Na frontě proti nepřátelům republiky
RSS

Na frontě proti nepřátelům republiky

JOSEF VOHNOUT


Naše křehká demokracie čelí ohrožení pod náporem agitátorů, kteří kde co překroutí, šíří samé lži a nenechají nám klid na práci. My jednotný lid, vlastně nerozdělená společnost, chceme budovat štěstí pro naše děti, novou lepší a spravedlivější společnost. Proto je boj na frontě proti dezinformacím pochopitelně nezbytný, vítaný a včasný. Naše zřízení je jako křehký květ, který musíme chránit.



Vrchní cenzor dostal výpověď
Trochu mne hned v úvodu boje zmátlo, že vrchnímu cenzorovi  zrušili jeho vysněný úřad . Nevím, co si o tom mám myslet. Je to populismus nebo nějaká dezinformace? Celou dobu jsme slýchávali, jak je boj z dezinformacemi nezbytný a teď tohle. Problém byl v tom, že vláda udělala taktickou chybu a nechala tohoto patlala moc mluvit, což veřejnost kapku vyděsilo. Ale co bude s naší informační bezpečností, o které hlavní  pontifex  prohlašoval, že je nezbytná? Na jeho úkol jako stavitel dalších mostů ke světlé budoucnosti nastoupil národní bezpečnostní poradce. Takže můžeme být naprosto klidní, vše je na dobré cestě a nic nehrozí. Směr k lepšímu zítřku nám jako soudružskou radu také zcela nezištně dala Evropská komise. Jsme na správné stezce, jen musíme zabrat při  ochraně práskačů . Každý rozumný člověk ví, že udávání a cenzura je nejlepší cesta ke skvělé a svobodné společnosti. Také každý, krom zpátečníků, ví, že se jedná o ochranu veřejného zájmu a obecného dobra. Kdo je proti tomu, ten má určitě co skrývat. Příkladem budiž senátor Láska a jeho statečné odhalení  machinací pražského dopravního podniku , které  se u soudu zcela a plně potvrdilo . Teda ne tak zcela, ale jenom skoro. Což je vlastně jako by se to potvrdilo. Zvláštní, že to celé šlo udělat i bez zákona na ochranu práskačů, protože dotyčnému advokátu tato činnost místo trestu za pomluvy vynesla křeslo v Senátu. Každý přece ví, že to není udání, ale jen signalizování pro orgány.
Vypneme jen dezinformační zdroje podporované cizími mocnostmi
Předseda vlády přiložil iniciativně polínko do řady signálů a prohlásil, že prý o dezinformacích a boji s dezinformacemi koluje řada dezinformací. Proto hlavní signalizant chce, po dobrých zkušenostech s vypínáním webů, tomu  dát zákonný rámec , takže to pak bude všechno v nejlepším pořádku. Dezinfoweby cizích mocností se budou vypínat operativně na základě zákona a tak ochráníme demokracii. Protože to je úplně něco jiného, než když komunisté rušili štvavé vysílačky západní ideodiverzních centrál. Pro později narozené, tak se dříve říkalo dezinformačním zdrojům. Svobodná Evropa nebo Hlas Ameriky to byly, nebo stále jsou, bez nějakých pochyb informační zdroje cizí mocnosti. Že by o všem tyto stanice za každých okolností informovaly pravdivě, se dá s  úspěchem pochybovat . Takže vlastně, viděno dnešní optikou, byli komunisté průkopníci demokracie. Protože, jak se ptá sám soudruh premiér, jak se má stát bránit cílené dezinformační kampani ze zahraničí? Nebo to platí jen pro některé mocnosti? Jak se vůbec pozná, co je web cizí mocnosti? Bude důkazní břemeno přesunuto na provozovatele? Nebo bude stačit například to, že provozovatel má kancelář v budově, která možná patří člověku ruské národnosti? Nebo bude stačit, že dotyčný provozovatel čte Dostojevského, přeložil článek z ruského zdroje a maturoval z ruského jazyka? Jak se máme dezinformacím vlády bránit my občané? Když nám předseda vlády vykládá něco o tom,  že jsme ve válce ? Což prý byla jen  taková metaforka , nic co bychom měli nějak řešit. Nebo tuhle soudruh Fiala loni v listopadu blábolil něco o tom, že není důvod zvyšovat věk  odchodu do důchodu . Či takové drobnosti, jako předvolební sliby o tom, že  nebude potřeba zvyšovat daně . Jaká je dnes realita?
Spiknutí je naprostý nesmysl, věř vládě, myslí to dobře
Co teprve, když někdo šířil odpornou dezinformaci mající narušit náš řád a svornost s tím, že tu je spiknutí centrálních bank chystající digitalizaci měny a zákaz hotovosti. Naprostá nehoráznost. Vůbec tomu tak není, protože se chystá jen vylepšení hotovosti, tj. digitální hotovost, která se bude užívat mnohem radostnější než obyčejná hotovost a  soukromí lidí bude naprosto, ale naprosto chráněno . Sice moc nerozumím větě, proč budou firmy i občané nuceni utrácet, ale to je jenom ve prospěch dobré věci jako třeba boj s inflací.  Jak by někoho mohlo napadnout, že inflace byla vyvolána, aby se prosadila digitální hotovost? Naprostý nesmysl, že ano? Určitá rizika tu existují, ale to se přece rozhodně nebude zneužívat, žijeme v demokratickém právním státě. Přece nikoho nezajímají pohyby na účtu všedního občana, že ne? Jako nikoho nikdy nezajímá, co píší tihle lidé na facebook a nikdo za to nebývá trestně stíhán. V demokratických zemích se nikdy nestane, že by lidem  byly zabavovány peníze  nebo by peníze sebrané  třeba na pomoc protivládní akci byly zmraženy . A rozhodně vůbec nikoho nijak nenapadá propojit nesmyslný údaj jménem uhlíková stopa s tím, za co člověk utrácí. Nijak to nesouvisí s emisními povolenkami,  co vyjednal pravdomluvný Péťa . To přece nikdo nijak nemůže dát dohromady, protože se to týká jen fosilních paliv. Ono se sice něco zdraží, ale růst nákladů vykompenzuje klimatický sociální fond, takže je všechno zalité sluncem. Takže netřeba šířit spiklenecké teorie a dezinformace, protože jak vidno, vláda se o nás dobře stará. Bude fond, takže je po starostech a hotovost jim klidně můžeme svěřit. Co to máte za divné otázky, kdo naplní ten fond? Není tohle typická otázka podvratné kampaně financované z nepřátelských zdrojů?
Jurečka k tomu jasně napsal, že systém zajistí ochranu domácností tak, aby pro ně změna nepředstavovala náklad, ale aby pro ně byla naopak výhodná, dostupná, zdravější a spravedlivější. Vidíte? Už jen ten počet a významové zabarvení přívlastků ve mně vzbudilo naprostou důvěru. Rozhodně to na mne nepůsobí jako ujišťování komunistické strany, že znárodněné hospodářství bude mnohem lepší než to kapitalistické. Mimochodem jsem se chtěl zeptat ověřovačů pravdy, zda je Jurečka  pištec (whisteblower) ve veřejném zájmu nebo jenom obyčejný udavač ? Všichni, kdo tomu dneska tleskají a povzbuzují moc k tomu, aby si uždibla další kousek svobody, se nebudou stačit divit, až je to taky semele. Jen si vzpomeňte na Slánského, jak skončil? Nebo na  hrdinu naší doby Feriho . Revoluce je  jako Saturn , to už věděli za francouzských revolučních zvratů.
Zakazujeme auta, ale zato máme kolo na vodík
Kdo si dneska vzpomene, že za konspirační teorii bylo považováno to, že by snad Evropská komise uvažovala o úplném zákazu spalovacích motorů. Všichni  šmoci  se mohli přetrhnout, aby dokázali, že tomu tak není, že jde jen o strašení. A co čert nechtěl,  nová auta budou od roku 2035 bezemisní , což potvrdil Evropský parlament. Hned v úvodu článku se píše, že bude prakticky nemožné pořídit si nový automobil na benzin či naftu. Takže vlastně měli šmoci pravdu, nejde o zákaz, ale jen o prostou  praktickou nemožnost . Nějak, nevím proč, se mi vždycky u podobných situací vybaví scéna z Orwella, jak hlavní hrdina mění novinové články, aby měl Velký bratr vždy pravdu.
Zato však můžeme v klidu sklízet ovoce práce pokrokových vynálezců. Dva měsíce tvrdé práce  vývojářů přinesla sladké plody  a máme elektrokolo na vodík. Vyrobíme vodík, což je při jeho reaktivnosti skoro zadarmo, ekologicky ho dopravíme do města a třikrát hurá, máme kolo s provozními náklady auta. Ale to nevadí, protože v pořizovací hodnotě stojí jen 200 000 Kč za kousek, no nekupte to. Je to sice nepoužitelné, ale má to správný ideologický náboj. Kdokoliv bude poukazovat na to, že se jedná o smysluplné spojení nevýhod všech koncepcí, toho zavřeme jako dezinformátora, popírače klimatických změn, nepřítele pokorou, ruského vyzvědače a protipíchače (antivaxer). Nejhorší na tom je, že oni to nemyslí jako vtip, ale ukazují to jako vhodné a správné použití peněz daňových poplatníků. Pokud se chcete zeptat, jak byl vyroben vodík, zda jeho zdrojem nebylo nějaké to fosilní palivo, odkud ho přivezli, proč je nutné pálit draze vyrobený vodík, jaká je efektivita nebo účinnost takového procesu a co je špatně na normálním šlapacím kole zcela ekologicky poháněném lidskou silou, tak nahráváte dezinformátorům, co popírají klimatickou změnu. Úžasné, kde se jen ten pokrok zastaví? Co můžeme čekat příště? Parní stroj s bluetoothem?  Traktor na dřevoplyn , kterému chybí už jenom dotyková obrazovka s připojením na facebook?  Pohon na zmutované veverky ?
Ve světle těchto událostí, se jasně ukazuje, o čem je celý boj z dezinformacemi. Vláda, nebo chcete-li moc, si uvědomila, že pravidelně shoří jako papírový čert v souboji s prostou občanskou informovaností. Což se nejlépe ukázalo v době covidového šílenství nebo  třeba u Istanbulské úmluvy , kde prý díky dezinformacím došlo ke špatnému pochopení obsahu. Jen mi není jasné, kdo je ten dezinformátor, protože obsah úmluvy děsivý je. Ti, kteří byli zostuzováni, měli pravdu a oficiální kecy se ukázaly být snůškou podivných fantazií nemajících se skutečností nic společného.  V takovém prostředí se potom špatně obhajují propagandistické nesmysly, když jejich tupost je patrná. Ale my, příslušníci proletu, jsem tu od toho, abychom drželi klapačku, klopili prachy na tyto fantastické výmysly a mysleli si to, co si máme podle nich myslet. Protože jinak co? Rozdělujete společnost a nahráváte Rusku. A to přece nikdo nemůže chtít, že ne?

 

Josef Vohnout




The post Na frontě proti nepřátelům republiky first appeared on Pravý prostor .


Nejčtenější za týden