Další vražda ze cti v Německu: Iráčané zavraždili vlastní sestru
RSS

Další vražda ze cti v Německu: Iráčané zavraždili vlastní sestru

Vraždy ze cti jsou v islámských zemích zcela běžné a jsou většinou akceptovány, aniž by byly přísně odsouzeny. V některých zemích, kde je platné právo šaría, se pak vraždy ze cti netrestají vůbec.
V Německu se začaly v posledních letech stále častěji řešit tyto „rodinné zabíjačky,“ kdy je většinou obětí manželka, dcera nebo sestra vrahů. Dokonce ani rodiče neváhají zavraždit své vlastní dcery a bratři své sestry. A to vše jen pro pochybnou muslimskou čest, neboť podle jejich názoru daná žena urazila Alláha, když se nechovala jako správná muslimka.
A Alláh je pro každého muslima mnohem víc než jakýkoli člen rodiny.
V Německu tak dokonce před pár lety zřídili i příslušnou zvláštní kategorii pro vraždy ze cti, k nimž dochází stále častěji. Přitom ještě relativně nedávno tam docházelo maximálně k 1-2 vraždám ze cti ročně, většinou v turecké či arabské komunitě.
U soudu se minulý týden jeden takový případ řešil…

Okresní soud odsoudil iráckého Kurda Zairka A. (39) na doživotí. Spolu se svým bratrem Sharhatem (31) v říjnu 2017 udusil svou vlastní sestru Sozan A. (22) ve spánku dekou a předstíral její sebevraždu.
Sozan A. se rozešla se svým manželem a vzala si jiného. Soudce Herbert Pröls (60): „V očích rodiny to byla ostuda. Vraždou měli bratři obnovit takzvanou rodinnou čest.“
Nový manžel se přihlásil na policii poté, co neměl žádný osobní kontakt se svou ženou a byl zadržen bratry. Policisté nakonec byt otevřeli a našli tělo 22leté ženy. Jen čtyři dny po své druhé svatbě byla mladá žena zavražděna.
Soudce v rozsudku pronesl: „Obžalovaný jí odepřel právo žít podle vlastních představ.“
U soudu se obžalovaný nevyjádřil. Ale svědecké výpovědi, údaje z mobilních telefonů a stopy DNA Zairka jasně obvinily.
Oba bratři byli dopadeni až v roce 2021, na verdikt proti mladšímu bratrovi se stále čeká, právě byl totiž v Itálii odsouzen k 7 letům vězení za obchodování s drogami.
Ohodnoťte tento příspěvek! [Celkem: 2 Průměrně: 5 ] Článek Další vražda ze cti v Německu: Iráčané zavraždili vlastní sestru se nejdříve objevil na Necenzurovaná pravda - nepřikrášlená realita islamizovaného světa .


Nejčtenější za týden