Lichtenštejnské hybridní hrozby aneb Odkrytá tvář liberální demokracie
RSS

Lichtenštejnské hybridní hrozby aneb Odkrytá tvář liberální demokracie

Při prohlížení zpráv mne dnes zaujal titulek z obskurního webu Forum24 Vraťte Lednici Lichtenštejnům a bude po problémech (autor Jan Ziegler). Článek podle mne nabourává územní celistvost a suverenitu České republiky. Nejsem právník, ale mám podezření, že by neměly konat orgány činné v trestním řízení.
Letos jsem v této souvislosti zaregistroval pěkný bonmot „Stříž má oči ostříží“. Pokud by tomu tak skutečně bylo, redaktoři Fóra 24 by za stovky podobných výlevů už dávno seděli v lochu a web by byl zablokován ani ne tak kvůli šíření desinformací, ale kvůli něčemu zásadnějšímu. Porušování zákona. Navíc v tomto případě dotýkajícího se našich národních zájmů i naší existence samotné. Mýlit bych se však mohl, kdyby Stříž měl sice oči ostříží, ale duši kolaboranta…
O skutečné tváři pisatelů, kteří sebe považují za etalon liberální demokracie, vypovídá jejich posedlost, s níž se snaží vykreslovat feudalismus v růžových barvách, zpochybňovat vybrané zákony, např. Benešovy dekrety a ubírat zásluhy jedněm a dávat je jiným… Oběti všech revolucí, ve kterých se lid postavil proti feudálům, se obrací v hrobech!
Historii znám a také vím, jaké úsilí, ale i např. plánovací schopnosti vyžadovalo budování. Není úkolem popírat pozitivní význam historie a lidí, byť někteří z nich byli i „modré krve“. Ale kde se zastavíme při fanatickém prosazování postulátu „co bylo ukradeno, má být vráceno“? Je rozdíl mezi tímto a těmi, co při prosazování svých dogmat křičí „Alláh akbar!“ ?
Nikomu nevadí, že zisky ČEZu plynou do kapes akcionářům, ačkoliv ani oni, a velmi pravděpodobně ani jejich předci elektrárny a rozvodnou síť nevybudovali, a ani oni sami taktéž nejsou výhradními vlastníky. Ale když jde o zisky, tak se nedozvíme v žádném liberálním médiu něco o tom, že to, co bylo ukradeno, má být vráceno. Stejně tak, když jde o zisky z jiných veřejných statků. Typickým příkladem je vodárenství a jeho PRICHVATIZACE. Proti tomu dokonce dlouhodobě usilovně pracuje pan Radek Novotný a jeho nadace Pravda o vodě. Ale liberální média v lepším případě mlčí a názorovou podporou podporují za to zodpovědné politiky, v horším případě i jeho nazývají dezolátem a bůhví čím ještě…
Stejně tak liberální média mlčí o krádeži Nikity Chruščova v 50. letech a jeho obdarovávání některých svazových republik některými teritorii (jež je podle mínění některých osobností právně neplatné) a vlivu takové události na tragické konflikty dneška a možná i některé budoucí konflikty.
Krádež majetku České republiky je podle liberálních médií nejenže v pořádku, ale dokonce žádoucí a vyžadovaná? Co mají obě krádeže společného?
Obě jsou v zájmu západních mocností…
Docela mne pobavila představa, jak např. Volodymyr Zelenskyj vypovídá diplomatické styky s Vaduzem, navrhuje Bidenovi ukončení existence Lichtenštejnska a vysílá sbor svých nejlepších právníků se specializací na mezinárodní právo na pomoc Fialovi do Prahy kvůli nezákonné anexi Lednicko-valtického areálu a dalších Lichtenštejnských držav…
Obávám se, že nám hrozí větší problémy než oprava zámeckého areálu z 19. století. Obdiv k nelidskému otrokářskému/nevolnickému systému naši zemi nespasí a ani není v zájmu dolních 10 milionů obyvatel a to přinejmenším včetně velké části uprchlíků z Ukrajiny.
Nechme jednu z nejmenších zemí světa i obyvatele jejich hlavní obce v klidu spát. Více mne znepokojují slova ministra zahraničí největší země světa. Říkají v podstatě: S těmi, co u vás vládnou, se domluvit nedá. Nijak mne to sice nepřekvapilo, ale znamená to jedno. Pokud u nás nenastane změna, tak se s námi nehodlají bavit. Donucovacími prostředky čili strategickými zbraněmi účinnějšími nedisponujeme a několik let a možná i mnohem více let disponovat nebudeme. Nic v tom krom mrtvých na obou stranách barikády nezmůže ani naše současná frenetická snaha o zbrojní dodávky a militarizaci. Věděl bych o jiných řešeních, ale držení se některých dogmat zahraničí politiky a politiky ministerstva obrany podle schématu „Alláh akbar!“ tyto možnosti předem vylučuje.
Výzvy s Haagským tribunálem jsou hazardem s životy občanů naší země, jejichž zájmy by politici měli hájit, jiného významu nemají. Dokonce nezachrání život jediného Ukrajince, a to se naše vláda naparuje, jak Ukrajincům pomáháme. Myslet si, že globální hru na kuře vyhrajeme vojensky proti jaderné mocnosti a navzdory tomu, že si to nepřeje více než 7 z 8 miliard obyvatel planety, je naprosté ŠÍLENSTVÍ. Jenomže mantry našich nezodpovědných ministrů papouškují všechna liberální média včetně veřejnobezprávních jak přes kopírák. A dle stoleté tradice, praxe a narativu svých soukmenovců se pak v mysli obyvatelstva stokrát opakovaná lež stává pravdou…


Nejčtenější za týden