéf Bolsonarovy spřízněné Liberální strany (PL) Valdemar da Costa Neto uspořádal včera v 16:00  tiskovou konferenci, aby navrhl přezkoumání všech hlasovacích lístků použitých v letošních volbách.
„Nechceme nové volby, nebudeme to navrhovat, nechceme narušit život v zemi,“ řekl Costa Neto. „Ale existují některé elektronické hlasovací přístroje, které musí být přezkoumány a my to příští úterý navrhneme Nejvyššímu volebnímu soudu.
Ze studie, kterou jsme provedli, vyplývá, že existuje několik volebních uren, které nelze považovat za platné. Je to po celé Brazílii, od roku 2020. Všechny mají stejný počet hlasovacích lístků.
Neexistuje žádný způsob, jak to ověřit. Máme důkaz a ukážeme, že tyto volební urny nelze brát v úvahu. Uvidíme, co TSE vyřeší.“ Podle Costa Neta mělo problémy přibližně 250 000 elektronických hlasovacích zařízení.
Zkorumpovaný krajně levicový soudce Nejvyššího soudu Alexandre de Moraes požádal o sesazení ministra obrany generála Paula Sergia Nogueiry za to, že vydal svou volební zprávu. De Moraes je také předsedou Nejvyššího volebního soudu TSE a je tedy odpovědný za všechny podvody, které sužovaly brazilské volby.

Uma imagem vale mais que mil palavras! pic.twitter.com/p9PG4hCnow
— Adiilson SP (@adilsonesp) November 21, 2022

Brazilský novinář Allan Dos Santos v rozhovoru s  Brannonem Howsem řekl, že brazilská armáda „jen čeká, až Bolsonaro vydá rozkaz k zatčení soudce Alexandra de Moraese a obnovení práva a pořádku“. Dos Santos řekl, že Jair Bolsonaro, jeho syn Eduardo a rodina jsou v nebezpečí, ale armáda je velmi vlastenecká a ještě není v rukou levice.
V rozhovoru s novinářem Matthewem Tyrmandem v pořadu War Room nazval Steve Bannon protesty v Brazílii „největšími prodemokratickými protesty v historii“.
Tyrmand sdílel video hlasovacích strojů, které byly nelegálně odstraněny před potenciálním přepočítáním:

Hey , are those voting machines being moved on a Sunday afternoon in São Paulo? Isn’t law that machines cannot be moved for 60 days post election? Seems curious…wonder what the @STF_oficial @TSEjusbr @alexandre have to say about this? pic.twitter.com/0akS8jL6k9
— Matthew Tyrmand (@MatthewTyrmand) November 21, 2022

Hlasovací lístky byly také nezákonně vyhazovány:

Hey , are those ballots in the trash? pic.twitter.com/JT1paLrWf4
— Matthew Tyrmand (@MatthewTyrmand) November 21, 2022

Brazilská novinářka Paula Schmitt o tajné dohodě mezi Lulou a Nejvyšším soudem (anglicky):

The brilliant Brazilian journalist Paula Schmitt is making a series of videos for those who do not speak Portuguese and want to understand what is happening in Brazil, with the recent controversial election of ex-convict Lula, an election that probably would not have taken place pic.twitter.com/hKHKAzBNbI
— Macarrônica (@Macarronica1) November 10, 2022


Ohodnoťte tento příspěvek! [Celkem: 1 Průměrně: 5 ] Článek Brazilská armáda jen čeká, až Bolsonaro vydá rozkaz k zatčení zkorumpovaného soudce (video) se nejdříve objevil na Necenzurovaná pravda - nepřikrášlená realita islamizovaného světa .


Nejčtenější za týden