Čečenský vůdce očekává zabrání Kyjeva do konce roku a chce jít na Polsko
RSS

Čečenský vůdce očekává zabrání Kyjeva do konce roku a chce jít na Polsko

Vůdce ruské autonomní republiky Čečensko očekává, že do konce roku 2023 kremelské síly zaberou Kyjev a chce po porážce Ukrajiny vpadnout do Polska.
Ramzan Kadyrov, který se v polovině 90. let účastnil úspěšného džihádistického povstání proti Moskvě, ale změnil stranu, když zahraniční bojovníci podnítili roku 1999 invazi do sousední ruské republiky Dagestán, je teď jedním z nejrozhodnějších spojenců Vladimira Putina a důrazně podporuje válku na Ukrajině – ač občas ne způsob, jakým je vedena.
Tento vůdce tvrdé ruky – jehož oficiální titul se nedávno změnil na „otec lidu“ – i přes pochybnosti o ruském vojenském vedení předpověděl vítězství v roce 2023, když v interview citovaném tiskovou agenturou TASS prohlásil, že „zvláštní operace bude hotová před koncem roku.“
„Evropské země uznají, že se chybovaly, Západ padne na kolena a jako obvykle, budou evropské země muset s Ruskou federací ve všech sférách spolupracovat,“ referoval o jeho výrocích tento ruským státem vlastněný kanál.
„K tomu nikdy nemohla být alternativa a nikdy nebude,“ dodal, ač ve skutečnosti sám navrhl alternativu, konkrétně vedení války dále do Polska.
„Opakovaně jsem konstatoval, že boj proti Satanismu by měl pokračovat do Evropy a první ze všeho na území Polska,“ řekl Kadyrov v komentáři na Telegramu přeloženém Metrem o tomto členském státu NATO a Evropské unie, který hraničí s Ukrajinou, ruským spojencem Běloruskem a s ruskou enklávou Kaliningrad.
„Co kdyby se po úspěšném dokončení NMD (Národní protiraketové obrany) Rusko pustilo do denacifikace a demilitarizace další země?“ naznačil tento Čečenec.
„Konec konců, Polsko je na mapě za Ukrajinou! A já neskrývám, že osobně takové úmysly mám,“ řekl navrch.
Vůdce soukromých vojenských kontraktorů bojujících na frontové linii na východní Ukrajině, z nichž mnozí byli rekrutováni z vězení, tj. Wagnerovy skupiny, Jevgenyj Prigožin, je ohledně časového rozvrhu úspěchu méně optimistický. Tento šéf žoldnéřů odhadl, že plná kontrola nad oblastí Donbasu zabere 18 měsíců až dva roky a bude-li Kreml prosazovat expanzivnější cíle, tak si až tři roky vyžádá zabrání všech ukrajinských území východně od řeky Dněpr.
I tento rozsáhlejší cíl by byl daleko méně ambiciózní, než co Kadyrov očekává, že dosáhne během daleko kratší doby, když tento Čečenec říká, že ruské síly „zaberou Oděsu, Charkov a Kyjev do konce roku.“
„Tam postupně směřujeme díky práci všech struktur, divizí a národů, které se sjednotili na zavolání našeho prezidenta,“ řekl.
„Dnes předvádíme výsledky, které si státy NATO a EU nedovedly představit ani ve svých snech. Probijeme se tam a dostaneme se do Polska.“
WOJTEK RADWANSKI/AFP via Getty Images
JACK MONTGOMERY
12 Feb 2023

Je čas vyjednat na Ukrajině mír, aby se zamezilo světové válce, říká Kissinger

Šéfová EU von der Leyen tvrdí, že Ukrajina potřebuje 600 miliard €

20 států NATO je už hrozně vysátých z neustálého posílání zbraní na Ukrajinu
Zdroj: https://www.breitbart.com/europe/2023/02/12/chechen-warlord-expects-capture-kyiv-wants-press-on-into-poland/


Nejčtenější za týden