Greta Thunberg vyzývá k „úplnému svržení kapitalistického systému“
RSS

Greta Thunberg vyzývá k „úplnému svržení kapitalistického systému“

Klimatická aktivistka Greta Thunberg se již úplně odmaskovala a už vyzývá ke svržení „celého kapitalistického systému.“
Thunberg tyto extremistické komentáře pronesla během vystoupení v londýnské Royal Festival Hall v neděli v noci, aby tak propagovala svoji novou ‚Klimatickou knihu‘.
Byl u toho Nicholas Harris z UnHerd, aby se podíval přímo na dementní manifest Thunbergové.
Předtím se prodávala jako metr padesát vysoký lidský poplašný zvonek čili klimatická Kasandra. Její rolí bylo varovat, nikoliv dávat pokyny: K jejím nejvirálnějším momentům patřilo její zlořečení politickým vůdcům, nikoliv pokusy je nahradit. Usilovně se programově detailně vyhýbala říkání takových věcí, jako že „to nemá se mnou nic společného.“ Ale teď na pódiu a v této knize už našla své politické místo, konkrétně v levicové ideologii anti-kapitalismu a odstranění růstu.
Pod tlakem mezi obvyklými pokyny o potřebě nátlaku na vůdce bylo teď její poselství radikálnější a militantnější, než bývalo v minulosti. Není žádný „návrat k normálu,“ říkala nám. „Normálem“ byl „systém“, který nám přinesl klimatickou krizi, systém „kolonialismu, imperialismu, útisku, genocidy,“ tj. „rasistické, utlačitelské, kořistnictví.“ Klimatická spravedlnost je součástí veškeré spravedlnosti, nemůžete mít jednu bez druhé. Nemůžeme věřit elitám vytvořeným tímto systémem, že budou bojovat s jeho zkažeností – proto si i ona, stejně jako Rishi Sunak, nebude dělat starosti s letošním klimatickým shromážděním COP. COP samo o sobě není o moc více než „podfuk“, který umožňuje „greenwashing (falešnou hru na ekologickou ušlechtilost), lži a podvody“. Pouze svržení „celého kapitalistického systému“ bude stačit.
Takže teď už konečně spatřujeme rysy Thunbergerismu. Obraťte oči k přispěvatelům ke Klimatické knize a uvidíte, koho ona čte. Jason Hicket, Kaate Raworth, Naomi Klein. Pro ně není klimatická krize vytvořená člověkem, je vytvořená kapitalismem stejně jako jiné formy sociální nespravedlnosti, neboť ten je morem společnosti. Neexistuje žádný růst HDP – zvláště v kapitalistickém stylu – bez zvýšení uhlíkových emisí. Jediným řešením tohoto stavu nouze pro bohaté země je okamžité opuštění hospodářského jakožto sociálního cíle.

document.createElement('video');
https://seedp29xb.bitchute.com/9WF6N0ecQ55u/qpSQuc69R9c.mp4
Jak už jsme dokumentovali v minulosti, agenda klimatické změny je pouhé radikální levičáctví převlečené do stravitelnějšího formátu.
Spoluzakladatel Rebelie vyhynutí, výběžku, Jen zastavit ropu, se v současnosti zapojuje do blokování silnic napříč Londýnem, svými vlastními slovy přiznal, že jeho hnutí „není o klimatu.“
Roku 2019 Stuart Basden odhalil skutečné cíle krajně levicové ekologické aktivistické skupiny v dlouhém článku vystaveném na Medium.
Basded tvrdil, že ať existují jakékoliv klimatické problémy, tak je nelze napravit, a že hnutí by se spíše mělo soustředit na stržení celého systému západního kapitalismu (největší světový znečišťovatel Čína není zmíněna ani jednou).
Tvrdil, že „Evropská civilizace“ může už nejméně posledních 600 let za šíření „krutosti“ a „násilí“ po celé planetě a přináší „mučení, genocidu, masakry a utrpení až ke skoncování se zemí.“
Basden pak citoval četné „sebe-klamné iluze“ o tom, co za tuto situaci může, včetně „bílé nadřazenosti, patriarchátu a třídní hierarchie“ (což je divné, uvážíme-li, že většina protestujících z Rebelie vyhynutí jsou snobové z horní střední třídy, kteří toho pro pracující třídu nedělají o nic více, než jim přináší potíže a škody).
„Ta sebe-klamná iluze o heterosexismu a heteronormalitě s propagandou, že heterosexualita je ‚normální‘ a že jiné projevy sexuality jsou úchylné,“ píše Basden.
Tak to tu máte, není to o klimatu, je to o zboření Západu a o náhradě všeho, co obnáší, kvůli noční můře krajně levicové formy šílené totalitní politiky identity.


BY TYLER DURDEN
TUESDAY, NOV 01, 2022 – 08:20 PM
Authored by Paul Joseph Watson via Summit News,
Zdroj: https://www.zerohedge.com/geopolitical/greta-thunberg-calls-overthrow-whole-capitalist-system


Nejčtenější za týden