USA: Republikánští voliči nyní dávají pro prezidentské volby přednost DeSantisovi před Trumpem
RSS

USA: Republikánští voliči nyní dávají pro prezidentské volby přednost DeSantisovi před Trumpem

Zatímco Donald Trump již ohlásil, že se bude ucházet o post prezidenta v roce 2024, guvernér Floridy DeSantis svoji kandidaturu neohlásil. I přesto mu nyní v průzkumech dávají republikánští voliči přednost.
Podle nového průzkumu  Yahoo News / YouGov  vede Ron DeSantis o pět procentních bodů před Donaldem Trumpem mezi voliči, kteří sympatizují s republikány.
To je velký rozdíl oproti všem předchozím průzkumům, které Trump jasně vedl.
I když si lze o podobných průzkumech myslet cokoli, je fakt, že DeSantis se v posledních letech poměrně výrazně projevoval.
Připomínám, že Florida velmi záhy po celostátním zavedení zrušila všechny covidové restrikce – a to i v době, kdy byly v některých demokratických státech nejen lockdowny  a povinné roušky, ale také povinné očkování, včetně covid pasů.
DeSantis ovšem covid pasy na území Floridy zakázal, očkování pak bylo vždy pouze dobrovolné.
V reakci na to se začali do „státu svobody“ stěhovat lidé ze států , které zaváděly tvrdý covidismus, zejména z Kalifornie. Tehdy je guvernér vyzval, aby zůstali doma, protože by jim jen přiváželi ty volební zvyklosti, které jejich vlastní státy zničily.
DeSantis však na Floridě zavedl také zákaz LGBTQ propagandy u dětí do 9 let, což dospělo až ke sporům s firmou Disney. Na Floridě tak nenarazíte na různé pofiderní Drag Queen mazlící se s dětmi a podobné šílenosti, obvyklé například v Kalifornii.
Florida se však také díky DeSantisovi zřekla jakékoli spolupráce s WEF, o němž DeSantis prohlásil, že se na Floridu nedostane.
Mimo uvedeného také všem svým voličům ještě před nedávnými volbami, v nichž byl opětovně zvolen, slíbil, že Florida nepodpoří pandemickou smlouvu WHO.
V neposlední řadě se guvernér Floridy přidal k texaskému guvernérovi Abbotovi, který již delší dobu odesílá plné autobusy migrantů do měst, které jsou demokratickými baštami. Po Texasu tak nyní zasílá migranty těm, kteří si je přejí, také Florida.
Zda ovšem bude Ron DeSantis kandidovat, zatím vůbec není jisté.  Pokud by však měly poslední průzkumy pravdu, měl by slušnou šanci na celkovou výhru.
Obzvlášť pak ve finálovém souboji s Bidenem, který již potvrdil, že se i přes veškeré excesy a patrně pokročilou demenci chce o prezidentský post opět ucházet.
Ohodnoťte tento příspěvek! [Celkem: 0 Průměrně: 0 ] Článek USA: Republikánští voliči nyní dávají pro prezidentské volby přednost DeSantisovi před Trumpem se nejdříve objevil na Necenzurovaná pravda - nepřikrášlená realita islamizovaného světa .


Nejčtenější za týden