Mravnost nade vše (aneb dvakrát z Brna)
RSS

Mravnost nade vše (aneb dvakrát z Brna)

Nelze dnes začít jinak, než „střípkem“ gigantických rozměrů z probíhající prezidentské kampaně.
Favoritka vládní koalice, miláček médií, žena, která z billboardů hlásá, že „nastartuje Česko“, suverénka vynášející autoritativní soudy na adresu předcházejících českých prezidentů, Danuše Nerudová z Brna, o sobě prohlásila, že jejím „hlavním hendikepem je to, že je mladá a pohledná“.
To je tak výjimečně a neuvěřitelně samolibý soud, že tím o sobě paní Nerudová prozradila všechno. Především však nekonečnou nafoukanost, nadutost a – dutost. Pokud si myslí, že její věk a vzhled jsou hlavními hendikepy, pak je načase říci, že jejích hendikepů jsou tisíce. Od její názorové povrchnosti, kterou v kampani předvádí, přes argumentační plytkost a prázdnotu, až po naprosté míjení se s politikou. Dnes o sobě nechtěně prozradila, že je i člověkem osobnostně nezralým, arogantním a povýšeným. Nechme tuto paní z Brna mluvit víc!
Z Brna je i lidovecký kandidát na ministra životního prostředí Petr Hladík. Už nějaký týden je „pouze“ kandidátem, neboť nekonečná série brněnských korupčních skandálů točících se kolem komunálních politiků „vyvrhla“ i jeho jméno a premiér Fiala zřejmě takticky čeká, až se „prach usadí“. Hladík s funkcí ministra počítá a sděluje, že v budoucnu jeho ministerstvo „vyhlásí 4 manažerské pozice“(sic!). Činí tak dopisem, ve kterém adresáty oslovuje „sestry a bratři“. To v letité tradici zažrané do samotných základů českého politického lidovectví znamená, že ony čtyři pozice nejsou pozicemi určenými k výběrovému řízení, ale jsou určeny lidovcům. Stačí tedy mít členskou knížku KDU-Čsl a kamarádit se s vedením strany.
Je to vlastně skandální. Celá léta jsou českými médii vláčena jména takzvaných „trafikantů“ i těch, kteří jim ony „trafiky rozdělili“, celá léta je domácí politika průběžně rozvracena zcela smyšleným a účelově vykonstruovaným „trafikantským“ skandálem. A nyní tu máme lidovecké „manažerské pozice pro sestry a bratry“ v černém na bílém. Ano, jeden rozdíl tu je. Teď se vládne „slušně a morálně“. Takže mravnost nade vše!

Ivo Strejček, IVK
The post Mravnost nade vše (aneb dvakrát z Brna) first appeared on .


Nejčtenější za týden