EU chce donutit kryptospolečnosti, aby finančním úřadům nahlásily držby svých zákazníků
RSS

EU chce donutit kryptospolečnosti, aby finančním úřadům nahlásily držby svých zákazníků

Ti z vás, kdo se uchýlili ke kryptoměně jako možnosti držení financí bez jakéhokoli dohledu bank a státu, zřejmě brzy o tuto dosavadní výsadu přijdou.
Zde je třeba vidět souvislost se zaváděním ID a na ni napojené programovatelné digitální měny. Aby mohl stát (respektive fašistická EU) sledovat všechny občany a ovládat jejich majetky, pak je zapotřebí přejít na digitální měnu bez jakýchkoli jiných dalších možností.
Tedy je třeba zrušit jak hotovost, tak kryptoměny. V Nigérii, kde jsou nyní během pouhého roku se zaváděním digitální měny velmi daleko, již kryptoměny zakázali a nyní omezují i hotovost.
EU na to  chce jít poněkud jinak. Než kryptoměny zakáže, chce si nad jejich držiteli zajistit dohled.
Evropská uni e ve čtvrtek naznačila, že donutí kryptoměnové společnosti, aby hlásily držby svých evropských uživatelů daňovým úřadům.
O navrhované osmé směrnici o správní spolupráci již dříve informoval CoinDesk a mohla by mít dalekosáhlé důsledky, včetně požadavku na společnosti se sídlem mimo EU, aby se registrovaly u místních daňových úřadů.
Komisař EU pro daně Paolo Gentiloni ve svém prohlášení uvedl: „Anonymita znamená, že mnoho uživatelů kryptoměn, kteří dosahují významných zisků, není pod dohledem národních daňových úřadů. To není přijatelné.“
Prosazování opatření nebylo zcela jasné, protože odvětví kryptoměn má různé subjekty a hráče sídlící v různých jurisdikcích, včetně některých, kteří tvrdí, že nemají obchodní základnu. Položky na centralizovaných burzách (které jsou ze své podstaty nebezpečné) jsou často spojeny s citlivými identifikačními informacemi, které by zločinci mohli použít k propojení osob s jejich vlastnictvím.
Došlo k různým případům   zdokumentovaných    úniků  dat     v   kryptoměnovém průmyslu i mimo něj: a to jsou prostě ty, které vyplouvají na povrch. Nucení společností, aby informovaly evropské daňové úřady – včetně společností se sídlem mimo EU – opět nutí firmy shromažďovat velké množství údajů odhalujících držby uživatelů a poté je předávat daňovým úřadům v Evropě, kterým musí důvěřovat, že je udrží v bezpečí.
Objevily se také obavy, že by to mohlo mít dopad na nařízení EU o trzích s krypto aktivy (MiCA), které je podle Mezinárodního přezkumu finančního práva (IFLR) „prvním komplexním pokusem vypořádat se s krypto aktivy a uplatňovat pravidla obsažená v Mifid, nařízení o zneužívání trhu a nařízení o prospektu pro odvětví kryptoaktiv“.
European Crypto Initiative vydala prohlášení, v němž uvedla, že je znepokojena tím, že by se nařízení vztahovalo na mnohem širší okruh povinných osob a jednotlivců než MiCA.
EU uvedla, že věří, že zavedení směrnice by mohlo získat až 2,4 miliardy eur. 
Ať je to jak chce, mnohem spíš než o pouhý dohled nad financemi občanů a firem sídlících či podnikajících v EU půjde o předzvěst snahy o zrušení či zákaz používání kryptoměn.
Ty jsou totiž díky své anonymitě podobně nebezpečné jako hotovost. Na druhé straně, bude-li nad nimi plný dohled, pak nebude problém je včas povinně převést na digitální měnu.
Jde navíc nejen o zájem evropský, ale celosvětový, protože 90% zemí počítá se zavedením programovatelné digitální měny se současným rušením všech dalších platebních možností.
Globální zákaz kryptoměn je tak zřejmě jen otázkou času…
Ohodnoťte tento příspěvek! [Celkem: 0 Průměrně: 0 ] Článek EU chce donutit kryptospolečnosti, aby finančním úřadům nahlásily držby svých zákazníků se nejdříve objevil na Necenzurovaná pravda - nepřikrášlená realita islamizovaného světa .


Nejčtenější za týden