Politika není casting modelek! Nerudová v nesnázích
RSS

Politika není casting modelek! Nerudová v nesnázích

PZ

Prezidentská kandidátka a bývalá rektorka Mendelovy university v Brně má jeden průšvih za druhým. Poté, co ji nachytali, jak podvádí během debaty prezidentských kandidátů, se nyní pasovala mezi vyvolené bytosti s pohádkovou krásou. 

.


.
Kdyby radši mlčela, vzkazuje rektorce Danuši Nerudové senátor Zdeněk Hraba, který odešel z hnutí STAN. Někdejší rektorka sklízí výsměch za to, že sama sebe označila za mladou a pohlednou.
.
„Jsem o 6 let starší než paní Danuše a nikdy jsem nebyla pohledná, jako ona. Ale vždycky jsem si ze sebe uměla udělat srandu a neprožívala jsem to. Normální lidi až tak neřeší náš vzhled, ale energii, kterou vysíláme. Buď tam něco je, nebo není. Politika není casting modelek,“  radí jí ministryně obrany Černochová.
.
V rozhovoru pro web CNN Prima NEWS prezidentská kandidátka Danuše Nerudová mimo jiné uvedla, že o svých schopnostech nepochybuje „ani na pikosekundu“. Také, že chce být nositelkou morálních hodnot, které dnes na Hradě bohužel chybí.
.
Zaútočila také na svého soupeře Petra Pavla, neboť si prý nevšimla, že by někdy označil Rusko za teroristický stát, což ona udělala už v říjnu, ještě před Evropským parlamentem. Jak o sobě prohlásila, ona sama nazývá totiž věci správnými jmény a nebagatelizuje.
.
Mnohem větší haló ale způsobily její úvahy o Andreji Babišovi a jeho neochotě účastnit se do konce roku televizních debat kandidátů. Nerudová si totiž myslí, že Babiš má nejspíš strach diskutovat se ženou.
.
Později téma bývalá rektorka rozvinula do úvahy, že podceňování úspěšných žen je automatickou českou reakcí, se kterou se setkává celou svou kariéru.
.
„Nikdy v historii prezidentských voleb dosud nebyla silná ženská kandidátka. Proto tomu ani teď nikdo nevěřil. Jsem žena, navíc mladá, k tomu i pohledná. To je největší handicap, který mám,“  pronesla ve finále prezidentská kandidátka. Načež ještě jednou zopakovala, že být pohledná je handicap.
.
Reakce na sociálních sítích byla skutečně obrovská a plná výsměchů. Největší část pochopitelně představovaly komentáře žen, které prý řeší úplně stejné problémy, ztížené tím, že jsou navíc ještě sexy, vzdělané a skromné. Ke cti dámám slouží, že to v drtivé většině případů bylo doplněno vysmátými smajlíky.
.
Sociální sítě také zaplavilo množství obrázků, ve kterých se s mládím a pohledností prezidentské kandidátky kreativně pracovalo.







.







Senátor Zdeněk Hraba, který už několika volbami úspěšně prošel, dal Nerudové zdarma radu když prohlásil, že vstupujeme do té fáze prezidentské kampaně, ve které by bylo lepší radši neříkat nic.
.
Radu zkušenější političky dala kandidátce Džamila Stehlíková, která napsala, že mládí a pohlednost pomíjí, ale blbost je věčná.
.
Ministryně obrany Jana Černochová na adresu kandidátky Nerudové řekla, že politika není casting modelek.
.
„Normální lidi až tak neřeší náš vzhled, ale energii, kterou vysíláme. Buď tam něco je, nebo není,“  řekla Černochová.
.
Expremiéra Mirka Topolánka přiměly postřehy prezidentské kandidátky k sebereflexi a zamyšlení, jestli to minule neprojel proto, že byl příliš pohledný.
.
Předseda Svobodných Libor Vondráček otočil uvažování o handicapech do největších výhod paní Nerudové. K nim prý patří zejména to, že nikdo netuší, co si myslí. Proto by uvítal další rozhovory, ve kterých by nás prezidentská kandidátka seznámila se svým pohledem na svět.
.
Komentátorka Lucie Sulovská sarkasticky poznamenala, že poslední český prezident, který získal ocenění za krásu, byl Antonín Novotný a bude hezké si to s paní Nerudovou zopakovat.
.
Jiní se ptali, kde se k takovému sebevědomí dá přijít, či zda má paní Nerudová doma zrcadlo. Poslanec Jaroslav Foldyna na to trefně zareagoval a napsal:
.
„Ptá se paní Nerudová zrcadla: ‚Zrcadlo, zrcadlo, kdo je na světě mladý a krásný? a zrcadlo jí odpovědělo – no přece Sněhurka, ty namyšlená blbko!“
.
A právník Jindřich Rajchl chová naději, že „ještě pár rozhovorů o tom, jak je mladá a pohledná“ a už tu namyšlenou figurínu nezvolí ani její kamarádky.
.
Ostuda: Nerudovou nachytali, jak podvádí
.
Poslední dobou se na Nerudovou valí jeden průšvih za druhým. Snad největší trapas byl, když Nerudovou načapali, jak podvádí.
.

V médiích se již objevilo video, kdy Nerudová listovala ve svém notesu při testu, který provázel debatu prezidentských kandidátů. Nyní učitelka a někdejší ministerská úřednice Miroslava Pašková objevila, co měla někdejší rektorka mít v notesu napsáno. Šlo o tak triviální data, jako je datum založení EU či vstup ČR do ní.
.
Miroslava Pašková, autorka zmíněného příspěvku, je někdejší úřednice Ministerstva obrany, v současné době učitelka a předsedkyně nestátní organizace pro podporu veteránů a vojáků v činné službě Vlčí máky.
.
„Před pár dny jsem si z toho dělala srandu, ale ona to taková legrace není,“  napsala na svůj facebookový účet a pokračovala.
.
„Kromě videa, jak prezidentská kandidátka Danuše Nerudová nervózně listuje v poznámkovém bloku během testu na debatě kandidátů, jsem teď našla i fotku, co je v tom bloku. Stačilo si to zvětšit a bez problémů přečtu, že jsou tam datace založení EHS, pak EU, kdy se přidaly které země včetně ČR. To proboha musí vědět, i kdyby ji o půlnoci budili, zkouším z toho žáky ZŠ,“  nezapřela v sobě pedagoga.
.
„Takže ano, paní Nerudová opravdu natvrdo podváděla, a to při testu, při kterém o nic nešlo,“  mohla si na základě zmíněných důkazů dovolit dále napsat Pašková a přidat i svoje hodnocení toho, co pro ni takové jednání potenciální hlavy státu znamená.
.
„Tahle debata byla bezvýznamná, test byl její okrajovou součástí, a přesto se Nerudová snížila k podvádění, aby v tomto testu vyhrála. Proboha, proč? U mě teda tímto prohrála na plné čáře,“  konstatovala Pašková.
.
Miroslava Pašková ale na základě odhaleného podvodu kandidátky Danuše Nerudové přidává i úvahu o tom, jak by se žena, která má potřebu podvádět v nevýznamné debatě, jen aby vypadala, jako žena se všeobecným přehledem, který vzhledem k nutnosti „taháku“ a v něm uvedeným údajům evidentně nemá, zachovala ve vypjatějších okamžicích. a položila si také otázku, jak by se asi Nerudová chovala za totality.

.
prvnizpravy.cz

The post Politika není casting modelek! Nerudová v nesnázích first appeared on Pravý prostor .


Nejčtenější za týden