V Holandsku začnou od roku 2023 testovat nový čipový digitální pas ID s rozeznáváním obličeje
RSS

V Holandsku začnou od roku 2023 testovat nový čipový digitální pas ID s rozeznáváním obličeje

ID – tedy digitální identita – má zahrnovat různé biometrické údaje, ale i údaje, které máte nyní ve svých dokladech, zdravotní údaje (očkovací pas) a další informace o vaší osobě. To vše by se mělo propojit s digitální měnou a sociálními kredity, jejichž základem bude zprvu zejména měření uhlíkové stopy.
Tyto systémy se již postupně testují a v rámci EU byla zvolena jedna z hlavních testovacích zemí – Nizozemsko – k tomu, aby nyní v pilotním provozu otestovala ID založenou na skenu vašeho obličeje. Ten by byl uložen v jakési centrální databázi, která by časem měla být společná pro celý svět.
Připomínám, že s podobně centrálně vedenou databází souhlasí všechny země – bez ohledu na jejich umístění v rámci multipolárního světa.
Začátkem příštího roku bude zavedena zkušební verze budoucího digitálního cestovního dokladu s rozpoznáváním obličeje. Pilotní program se nejprve uskuteční na letech KLM z Kanady do Nizozemska.
Cestovatel bude požádán, aby si pořídil portrét obličeje. Ten lze následně porovnat s fotografií uloženou v čipu pasu. V této fázi rozpoznávání obličeje kontroluje, zda osoba, která vytváří DTC (digital travel credential), je zároveň právoplatným držitelem dokumentu.
„Který jiný předchozí pilotní projekt mi to připomíná?“ ptá se poslanec FVD Pepijn van Houwelingen. „Ach, teď si vzpomínám, samozřejmě  projekt digitální identity známého cestovatele Světového ekonomického fóra !“
Jedná se o digitální cestovní pas, který lze rozšířit o potvrzení o očkování proti covidu. Jedná se o partnerství mezi WEF, nizozemskou vládou, kanadskou vládou, Air Canada, KLM a několika dalšími letišti, včetně amsterodamského Schipholu.
Cíl projektu: „Vytvořit novou vizi budoucnosti pro přeshraniční cestování a navrhnout důvěryhodný, společný a vzájemně výhodný systém, který staví cestovatele do centra pozornosti.“
Van Houwelingen dříve položil parlamentní otázky týkající se tohoto projektu. Odpovědi ukázaly, že Nizozemsko bylo v lednu 2018 osloveno kanadskou vládou a WEF, aby se zapojilo s tím, že „řízení projektu na nizozemské straně bylo svěřeno ministerstvu spravedlnosti a bezpečnosti“.
Připomínám, že tato digitální identita (ID), která by měla být nejprve uložena v mobilu, by měla být časem součástí čipového ID ve vaší ruce.
Po zavedení digitální měny bude tlak na plošné zavedení ID po celém světě ohromný, jen vzájemné propojení ID s digitální měnou a sociálními kredity může zavést účinné digitální otroctví zaměřené na systému odměn a trestů…
 
Ohodnoťte tento příspěvek! [Celkem: 1 Průměrně: 5 ] Článek V Holandsku začnou od roku 2023 testovat nový čipový digitální pas ID s rozeznáváním obličeje se nejdříve objevil na Necenzurovaná pravda - nepřikrášlená realita islamizovaného světa .


Nejčtenější za týden