Jak se baví internet: Kvůli Fialově drahotě se ruší Vánoce
RSS

Jak se baví internet: Kvůli Fialově drahotě se ruší Vánoce

EMA
A šestého dne Hospodin zavolal anděly a řekl jim: „Rozhodl jsem se vytvořit zemi a nazvat ji Izrael. Bude to nádherná země se sněhově bílou horou na severu, se svěžím mořem a hustými lesy na západě a zahradami na jihu a uprostřed země. Zalidním tuto zemi Židy, budou to nejchytřejší a nejskvělejší lidé na světě, které bude znát celý svět. „Ale, můj pane, nemyslíte, že je toho na jednu zemi příliš?“ zeptal se jeden z andělů. „Vůbec ne! Pořád nevíš nic o sousedech, co jim dám…“

Tři Židé se v Oděse v parku hádají, kdo z nich je odvážnější. „Já jsem přeplaval Černé moře ani ne za dvě hodiny!“ „To je toho, já jsem vyskočil z letadla bez padáku a přežil! Ale vyhrál to ten třetí s tím, že si své úspory nechává v rublech.







Sáro, slyšel jsem, že ses provdala za Fimu Katze? Ano… No, jak je v posteli? Neuvěřitelné! 12 hodin bez přestávky!!! Nikdy v životě jsem tak dobře nevyspala!




Drakonická a prospěchářská vláda Petra Fialy dosáhla dalšího svého temného cíle. Podařilo se jí zrušit Vánoce. Kvůli systematickému zdražování, které vláda přímo řídí, lidé nemají na Vánoce peníze. Nejedná se o nějakou skupinku sociálně slabých rodin odkudsi z vyloučené lokality, ale podle posledních průzkumů se to týká sedmi milionů Čechů.
„Chtěla jsem letos slavit Vánoce stejně jako v minulých letech. Stromeček, dárky, výzdoba, cukroví a tak dále, ale jak teď všechno kvůli vládě zdražilo, tak na to prostě nemám peníze. Nemůžu si dovolit koupit stromeček, protože ten je moc drahý. Nemám ani na to, upéct cukroví. Dneska člověk tak tak vystačí, aby si mohl koupit dvě krabičky lehkých Peter na večer a k tomu flašku tuzemáku. Poctivý pracující člověk, který nekrade, si Vánoce nemůže dovolit,“ myslí si paní Anežka z Kladna, která pracuje jako pomocná servírka na částečný úvazek.
Paní Anežka je jednou z mnoha milionů českých občanů, kteří letos kvůli Fialově drahotě museli odpískat Vánoce.
„Už několik měsíců doslova reju držkou v zemi. Kvůli Fialově drahotě nemám dost peněz na běžný chod domácnosti, natož na Vánoce. Fiala mi zdražil energie, zdražil benzín, zdražil mi jídlo, a co je nejhorší, tak mi zdražil i hrací automaty. Jedna otočka bubnu je teď až o dvanáct procent dražší než vloni touhle dobou. Na Vánoce prostě peníze nemám. Letos nebudou. Doma si na zeď pověsíme českou vlajku, pomodlíme se, teple se oblečeme a půjdeme spát. To jsme to dopracovali,“ posmutněl pan Antonín z Brna, kterého to mrzí hlavně kvůli jeho dětem, které si letos k Vánocům přály, aby se tatínek aspoň jeden večer neožral a nemlátil maminku. Kvůli Fialovi se jim však toto vánoční přání bohužel nesplní a manželka pana Antonína dostane na Štědrý večer přes hubu jako kdykoliv jindy.
Už si ani nepůjčují. Drtivá většina obyvatel České republiky je po finanční stránce v posledním tažení. Situace zašla dokonce tak daleko, že i lichváři si začínají stěžovat.
„Doba je zlá. Vloni touhle dobou si lidé hojně půjčovali na dárky. Bylo jim jedno, že za to chci úrok až čtyřicet procent. Bylo jim jedno, že když neplatili, stavil jsem se za nimi s kámošema a kladivem jim rozmlátil klouby na prstech. Všechno jelo, jak mělo.
Teď jak přišla Fialova drahota, tak si lidi půjčovat nechtějí. Navíc já bych jim ani pomalu neměl co půjčit. Nemám na to peníze. To jsme to dopracovali,“ rozplakal se Boris, který se věnuje poctivé lichvařině již dvacet let a podobnou krizi, jaká je nyní, nepamatuje.
Pokud si lidé nepůjčují už ani na vánoční dárky, je celý vánoční duch úplně v prdeli a Vánoce jsou tím oficiálně zrušeny.

A pár tweetů od Dojnice:
Víte, že po prezidentských volbách pak rok a půl žádné volby nebudou? To bude krásný…
Putin se cítí jako Petr Veliký. Při nedostatečné medikaci se bojím, že další fáze bude Kryštof Kolumbus a Elvis.
Snaha Zdeňka Hřiba dotáhnout do koalice Jana Čižinského připomíná praktiky řezníků za socialismu, kdy jste si museli k pěknému masu na guláš vzít kus tlustého bůčku.
Proč se pořád divíte, že Babiš tancuje nebo peče sekanou? Tonda Zápotocký sice podepisoval špagáty, ale mazal v hospodě karty a hrál na harmoniku a proto byl pro spodinu „lidovej“.
Já mám na budoucího prezidenta vlastně jen dva základní požadavky. Aby nenablil do korunovačních klenotů a nepatlal sekanou z kuřecího.
The post Jak se baví internet: Kvůli Fialově drahotě se ruší Vánoce first appeared on Pravý prostor .


Nejčtenější za týden