Německo: Po raziích u „Říšských občanů“ je připraven zákaz AfD
RSS

Německo: Po raziích u „Říšských občanů“ je připraven zákaz AfD

Již dlouhou dobu bylo v Německu znát, že AfD jako jediná opoziční strana začíná vadit. Připomínám, že její zástupci se nebáli nadnést v Bundestagu ani záležitosti jako napojení vlády a politiků na WEF, v době covidové bez ostychu upozorňovali na protiústavní jednání vlády a nedávno jeden z členů strany přinesl důkazy o rostoucí nadměrné úmrtnosti německých občanů v důsledku podávání genových injekcí.
To samozřejmě nehovořím o tradičních tématech jako je zastavení muslimské invaze do země či odpor proti tzv. „wokismu“. Od samého začátku mi tak bylo jasné, že silně medializovaná razie u 25 převážně důchodců, u nichž byly dohromady nalezeny 2 nebo 3 legálně držené zbraně a několik mečů a paralyzérů, vůbec nesměřovala proti této hrstce „Říšských občanů“, ale proti AfD, k níž se někteří ze zatčených hlásili.
Po razii u Říšských občanů  je nyní připraven zákaz AfD. Oznámil to durynský ministr vnitra Maier (SPD). Strana „jasně“ splňuje kritéria, aby mohla být zakázána.
Razii proti Říšským občanům využil durynský ministr vnitra Georg Maier (SPD) jako příležitost požadovat zákaz AfD. Strana, která je podle průzkumů nejsilnější silou ve státě Durynsko, je podle ministra „jasně protiústavní a stěží skrývá touhu zrušit svobodný demokratický základní řád.“
Maier řekl, že strana „jasně splňuje některá kritéria, která jsou základem pro zákaz strany“. Spolkový ústavní soud mimo jiné rozhodl, že musí existovat relevance, aby mohl stranu zakázat. Jinými slovy, strana musí mít příležitost realizovat své cíle. Kromě toho musela ukázat agresivně bojovný postoj. Takové body by nyní měly být shromažďovány prostřednictvím opozičních stran, aby mohla být AfD zakázána.
V Durynsku strana před téměř třemi lety zvolila  kandidáta FDP Thomase Kemmericha spolu s liberály a CDU premiérem. Po intervenci tehdejší kancléřky Angely Merkelové (CDU) byla volba anulována a hlasy AfD byly pokládány za neplatné. Od té doby vládne červeno-rudo-zelený menšinový kabinet vedený politikem Levicové strany Bodo Ramelowem, což CDU toleruje. Vláda neslibovala žádné nové volby.
Durynský úřad pro ochranu ústavy označil tamní AfD za nebezpečnou pravicově extremistickou stranu. Členům AfD, kteří mají například zbrojní průkaz jako lovci nebo sportovní střelci, byly od letošního července odebírány zbraně.
Tolik zprávy z Německa, kde v poslední době AfD výrazně posiluje. I proto se stala hrozbou. Nicméně není to jen Německo, kde jsou patrné snahy zničit jakékoli skutečně opoziční hlasy. Také v jiných zemích se začíná útočit na opozici (je-li nějaká vůbec přítomna) a dochází ke snahám tyto strany rušit.
V posledním měsíci navíc zaznamenávám útoky na alternativní média – během jediného měsíce byla umlčena některá oblíbená alternativní média například ve Švédsku nebo Rakousku.
Ohodnoťte tento příspěvek! [Celkem: 2 Průměrně: 5 ] Článek Německo: Po raziích u „Říšských občanů“ je připraven zákaz AfD se nejdříve objevil na Necenzurovaná pravda - nepřikrášlená realita islamizovaného světa .


Nejčtenější za týden