Indie propojuje ID občanů s jejich doklady, obdobou našich občanských průkazů
RSS

Indie propojuje ID občanů s jejich doklady, obdobou našich občanských průkazů

Zavedení digitální měny (CBDC) vyžaduje také napojení na digitální identitu (ID) občana, na niž se pak napojují sociální kredity. Jak již víte, tak asi nejdál je v tom Nigérie, která před rokem povinně zavedla ID a ten, kdo si jej nezřídil, měl záhy zablokován mobilní telefon, který nemohl používat.
Zároveň s tím byla před rokem zavedena CBDC. Jenže e-Naira nebyla téměř vůbec využívána, za rok provozu ji použilo pouze 0,5% Nigerijců. Nyní tak vláda přistoupila k dalším krokům, kterým chce Nigerijce donutit k používání digitální měny. Mimo jistého bonusového programu za její používání se zároveň vláda rozhodla omezit hotovost tím, že velmi výrazně omezila její výběr z bankomatů i bank.
Tento systém má Nigerijce donutit k tomu, aby přesedlali na CBDC. Měna mezitím razantně devalvuje a lze předpokládat, že ve fázi hyperinflace Nigérie hotovost zcela zruší. Kryptoměny jsou již v zemi zakázány, přesto Nigerijci toto nařízení stále obchází.
Bankovní účty Nigerijců jsou již dávno povinně propojené s jejich ID, přičemž převod peněz na programovatelnou CBDC bude zřejmě tím posledním stupínkem k digitálnímu otroctví. Zde je ještě dobré připomenout i napojení sociálních kreditů. Údaje k nim se získávají například v záznamech tzv. „chytrých měst.“
Indie nedávno zaváděla plošné biometrické ID (s podporou Billa Gatese) pod názvem Aadhaar , takže většina Indů již musí vlastnit ID (netýká se to oblastí obývaných převážně muslimy).
Biometrické ID (se záznamem otisku prstů a oční duhovky) se má nyní propojit i s dokladem, který je obdobou našeho OP (v Indii se nazývá PAN). Indie již testuje digitální rupii, takže ID je třeba propojit i se stávajícím identifikačním průkazem, kde jsou uvedeny i další informace o držiteli, včetně propojení s bankovním účtem.
Indický  úřad pro daň z příjmu varoval občany, že by si měli propojit svá čísla trvalého účtu (PAN) se svými biometrickými identifikačními čísly (Aadhaar) do 1. dubna 2023, jinak jim hrozí, že jejich čísla PAN přestanou fungovat.
V Indii je PAN vyžadováno k provádění různých finančních činností, jako je zřizování bankovních účtů, ukládání peněz, obchodování s akciemi a nákup nebo prodej nemovitostí. Indové mohou propojit své PAN s Aadhaarem na webových stránkách daňové agentury po zaplacení 1 000 Rs (asi 280 Kč).
„Podle zákona o dani z příjmu z roku 1961 je pro všechny držitele PAN, kteří nespadají do kategorie osvobozené od daně, povinné propojit své PAN s Aadhaarem do 31. března 2023. Od 1. dubna 2023 budou nepropojená čísla PAN neúčinná. Konečný termín se blíží. Neváhejte a propojte je ještě dnes,“ napsala Správa daní z příjmů na Twitteru.


Výzva nezahrnuje obyvatele států Meghalaya, Assam, Kašmír a Džammú, kteří nevlastní Aadhaar. Kromě toho jsou rezidenti ve věku 80 let nebo starší a cizí státní příslušníci osvobozeni od tohoto požadavku.
Podle vlády by propojení PAN a Aadhaar mělo zlepšit dodržování daňových předpisů.
PAN je forma průkazu totožnosti s fotografií uznávaná státními a soukromými subjekty. Daňový úřad chtěl odkaz na Aadhaar, protože Aadhaar je biometrický identifikační systém, ke kterému nelze získat přístup prostřednictvím žádné jiné formy průkazu totožnosti.
K uvedenému jen uvádím, že všechny doklady, které nyní máte, mají být v rámci ID časem sloučeny. Právě to je hlavní důvod propojení indických ID s jejich běžnými identifikačními průkazy.
Vzhledem k tomu, že se počítá s tím, že nakonec bude vše sjednoceno v celosvětovém rámci, není třeba přidávat například cestovní pas. Napojen bude časem zřejmě i WHO připravovaný jednotný očkovací průkaz, který má být také součástí ID, využívané v budoucnu i k cestování namísto cestovního pasu…
 
 
Ohodnoťte tento příspěvek! [Celkem: 1 Průměrně: 5 ] Článek Indie propojuje ID občanů s jejich doklady, obdobou našich občanských průkazů se nejdříve objevil na Necenzurovaná pravda - nepřikrášlená realita islamizovaného světa .


Nejčtenější za týden