Mali se chce odpoutat od Francie, zakazuje na svém území francouzské neziskovky
RSS

Mali se chce odpoutat od Francie, zakazuje na svém území francouzské neziskovky

Jak již víte, tak před časem zažalovalo Mali u OSN Francii a další země (včetně ČR) za to, že vojska těchto zemí působila bez povolení vlády na území Mali a především pak za napomáhání islámským teroristům.
Proti účasti cizích vojsk průběžně probíhaly demonstrace v hlavním městě Bamaku, ovšem nakonec trvalo dlouhé roky, než Francouzi a jejich lokajové odešli.
Nyní se zdá, že se Mali nechtělo zbavit pouze nikým nezvaných vojáků, ale také francouzských neziskovek.
Vláda Mali zakazuje další činnost francouzských a Francouzi financovaných neziskových organizací.
Krize důvěry tak dosáhla dalšího dna. Mali obviňuje Francii a západní země mimo jiné ze zasahování do vnitřních záležitostí země.
Setkání mezi malijským ministrem zahraničí Abdoulaye Diopem a ruským ministrem zahraničí Sergejem Lavrovem podtrhuje rostoucí vztah mezi oběma zeměmi.
Od stažení západních „pomocných jednotek OSN“ proti islámským extremistům v Mali, převzala v polovině roku ochranu tamních bezpečnostních zájmů Mali také ruská Wagnerova skupina.
Západoafrická země Mali zakázala všem francouzským neziskovým organizacím (NGO) a neziskovkám financovaným z Francie pokračovat v činnosti v zemi.
Přechodná vláda Mali tak také výslovně zakazuje neziskovky, které působí v tzv. humanitární oblasti.
Vláda v Mali již na jaře přerušila vojenskou spolupráci s Francií. V červenci se francouzská armáda stáhla z Mali.
Mali opakovaně obvinilo Francii z vměšování do vnitřních záležitostí země. Francie prý mimo jiné podpořila svrženého prezidenta s cílem vrátit ho zpět k moci. Francie obvinění samozřejmě odmítá.
Ohodnoťte tento příspěvek! [Celkem: 2 Průměrně: 5 ] Článek Mali se chce odpoutat od Francie, zakazuje na svém území francouzské neziskovky se nejdříve objevil na Necenzurovaná pravda - nepřikrášlená realita islamizovaného světa .


Nejčtenější za týden