Německo: Policista, který zastřelil Senegalce útočícího nožem, je obviněn ze zabití
RSS

Německo: Policista, který zastřelil Senegalce útočícího nožem, je obviněn ze zabití

Před časem jste si zde mohli přečíst o případu, který se odehrál v německém Dortmundu. Údajně 16letý Senegalec, který tvrdil, že chce spáchat sebevraždu, tam útočil na lidi s nožem s 20cm čepelí a o totéž se pokusil i směrem k policistům.
Policisté se ho nejprve snažili přemluvit – za použití několika jazyků – aby nůž pustil na zem a vzdal se, ale marně.
Protože nijak nereagoval na výzvy k odhození nože a byl namísto toho stále útočnější, tak proti němu nejprve použili pepřový sprej, ale ani to nepomáhalo, stejně neúspěšní byli i s taserem. Jeden z policistů na něj vystřelil poté, co se s nožem vrhnul proti jeho kolegům.
Afričan byl postřelen a zemřel po převozu do nemocnice. Záhy se odehrálo šílené představení, kdy pro násilného Senegalce uspořádali v Německu smuteční tryznu a na náklady daňových poplatníků odeslali jeho rakev do rodného Senegalu.
Senegalec byl záhy prohlášen za duševně nemocného, takže jeho útok – tak jako mnohé jiné – se ani nedostal do kriminálních statistik.
Nyní je však jisté, že se do těchto statistik dostane policista, který na „chudáčka nemocného“ Afričana vystřelil a smrtelně ho zranil. Ale dostanou se tam i jeho kolegové, kteří si dovolili jít proti psychicky nemocnému obohacovači s pepřovým sprejem a taserem.
Státní zastupitelství v Dortmundu pochybuje o přiměřenosti použití zbraně a tvrdí, že nebyl zvolen ten nejmírnější prostředek, který by mladíkovi zabránil v použití nože. Kritizováno bylo i to, že policisté neměli zapnuté tělesné kamery.
Vrchní státní zástupce Carsten Dombert navíc řekl: „Nepodařilo se nám identifikovat žádnou sebeobranu ani pomoc v nouzi ze strany policistů.“ Předpokládá, že 16letý mladík neútočil, ale pouze chtěl utéct. Nyní bylo obviněno pět policistů:
Z nebezpečného ublížení na zdraví se musí zodpovídat tři policisté, kteří nejprve proti Senegalci použili pepřový sprej a poté dva tasery.
Velitel čety, který důstojníkům vysílačkou přikázal, aby použili pepřový sprej a tasery, je obviněn z podněcování k těžkému ublížení na zdraví.
Policista, který střílel, byl nyní obviněn ze zabití. S pěti policisty bylo již v září zahájeno disciplinární řízení.
Mouhamed D. přišel do Německa několik měsíců před svou smrtí jako „nezletilý uprchlík bez doprovodu.“ Údajně již dříve projevil sebevražedné úmysly, takže byl na psychiatrickém oddělení a byl právě propuštěn.
Po policejní akci došlo k demonstracím levicového spektra a africké komunity, která obvinila policii z rasismu. V rámci vyšetřování bylo obvinění z rasismu zrušeno, protože do operace byli zapojeni i policisté s migračním pozadím.
Obvinění policie vyvolává otázky. Jak se může stát, že státní zástupce nevidí žádnou sebeobrannou situaci, přestože mladík na policisty zaútočil velkým nožem? 
Vzhledem k tomu, že útoky migrantů nožem jsou v Německu již několik let součástí každodenního života a způsobily již četná zranění a úmrtí, je spíše předpoklad, že Senegalec chtěl ze situace pouze uprchnout a nechtěli útočit, více než než sporný.
Měl by policista v budoucnu čekat, až jeho samotného nebo kolegu útočník zraní, než se budou moci bránit? Mělo by být také objasněno, proč Senegalec hledal azyl v Německu – v Senegalu koneckonců žádná válka není…
Ohodnoťte tento příspěvek! [Celkem: 1 Průměrně: 5 ] Článek Německo: Policista, který zastřelil Senegalce útočícího nožem, je obviněn ze zabití se nejdříve objevil na Necenzurovaná pravda - nepřikrášlená realita islamizovaného světa .


Nejčtenější za týden