Rusko provedlo v Kazachstánu test raketového monstra
RSS

Rusko provedlo v Kazachstánu test raketového monstra

Rusko na své střelnici Sary Šagan v Kazachstánu úspěšně vyzkoušelo zbraňový systém, který je označován jako nová platforma protiraketové obrany v rámci národních leteckých a kosmických sil. (Foto: Twitter)







WATCH: #BNNRussia Reports The Russian Aerospace Forces have completed the launch of a new anti-missile missile defense system at the Sary-Shagan test site in #Kazakhstan , according to the Ministry of Defense ( @mod_russia ). pic.twitter.com/2iLOl0o6PT — Gurbaksh Singh Chahal (@gchahal) December 1, 2022 „Systém protiraketové obrany je ve službě u Leteckých a kosmických sil a je určen k ochraně před vzdušnými a kosmickými útoky,“ uvedlo ministerstvo obrany v prohlášení. V prohlášení však nebyla konkrétně uvedena raketa, která byla testována.



„Nový systém protiraketové obrany po sérii testů potvrdil své přirozené vlastnosti a bojové posádky úspěšně splnily úkol a zasáhly podmíněný cíl se stanovenou přesností,“ uvedl náčelník jednotky protiraketové obrany Leteckých a kosmických sil generálmajor Sergej Grabčuk.



Moskva již dříve potvrdila, že posiluje protiraketovou obranu okolí hlavního města Moskvy, a provádí sérii testů s cílem modernizovat protivzdušnou obranu státního území.



Spekuluje se o tom, že čtvrteční zkušební odpálení v sousedním Kazachstánu byl systém S-500, který Kreml již dříve označil za novou generaci protivzdušného systému na obranu ruských měst.



Na záběrech zveřejněných ruským ministerstvem obrany se zdálo, že je na nich vidět obrovská raketa…



V posledních letech se Rusko snažilo světu předvést také svůj rostoucí arzenál hypersonických zbraní a vytvořilo několik ohromujících záběrů. Západ mezitím obvinil Moskvu z používání hypersonických raket na Ukrajině.



Stanice Fox News nedávno uvedla, že „Rusko se snaží doplnit své zásoby sofistikovanějšími zbraněmi a na podzim objednalo ‚několik desítek‘ hypersonických raket Tsirkon“, přičemž se odvolává na zdroje státních médií . „Objednávka má být údajně splněna do konce roku 2023 a přichází poté, co Kreml objednal „várku Tsirkonů“ během léta 2021.“



Zdroj: foxnews.com
Článek Rusko provedlo v Kazachstánu test raketového monstra se nejdříve objevil na AC24.cz .


Nejčtenější za týden