Orwellovský svět: Pokuta 3000 eur za vyslovení čisté pravdy
RSS

Orwellovský svět: Pokuta 3000 eur za vyslovení čisté pravdy

SLOVANKA


Víte o tom, že v Německu je zakázáno kritizovat politiky? Za jejich kritiku či dokonce urážku můžete dostat pokutu nebo skončit až na tři roky ve vězení.





Pokud už kritizujete německou politiku, tak to nesmí být příliš adresné. Každopádně jde o zákon, který se již chystá i plošně v EU a nepochybuji, že také naše politická sebranka se velmi těší, až bude i u nás uzákoněn.
Je samozřejmé, že zákon funguje velmi obdobně jako tzv. „zákon o předsudečné nenávisti,“ který také pochází z Německa a u nás se ujal již v roce 2018, kdy jej kvitoval zejména Al Hamajda, neboť cílí na drsnější výroky směrem k muslimům.
Ovšem stejně jako muslimové mají být nyní hájeni i politici, což jen dokazuje, že 4. říše je jen pokračováním té třetí. Mimochodem, víte, že zákon, který má postupně platit v celé EU, se bude týkat i hanobení samotné EU?
Kasselský  právník Markus Roscher-Meinel byl ve čtvrtek ráno pobouřen a bezmocný zároveň. Důvod: Kvůli neškodné kritice ministryně zahraničí Baerbockové (Zelení) má zaplatit 3000 eur, protože se provinil urážkou politiků podle § 188 StGB ve smyslu trestného činu.
Jedná se o trestný čin, který se trestá odnětím svobody až na tři roky nebo peněžitým trestem v případě urážky.
Takovou pokutu musí nyní zaplatit  Roscher-Meinel. Baerbockovou a další členy federální vlády kritizoval v srpnu 2022 na Twitteru v tweetu o energetické politice a kritizoval výše zmíněnou ministryni zahraničí a její kolegy z kabinetu.
Konkrétně v tweetu uvedl:
Vládnou nám zlí, arogantní ztroskotanci. Nechávají své občany zahynout kvůli zeleno-černo-červené falešné morálce, cpou si vlastní kapsy a jsou příliš hloupí na to, aby zaváděli dobře promyšlené zákony.
Pro úřady bylo toto prohlášení dostatečné k vydání trestního příkazu. Právník to na Twitteru lakonicky komentoval: „Samozřejmě, že byla podána námitka. Koneckonců jsem také právník specializující se na trestní právo a bráním se proti tomuto zneužívání práv k zastrašování občanů.“
Ostatní uživatelé na Twitteru jsou zděšeni.
„Skandální. Takže byste měli držet jazyk za zuby, bez ohledu na to, co dělají v Berlíně, neuvěřitelné,“ napsal uživatel „Faxen Dicke“. „Ano, je to tak. Pokud zde řeknete pravdu, budete vyloučeni a možná potrestáni,“ řekl Michael H. Jiní jsou ohromeni: „To přece nemůže být pravda, že?“
Zde je inkriminovaný tweet Markuse Roschera v originále:


 

Slovanka





The post Orwellovský svět: Pokuta 3000 eur za vyslovení čisté pravdy first appeared on .


Nejčtenější za týden