Retro: Tucet rad pro budoucí důchodce
RSS

Retro: Tucet rad pro budoucí důchodce

19.11.2015   

Nespoléhejte se na  důchod od státu . Státní důchodový systém v současné podobě nejvíce připomíná letadlo před pádem.
Nespoléhejte se na  soukromé penzijní systémy . Většina penzijních fondů dnes totiž připomíná letadlo po těžké havárii.
Nemyslete si, že vás zachrání  peníze v jakékoliv podobě . Současná finanční krize je může kdykoliv proměnit ve smetí.
Ani  zlato  nemusí být ta pravá volba. Nastupující hospodářská krize může způsobit, že jednoho dne zlato rádi vyměníte za běžné věci denní potřeby.
Nemovitosti  mohou být jistým způsobem zajištění, uvědomte si však, že jejich hodnota zpravidla závisí na tom, jak o ně budete pečovat, což pro vás může být v pokročilejším věku velmi obtížné. Pokud je poté vyměníte za peníze, platí bod č. 3.
Nespoléhejte se na své  děti . I pokud nějaké náhodou máte, uvědomte si, že jste nebyli zvyklí podporovat své rodiče, a proto děti nezmění své chování a nebudou ve stáří podporovat vás.
Věnujte pozornost svému  zdraví a tělesné kondici . Třikrát týdně sportující sedmdesátník mívá lepší tělesnou kondici než nesportující čtyřicátník.
Připravte se na  stálou ekonomickou aktivitu , netěšte se na období, kdy budete mít čas na své záliby a koníčky, ale věnujte se jim už dnes. Buďte připraveni na to, že budete pracovat, dokud vám to dovolí zdraví.
Snažte se  měnit včas zaměstnání  tak, abyste v práci nepřepínali ubývající fyzické a psychické síly a naopak využili své bohaté životní zkušenosti.
Věnujte čas svým  přátelům a známým .
Budujte a utužujte  dobré vztahy v rodině .
Modlete se, abyste jednou zemřeli  zdraví .


Nejčtenější za týden