Francouzský ministr vnitra Itálii označuje za nepřítele Francie, kvůli hádce o migraci
RSS

Francouzský ministr vnitra Itálii označuje za nepřítele Francie, kvůli hádce o migraci

Francouzský ministr vnitra Gérald Darmanin se po rostoucím napětí mezi Itálií a Francií kvůli záležitosti s migranty z člunů ve Středomoří uchýlil k extrémně drsným slovům, když o Italské vládě mluvil jako o „nepřátelích Francie“.
Darmanin tento komentář pronesl v odpovědi na otázku poslankyně za Národní obrodu Mathilde Paris při sezení otázek a odpovědí ve francouzském parlamentu, kdy říkal, že Itálie „Francii napadá.“
Paris zajímalo, proč bylo většině migrantů z lodi Ocean Viking, které Francie dovolila zakotvit, dovoleno opustit administrativní centrum, kde je ubytovali, i přes předchozí ujištění ministra, že „administrativní centrum, nebudou moci opustit.“ Darmanin ale, místo aby se vyjadřoval k otázce, tvrdil, že i tazatelka je „spojencem nepřátel“ Francie.
„Ve skutečnosti, madam, nejste vlastenka, když se spolčujete s nepřáteli, kteří v tomto okamžiku napadají Francii,“ řekl v reakci na otázku Paris Darmanin. „Straníte paní Giorgii Meloni a její vládě, která nerespektuje mezinárodní právo, a vy místo toho napadáte francouzské policisty,“ dodal.
Francouzská vláda je za přijetí těchto migrantů kritizována a zpráva ukazuje, že 26 z 44 převzatých nezletilých jich už z migračního centra uteklo.
Válka slov
Darmaninem použité formulace určitě mezi obě země přidají další napětí, které roste od okamžiku, kdy Itálie odmítla převzít 234 migrantů z lodi neziskovky Ocean Viking, která měla na palubě převážně Severoafričany. Itálie argumentuje, že jen za rok 2022 už převzala 90 000 migrantů a i po odmítnutí Ocean Viking stejně dovolila třem lodím neziskovek vylodit 600 migrantů.
Ač francouzský prezident Emmanuel Macron tehdy za nepřijetí migrantů z Ocean Viking označil Meloni za „nelidskou“, tak teď Francie řekla, že v odvetě z Itálie nepřevezme 3 000 migrantů, které slíbila vzít. Meloni reagovala ukazováním na program afrických franků CFA, při němž Francie tiskne peníze pro 14 afrických zemí výměnou za ražební poplatky, které mohou být až 50 procentní. Tvrdí, že Francie dále jedná jako koloniální mocnost, čímž v první řadě právě ona Afričany dohání k migraci.

Italian Prime Minister @GiorgiaMeloni delivered this powerful and fiery speech exposing France's ongoing economic imperialism in Africa. pic.twitter.com/AwKufINILb — 5Pillars (@5Pillarsuk) November 20, 2022 Itálie se vydala na cestu, kdy člunům sice dovoluje přistát, ale tvrdí, že vylodit se nesmí žádní zdraví migrující muži, čímž italské problémy s masovou migrací řeší jen chabě. Jelikož miliony mladých Afričanů hledají cestu do Evropy, tak tato záležitost bude jak v evropské politice, tak v bilaterálních vztazích mezi zeměmi jako Itálie a Francie v dohledné době dominovat.
BY TYLER DURDEN
THURSDAY, NOV 24, 2022 – 10:00 AM
Authored by John Cody via Remix News,

Proč tak nenávidí příští premiérku Itálie Giorgii Meloni?

VIDEO: Meloni zlořečí hnusnému Macronovi a v epickém proslovu ho obviňuje z ožebračování Afriky a způsobení migrační krize
Zdroj: https://www.zerohedge.com/political/french-interior-minister-labels-italy-enemy-france-after-migration-row


Nejčtenější za týden