Hračkář je vyvrhel!
RSS

Hračkář je vyvrhel!

Pan majitel firmy Dráčik je v solidním průseru. Nenašel v sobě dostatek pravdy a lásky, nepoklonil se duholidem, nejásal nad očkováním a nechtěl válku. Je to vyvrhel.

Majitel i u nás známé hračkárny Dráčik pan Viglaský používal web obchodu s hračkami k tomu, aby ve formě graficky poněkud oldschool bannerů publikoval nejrůznější svoje myšlenky. Tyto myšlenky ovšem nebyly dostatečně pokrokové. Například zpochybňoval boj s covidem, nechtěl válku včetně té mezi Ukrajinou a Ruskem, vyslovil obavy o tom, zda v jeho zemi bude v zimě dostatek plynu a v neposlední řadě přirovnal progresívní komunistickou prezidentku Čaputovou k čarodějnici a maceše k paláci (což shledávám velmi kulantním, protože mě v souvislosti s touto zrádkyní národa napadají i jiná přirovnání).
Zejména velký rozruch vzbudil jeho příspěvek o tom, že sankce vůči Rusku škodí tamním homosexuálům. V tom momentě se Schutzstaffel pravdy a lásky řekla dost a rozhodla se jeho obchodu vyhlásit sociálně spravedlivou Křišťálovou noc.
Je na tom dobře vidět, jak funguje ta doktrína sociální bdělosti. Odpůrci pana Viglaského založili stránku Dajte im vediet , kde „mapují dôkazy“ a navádějí woke čtenáře, aby si na hračkáře postěžovali u jeho dodavatelů, že nemá správné názory. Vyčítají mu, že „popíral očkování“ si z hračkářství udělal výkladní skříň demagogie (přestože je to jeho hračkářství, takže je jen na něm, co si z něj udělá) a popírá tak základní demokratické principy Čaputolandu (nejspíš tím, že praktikuje právo svobody projevu). Stránka obsahuje návod, co má bdělý čtenář udělat, aby majiteli hráčkářství uškodili, a to protože „je to jedna z mála vecí, čo s tým môže morálna a uvedomelá časť spoločnosti urobiť“. Dokonce si s tím dali tu práci a přeložili to do angličtiny, patrně se jedná o nějaké parazity z neziskovek, kteří žijí z (také) Viglaského daní a mají přespříliš času na kádrování svých spoluobčanů. Pokud se tedy počítáte k morální a uvědomělé části společnosti, můžete také na pana Viglaského žalovat u jeho dodavatelů, že si dovolil na svém webu projevit svůj názor.
My však morálně vyspělým slídilům děkujeme, protože na pana Dráčika „založili složku“ ve formě PDFka , ve kterém si můžeme komfortně a bez rozsáhlého hledání přečíst všechny jeho komentáře. Aniž bych hodlal nějak rozebírat proměnlivou kvalitu některých textů nebo zda je skutečně dobrý nápad zveřejňovat komentáře tohoto typu na webu hračkářství (ale je to jeho web a jeho hračkářství, takže ať si s ním dělá co chce), myslím, že autor má v mnoha ohledech pravdu. Zejména tento jeden je docela povedený a velmi s ním souhlasím:
Zdroj: Dracik.cz
Myslím, že i ten komentář o ruských homosexuálech , který bezprostředně vedl k vyvolání woke kříšťálové noci na Dráčikovy provozovny, obsahoval jednu zajímavou myšlenku. Asi všichni bereme tak nějak na vědomí, že černá lesba na kole je lepšočlověk, kterého je třeba pozitivně diskriminovat. Ale co ruská černá lesba na kole? Je taky lepšočlověk? Je černá lesba jedoucí na kole po New Yorku lepší než černá lesba jedoucí na kole po Moskvě? Když je, tak proč? Odkdy je přípustné diskriminovat černou lesbu na kole na základě jejího původu? Když o tom tak přemýšlíte, neubráníte se dojmu, že jakékoli rozdělování společnosti na lepšolidi a horšolidi, duhové a neduhové, očkované a neočkované atd. nutně vede k tomu, že dříve nebo později bude třeba morálně a uvědoměle pálit lidi v peci, protože když je někdo ten lepší, tak musí existovat taky ten horší.
Někteří dodavatele pana Dráčika byli dostatečně woke a deklarovali ukončení spolupráce s autorem takto nevhodných textů. Zejména byl v tomto ohledu zmíněn tuzemský distributor předraženého šmejdu Albi a uvědomělá dánská firma Lego. U té bych se pozastavil, protože ta zrovna má nejvíce másla na hlavě a šíření genderových bludů, ve kterých figuruje mužský a ženská element ve vzájemném svazku, zašla extrémně daleko.
Lego sice kráčí v pomyslném čele nového společenského řádu a jeho hračky jsou čím dál tím pokrokovější. Když byly děti menší, užili jsme si s jeho stavebnicemi mnoho zábavných chvil. Někdy jsme si dokonce hráli i se ženou. Desperát Bob sestřelí svou futuristickou zbraní policejní vrtulník (LEGO City Police 60243), který narazí do budovy centra Klinika (LEGO City 60346) a celou jí zapálí. Hasiči mají zpoždění, jejich elektrostříkačky nejsou nabité. Obyvatelé Kliniky, kteří přežili náraz stroje, marně hledají záchranu, protože na ně venku číhá hladový lidožravý drak (Lego Ninjago) a všechny je sežere. Bob odjede sportovním vozem (LEGO Technic 42123) za svou kurvičkou Andreou do bordelu (LEGO Friends 41449). To už by teď nešlo. Horký hit letošní nabídky je zelený vláček, jehož posádka obsahující strojvůdkyni, růžového démona na kole a cestující na vozíku neslibuje výrazný herní potenciál, protože příběhy jako „Hugo jede karbon neutrálně vlakem na Prague pride“ nejsou zrovna moc akční. Nicméně nelze si nevšimnout jednoho detailu, kterým je zatížena celá stavebnice a který naznačuje. že již sám základní konstrukční prvek těchto hraček je hluboce nepokrokový a krutě binární.
Pokud totiž chcete něco postavit, neobejdete se bez opakovaného spojování samčích a samičích prvků, tedy součástek majících čep a součástek majících díru. Když se pokusíte překonat tradiční vnímání a rozhodnete se pracovat se stavebnicí gender fluidně, tak se dostaví problém. Spojování samičích součástek se samičími ani samčích se samčími nevede ke vzniku žádné nové kvality, protože to prostě nedrží. Zatímco nás média bombardují hluboce lidskými příběhy, jak táta s tátou úspěšně vychovávají novou generaci nebinárních občanů a jak uvědomělí studenti stávkují za nebinární hajzly, kde se holky budou trefovat do pisoáru a kluci čurat vsedě, musíme potupně spojovat M a F dílky. Nechápu, jak může někdo v dnešní době prodávat něco takového a zase to ukazuje, že kdo svatý sere, ten čerty žere.
 
04.12.2022  D-FENS


Nejčtenější za týden