Astronaut se zastal Fauciho, následovala tvrdá reakce od Muska
RSS

Astronaut se zastal Fauciho, následovala tvrdá reakce od Muska

Kontroverznímu miliardáři se podařilo vyvolat dva samostatné skandály jediným dvouslovným tweetem, který se stal virálním. (Foto: Flickr)







Excentrický majitel Twitteru Elon Musk vyvolal jediným dvouslovným tweetem dvě samostatné kontroverze.



O víkendu se zakladatel společnosti Tesla rozhodl pustit do odcházejícího ředitele Národního institutu pro alergie a infekční nemoci Dr. Anthonyho Fauciho , když na Twitteru z ničeho nic napsal, že: „Moje zájmena jsou Obžalujte/Fauciho“.




Rand Paul po vítězství vzkazuje Faucimu: Utajování ohledně covid-19 končí
Následoval druhý tweet s memem doktora Fauciho a prezidenta Bidena s popiskem : „Ještě jeden zámek, můj králi“.



Doktor Fauci, který se stal tváří reakce USA na Covid a od ledna 2021 působil jako hlavní lékařský poradce prezidenta Joea Bidena, je předním americkým odborníkem na infekční nemoci a před volbami v polovině volebního období v roce 2022 republikáni slíbili, že pokud získají kontrolu nad Sněmovnou reprezentantů nebo Senátem, vyšetří jeho roli v pandemii.



Nicméně zatímco Muskův tweet přilákal podporu nespočtu sledujících, stejně jako krajně pravicové kongresmanky Marjorie Taylorové Greeneové, která byla nedávno přijata zpět na Twitter poté, co jí byl zakázán přístup kvůli dezinformaci o Covidu, vyvolal také příval reakcí.




Skutečný Anthony Fauci: Všichni si zaslouží znát pravdu (1. část)
„Je to Amerika. Můžete si vybrat zájmena, jaká se vám zlíbí. Ale Anthony Fauci pravděpodobně zachránil více lidských životů než kterýkoli žijící člověk na světě. Styďte se,“ napsal na Twitteru v reakci na Muskovo rýpnutí do doktora Fauciho kongresman Dean Phillips.



„Re Muskův tweet? Dvořit se odpůrcům očkování se nezdá jako chytrá obchodní strategie, ale jde o tohle: nemohl byste prostě nechat dobrého člověka na pokoji ve své zdánlivě nekonečné snaze o pozornost?“ řekl. Senátorka Amy Klobucharová na Twitteru.



„Doktor Fauci je národní hrdina, na kterého budou vzpomínat další generace pro jeho vrozenou dobrotu & četné zásluhy o veřejné zdraví. Navzdory vašemu podnikatelskému úspěchu si vás budeme nejvíce pamatovat za podněcování nenávisti & rozdělování veřejnosti. Možná máte peníze, ale nemáte úroveň,“ napsal na Twitteru také bývalý ředitel CIA John Brennan.




Skutečný Anthony Fauci: Všichni si zaslouží znát pravdu (2. část)
Kromě debaty o reakci Ameriky na Covid Muskův tweet odstartoval také spory kolem problematiky používání zájmen a genderové identity, kdy bývalý astronaut NASA Scott Kelly na Twitteru napsal:



„ Víte, že se to stalo: „Elone, prosím, nezesměšňuj a nepodporuj nenávist vůči již tak marginalizovaným a násilím ohroženým členům komunity #LGBTQ+. Jsou to skuteční lidé se skutečnými pocity. Doktor Fauci je navíc oddaný veřejný činitel, jehož jedinou motivací byla záchrana životů.“



Musk však vypálil zpět a Kellymu sdělil, že s tím „rozhodně nesouhlasí“.




Doktorka přiznává, že „15 dní na zpomalení šíření“ byla od začátku lež
„Vnucovat ostatním svá zájmena, když o ně nežádali, a nepřímo ostrakizovat ty, kteří o ně nežádají, není dobré ani laskavé vůči nikomu,“ odpověděl. „Co se týče Fauciho, lhal Kongresu a financoval výzkum se ziskem funkce, který zabil miliony lidí. To podle mě není úžasné.“



I strongly disagree. Forcing your pronouns upon others when they didn’t ask, and implicitly ostracizing those who don’t, is neither good nor kind to anyone. As for Fauci, he lied to Congress and funded gain-of-function research that killed millions of people. Not awesome imo. — Elon Musk (@elonmusk) December 12, 2022 Zdroj: news.com.au




Fauci se přiznal: „spiknutí“ se opět ukázala jako pravdivá
Článek Astronaut se zastal Fauciho, následovala tvrdá reakce od Muska se nejdříve objevil na AC24.cz .


Nejčtenější za týden