„Ami go home!“ V německém Lipsku se protestovalo proti přítomnosti armády USA, demonstrující napadla Antifa
RSS

„Ami go home!“ V německém Lipsku se protestovalo proti přítomnosti armády USA, demonstrující napadla Antifa

V Německu stále více lidí protestuje proti desítky let trvající přítomnosti amerických vojsk v zemi a k podobným akcím již došlo na více místech v zemi. Mnoha Němcům vadí i fakt, že se stávají jedním z prvních cílů v případné válce. A to právě kvůli přítomnosti amerických základen.
Dalším důvodem, proč se nyní podobné demonstrace v Německu konají častěji než dřív, je i útok na Nord stream, který Němce zřejmě již natrvalo odřízl od levného plynu. V Německu jen málokdo pochybuje o podílu USA na tomto útoku.
Zajímavostí této demonstrace bylo, že proti protestujícím vyrazila také vládou podporovaná Antifa. Organizátor popisuje celou akci následovně:
V sobotu přišlo 6 000 lidí (napočítano: 6 370) na první celostátní demonstraci „Ami go home“ na Simsonplatz před americkým konzulátem v Lipsku. Atmosféra byla bombastická, dav ovládl zvláštní pocit sounáležitosti a instinkt pro historický okamžik. Každému bylo jasné, že tímto dnem začalo něco nového: soustředění všech protestů proti americké okupační moci. Poté, co počet účastníků v posledních týdnech téměř všude klesal, mohl by být v sobotu vyslán signál, jak znovu dát perspektivu s jasnou a novou orientací.
V předvečer demonstrace došlo k mnoha šikanám: policie a úřad veřejného pořádku například zavedly omezení elektřiny a vody, primátor Lipska Burkhard Jung  promluvil konkrétně s videoprojevem proti demonstraci „Ami go home“ (Pronesl: „Lipsko stojí na straně Ukrajiny, Lipsko stojí na straně USA“). Antifa se snažila šířit strach a odradit účastníky, mobilizovala se bojovými hrozbami násilí („Přineste kladiva“) a útočila proti spoluiniciátorovi Jürgenu Elsässerovi: Protidemonstrace se jmenovala „Elsässer go home“. Přístup na místo shromáždění byl ztížen potulnými komandy Antify, proto se mnozí demonstranti na místo demonstrace ani nedostali.
Po začátku pronásledování pokračovalo: Nejprve byly zabaveny  znaky durynských vlastenců (což se stalo již před 14 dny na demonstraci v Erfurtu). Zabavení našich vlajek „Ami go home“ bylo možné policii jen s obtížemi rozmluvit. Průvod, který následoval po shromáždění, byl opakovaně blokován extremisty z Antify a policie  si dávala velmi načas, než podnikla kroky proti pachatelům násilí. Dav Antifáků nakonec postavil barikády a zapálil jednu z nich, ale jednotky  zůstaly pasivní a místo toho, aby zasáhly, nasadily vodní děla proti našim lidem.
Média, která již předem agitovala proti demonstraci, se o extremistech z Antify ani slovem nezmínila, nicméně se držela propagandistických řečí o „pravicovém radikálním“ protestu a snížila počet účastníků na 900 – něco podobného udělala již na naší demonstraci proti sankcím vůči Rusku a zvýšení cen energií 5. září v Lipsku.
Na tento den se bude vzpomínat a bude inspirovat další aktivity „Ami go home“! Akce především ukázala, že relativně malý, ale dobře nacvičený okruh iniciátorů bez podpory velkých aparátů – AfD jako strana nebyla přítomna, i když tam bylo mnoho členů – může dosáhnout mnohého.
 
Ohodnoťte tento příspěvek! [Celkem: 1 Průměrně: 5 ] Článek „Ami go home!“ V německém Lipsku se protestovalo proti přítomnosti armády USA, demonstrující napadla Antifa se nejdříve objevil na Necenzurovaná pravda - nepřikrášlená realita islamizovaného světa .


Nejčtenější za týden