WEF chce, aby měl váš dům či byt nulovou hodnotu, protože je uhlíkově nešetrný
RSS

WEF chce, aby měl váš dům či byt nulovou hodnotu, protože je uhlíkově nešetrný

Nebudete nic vlastnit a budete šťastni. Tím mají samozřejmě globalisté na mysli i vaše obydlí, které v drtivé většině případů neodpovídá požadavkům na „čistou nulu.“
Jak jste si jistě povšimli, tak EU začala již před časem zavádět kategorie domů a bytů podle toho, jak je budova energeticky náročná (A-G) a podle návrhů EK by měla být již za pár let zcela neprodejná jakákoli nemovitost , která neodpovídá kategorii A nebo B.
To vychází z klimatické politiky EU, kopírující klimatickou politiku WEF. Podobně jako jsou nyní vyvlastňovány nizozemské farmy (většina rodin na těchto farmách i žije, takže tím přichází i  o své domovy), budou dřív či později vyvlastňovány i energeticky nešetrné příbytky.
Jen velmi málo budov totiž bude odpovídat WEF  a EU navrhovaným požadavkům na klimatickou šetrnost (ve většině zemí EU nyní odpovídají asi 2% budov, 98% je tedy „závadných“). Opět se za tím tedy skrývá ona ničivá klimatická politika, která se již naplno prosazuje.
Nebyl váš dům (jednorodinný nebo vícerodinný) postaven podle  10 zásad pro šetrné budovy  WEF zveřejněných v roce 2021? Nevypadá váš dům jako „  čistá nulová budova budoucnosti “, jak je uvedeno níže? 


Pak byste si měli uvědomit, že WEF se domnívá, že váš dům nebo komerční budova je nadhodnocená kvůli pomyslné „uhlíkové bublině“ a měla by mít hodnotu NULA.  Pokud s tím má WEF něco společného, ​​vaše budova by se mohla stát „uvízlým aktivem“, tj. opuštěným kvůli změnám předpisů, pokud neprovedete nákladnou a často nemožnou rekonstrukci – samozřejmě na vaše náklady!
Klíčová položka v agendě, která se vztahuje ke „Směrnicím pro řízení cenových rizik“ a „Principům zeleného budování“ schváleným WEF, uvádí:
ULI varuje před možnou „uhlíkovou bublinou“, ve které pokračující nedostatek oceňování tohoto přechodného rizika udržuje hodnoty nemovitostí uměle vysoké a zvyšuje pravděpodobnost, že budou nakonec příliš drahé na konverzi, což povede k rozsáhlé migraci nemovitostí.
WEF nás tímto varuje: Domy a komerční budovy mohou mít hodnotu NULA, protože dodatečné úpravy potřebné k dosažení nulových čistých emisí by mohly stát více, než je jejich hodnota. To znamená, že vaše nemovitost se může stát neprodejnou. Termín „uvízlé aktivum“ znamená, že je ve své současné podobě dům nepoužitelný z důvodu měnících se předpisů.
V obchodním žargonu dochází k „rozšířenému uvíznutí majetku“, když je mnoho budov opuštěno.
Níže se můžete podívat na shrnutí citací ze čtyř samostatných dokumentů WEF, CRREM, UNEP a ULI, které říkají totéž:
(1) Dekarbonizace nemovitostí: Jak stanovit cenu čistého nulového přechodu, abyste se vyhnuli „uhlíkové bublině“. Některé nemovitosti budou přestavěny, jiné musí být opuštěny, na to by měly dohlížet vlády (uhlíkové zákony již připravuje EU). Užívání nemovitostí, které zanechávají příliš velkou uhlíkovou stopu by mělo být pokutováno . Uhlíkovou stopu lze snížit i zvýšením počtu osob žijících v dané nemovitosti.
(2)Posouzení rizik přechodu ULI – Změna na evropském realitním trhu, který by měl klást důraz především na dekarbonizaci.

Varují nás, že velké části měst se stanou neobyvatelnými, protože díky politice nulového uhlíku budou budovy neobyvatelné:


(3) Koalice pro dekarbonizaci nemovitostí: Jak mohou města dosáhnout nulových čistých emisí pomocí nátlaku.


(4) Řízení rizik přechodu v sektoru nemovitostí: Přizpůsobení se Pařížské klimatické dohodě – zpráva CRREM a UNEP FI. Prodávat a pronajímat již půjdou jen energeticky úsporné budovy (bezuhlíkové). To plánuje také EU, zhruba od roku 2027.


Ukazuje příklad, jak by se VŠECHNA existující aktiva (budovy) mohly do roku 2050 stát zcela bezcennými:


Zde můžete tedy vidět, že WEF a jeho partneři myslí velmi vážně skutečnost, že většina nemovitostí bude v budoucnu bezcenných nebo bude opuštěna kvůli nákladům na dodatečné vybavení.
Spojené království je v popředí požadavků stávajících majitelů domů, aby modernizovali své budovy směrem k čisté nule. Například mnoho budov bylo nedávno obloženo speciálním „klimatickým pláštěm“, aby se snížily tepelné ztráty. Bohužel jedna z těchto budov, nechvalně známá Grenfell Tower, začala hořet.
Budova během několika minut shořela a požár si vyžádal mnoho obětí, které nebylo možné i kvůli „klimatickému plášti“ evakuovat.

Podívejte se na vlastnosti „čistého nulového domu budoucnosti“. Porovnejte to se svým domem. Přírodní sójové nátěry či koberce, závěsy a záclony z kukuřice jsou to nejmenší. Je zde také navržen vlastní solární a větrný zdroj energie či rezervoár odpadní vody z mytí či pračky, využívaný pro splachování toalety a zalévání zahrady apod…


Tepelná čerpadla a geotermální energie nebo obložení vašeho domu speciálními panely pro lepší izolaci bude pravděpodobně stát více, než je hodnota vašeho domova – což bude vyžadovat demolici nebo opuštění vašeho domu.
Instalace větrné turbíny na vaši střechu je třešničkou na dortu. Její umístění bude vyžadovat novou střechu, která by turbínu unesla. Dále musíte zakoupit e lektrické solární články, solární topné panely a opět vše nainstalovat tak, aby to střecha unesla.
K podobnému scénáři se směřuje již velmi dlouho, stačí se podívat na to, co vše již schvaluje EU. Od energetických štítků až po plánovaný zákaz prodeje a pronájmu budov, které nebudou uhlíkově neutrální.
Dodatečné uhlíkové daně, které jsou již dávno také „na stole,“  by mohly ještě více zvednout již tak vysoké ceny zemního plynu, topného oleje a elektřiny.
Pro většinu lidí ve starších domech pak mohou být náklady na vytápění  domova a placení pokut za nedodržení podmínek nad jejich finanční možnosti.
Prodej vaší nemovitosti se může ukázat jako problematický i předtím, než začne platit zákaz prodeje energeticky neúsporných budov. Jednak tyto domy budou stále hůře prodejné, ale také banky přestanou na tyto nemovitosti půjčovat, takže je bude možné prodat jen tomu, kdo bude mít k dispozici požadovanou částku bez nutnosti půjčky.
„Zejména rodinné domy spotřebují na obyvatele mnohem více energie než domy vícegenerační a jejich rekonstrukce je mnohem dražší. Jsou překážkou v boji proti změně klimatu,“ jak zdůrazňuje WEF.
Tím začne tlak na to, aby se do domů, kde na danou plochu žije příliš málo lidí, nastěhovali další obyvatelé (a máme zde nucené sdílení).


Pokud dojde k výše uvedené události, což je možné, vaše schopnost obývat vaši budovu končí a musíte se přemístit. Kam byste se přestěhovali? Zřejmě vám nebude zbývat nic jiného, než sdílený byt v některém z mnoha megaměst.


Všechny tyto nápady vychází od nikým nevolených aktérů – EU, WEF, ULI, CRREM Global, OSN atd. A jejich poslušní lokajíčci pak tyto nápady implementují do národních zákonů. Tak jako byla v roce 2018 do těch našich implementována Agenda 2030.
Nebo si snad něco podobného někdo z vás, kdo jste tyto politiky volili, přál? Dávali jste jim mandát na to, aby navštěvovali srazy WEF a pak plnili instrukce nikým nevolených (j)elit?
Pokud se vám výše uvedené plány nelíbí, proč tak urputně trvá většina z vás na tom, že musíme setrvat v EU, která to vše dlouho prosazuje?
Uvědomte si, že někteří zastánci změny klimatu tento vývoj vítají. Ale i zastánci změny klimatu mohou mít obavu, že přijdou o své domovy. Otevírejte těmto spáčům oči. Je jich stále ještě většina a vůbec netuší, že dokonce oni sami podporují něco, co se nakonec postaví i proti nim.
Postavíte si na střechu větrnou turbínu a soláry a nastěhujete si domů partu obohacovačů nebo se přestěhujete do sdíleného bytu do chytrého města budoucnosti?
Nebo jste rozhodnuti udělat vše pro to, aby všechny tyto šílené scénáře nedošly naplnění???
Ohodnoťte tento příspěvek! [Celkem: 2 Průměrně: 3 ] Článek WEF chce, aby měl váš dům či byt nulovou hodnotu, protože je uhlíkově nešetrný se nejdříve objevil na Necenzurovaná pravda - nepřikrášlená realita islamizovaného světa .


Nejčtenější za týden