Seznam absurdních sankcí proti Rusku se rozrůstá
RSS

Seznam absurdních sankcí proti Rusku se rozrůstá

Je zajímavé, že nikdy nikdo nesankcionoval USA za jejich agresivní války, při nichž (nebo v důsledku následných sankcí) přišlo o život za posledních 70 let asi 20-30 milionů lidí. Nikomu nevadí ani Ázerbájdžán, který již od září opět útočí na Arménii.
Nejinak je tomu v případě Turecka, které okupuje část Sýrie nebo Saúdské Arábie, jejíž útočná válka proti Jemenu má za posledních 8 let na svědomí statisíce mrtvých civilistů.
Nikdo vůči výše uvedeným a mnoha jiným agresorům nikdy nezaváděl sankce.
Ovšem sankce, které byly uvaleny na Rusko, se zdaleka nedotýkají jen politiků, což je na tom všem ještě bizarnější. Sankcionováni jsou nejen podnikatelé, ale i řadoví občané, invalidé či dokonce ruský strom.
Seznam absurdních sankcí proti Rusku je dlouhý a nyní o jeden aspekt bohatší.
Poté, co dva Rusové vyhráli v pátek ve finských Helsinkách cenu „Slush 100 Pitching Competition“ za založení startupu Immagram, byla jim následující týden odebrána, stejně tak jim byl zabaven jeden milion eur, který byl odměnou pro vítěze. Důvod: Jsou to Rusové a společnost byla aktivní i v Rusku.
Nenávist k Rusku nezná hranic a nevyhýbá se opatřením, která jsou v právním státě sporná. V reakci na válku na Ukrajině například USA, Británie a EU zmrazily soukromá aktiva prezidenta Vladimira Putina a jeho ministra zahraničí Sergeje Lavrova.
Ruskému ministru obrany bylo zakázáno cestovat na Západ a jeho majetek byl zmrazen. 351 poslanců moskevského parlamentu bylo také potrestáno zákazem cestování. Ruští zástupci nebyli pozváni na Mnichovskou bezpečnostní konferenci v roce 2023.
Sankce se však dotýkají také apolitických Rusů. Šéfové bank, leteckých konsorcií a stavebních společností: ti všichni byli zbaveni přístupu ke svým soukromým majetkům v západních zemích.
A dokonce i matka údajného náboráře pro skupinu Wagner bojující na ruské straně je potrestána a již nesmí cestovat na Západ. A dokonce i věřitelé Ruska jsou trestáni vyloučením z globálního platebního systému Swift.
A všechno je to ještě absurdnější. Například z hlasování „Evropský strom roku“ byl vyloučen 198 let starý dub, který roste v Rusku. Jde o podobně nesmyslnou sankci, jako bylo vyřazení ruských koček z mezinárodní soutěže. Tedy sankce se netýkají jen lidí, ale i flóry a fauny.
A sankce se nevyhýbají dokonce ani apolitickým invalidům. Ruští tělesně postižení sportovci se kvůli sankcím nemohou zúčastnit zimní paralympiády v Pekingu.
A pokud se stane „chyba“ a Rusové náhodou nejsou vyloučeni od samého počátku, pak jsou jim peníze a cena odebrány, jako je tomu nyní v případě zakladatelů společnosti, která se aktuálně zabývá přemístěním sídla společnosti.
Rodilým Rusům, kteří od roku 2016 žijí ve Velké Británii, k navrácení v úvodu zmíněné ceny nepomohlo ani jejich politické prohlášení:
„Budeme i nadále podporovat Ukrajinu a budovat společnost pro miliony talentovaných lidí, kteří se chtějí pohybovat na mezinárodní úrovni.“
Avšak ani po výše uvedeném výroku jim nebyla vrácena ani cena a ani milion eur, tedy odměna, která jim byla odebrána jen pro jejich národnost…
Ohodnoťte tento příspěvek! [Celkem: 4 Průměrně: 5 ] Článek Seznam absurdních sankcí proti Rusku se rozrůstá se nejdříve objevil na Necenzurovaná pravda - nepřikrášlená realita islamizovaného světa .


Nejčtenější za týden