Nenecháme nikoho padnout
RSS

Nenecháme nikoho padnout

PETR ZDOBINSKÝ
Také jste postřehli lež „nenecháme nikoho padnout“našeho premiéra, v čele vlády národní zkázy. Jaká je ovšem realita ?
Případ první – paní po operaci páteře, do té doby pracovala v zaměstnání, tedy žádná pobíračka dávek. Na úřad práce již jde počtvrté. Poprvé nebyly formuláře, podruhé jí neseděly čísla ve formuláři s navýšenými zálohami na energie, potřetí chtěla úřednice potvrzení, které stávající právo nezná – pokud bych jí ho ovšem neudělal má smůlu, počtvrté tam musí jít s potvrzením, že má zaplacený nedoplatek z vyúčtování služeb za loňský rok. Čas plyne a peníze nikde. Dle vyjádření této paní jsou na celý pražský obvod pouze 3 úřednice, pro Ukčka jsou rovněž 3 úřednice, které se na úřadě nudí, ale českým žadatelům nepomohou, pro ty tam nejsou. Z čeho má platit pní nájem a služby reálně nikoho nezajímá.
Případ druhý – úředník na úřadu práce na jiném pražském obvodě mi říká, že jich je tam stejně na přepážkách, ale že žadatelů přibylo o 50 %. Tak hlavně, že díky „pětikolce“ si přidali poslanci a ministři. Tam, kde je úředníků třeba, tam se jich nedostává. Ale pro parazity jako Klímu či Pojara se teplé fleky najdou vždycky.
Případ třetí – dnes na PRE v Praze 1 absolutně plno. Samí smutní důchodci. Řeší navýšené předpisy plateb, nic jiného. Toto je další Fialova lež v praxi – tedy fixované ceny za účelem vyšších plateb a nižší životní úrovně odběratelů elektřiny a plynu, nikoliv za účelem pomoc občanům.
Případ čtvrtý – zavírají hotely a penziony v méně atraktivních oblastech – např. Pošumaví, Novohradské hory – stačí číst regionální zprávy – např. obec Hartmanice je již bez jednoho hotelu. Na Novohradsku leckde otevřou až v květnu příštího roku. V cestovním ruchu ovšem služby na sebe navazují. Bez fungující infrastruktury tam leckdo již nepřijede.
Případ pátý – oblíbená výletní restaurace v Českém středohoří zavřela. I přes špatné počasí tam potkáváme i jiné zklamané turisty. Jiný turista v autobuse hudruje celou cestu, že kvůli Američanům a jejich Majdanu v roce 2014, již v Lovosicích zavřely 4 restaurace a hotely. A má pravdu, časová osa je zjevná a příčinná souvislost rovněž.
Případ šestý – kamarád mi říká, že mu prodavačky v lahůdkách řekly, ať si nekupuje chlebíčky. Ty nejdou na odbyt, jsou drahé, tudíž nejsou čerstvé. Tento problém se ale projevuje u čerstvého zboží čím dále častěji, není obrat, zboží se neotáčí. Výsledek Fialovy války, kterou vede proti občanům tohoto státu. Jeden se už pomalu bojí něco koupit, aby neměl zažívací problémy.
Tak hlavně, že Ukrajina dostane od nás půjčku s odkladem splatnosti o 10 let, bez povinnosti hradit úroky, kdy úroky máme hradit my občané z našich daní. Kdo z nás to má ? Proč si nemohou naši občané odložit splátky svých půjček a úvěrů o 10 let a vláda jim nezaplatí úroky ? Proč si naši občané nemohou odložit platby za energie o 10 let ?
A potom si přečtete „hluboký lidský příběh“, jak nějaké ukrajinské lékařce končí nájem. No a co ? Ten končí každý měsíc tisícům Češek a Čechů a nikdo, ani a zejména Seznam o nich nepíše.
The post Nenecháme nikoho padnout first appeared on Pravý prostor .


Nejčtenější za týden